ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Η Πολιτεία 'εξαγόραζε' την εικόνα των αθλητών"

"Η Πολιτεία 'εξαγόραζε' την εικόνα των αθλητών"
Τριγκώνης INTIME SPORTS

Καταγγελτικός για την στάση της Πολιτείας στην διαχείριση του αθλητισμού τις τελευταίες δεκαετίες και αποκαλυπτικός για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της ιστιοπλοϊας Κώστας Τριγκώνης.

Kατά την ομιλία του σε ημερίδα που πραγματοποίησαν τα τμήματα αθλητικής Δημοσιογραφίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας.

Ο Κώστας Τριγκώνης σχολιάζοντας την θέση του αθλητισμού της Ελλάδας εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τόνισε:

"Έχω μεγάλη αγωνία για το μέλλον του αθλητισμού μας. Από τη μία λέω ότι είναι ευκαιρία να επέλθει η εξυγίανση καθώς το πράγμα είχε ξεφύγει με τις ασύστολες χρηματοδοτήσεις και τα προνόμια, αλλά από την άλλη φοβάμαι ότι η βίαιη προσαρμογή μπορεί να επιφέρει και καταστροφικά αποτελέσματα".

Στη συνέχεια αναφερόμενος τόνισε: "Επί σειρά ετών το κράτος 'εξαγόραζε' την εικόνα των αθλητών. Το moto ήταν γνωστό. Η Πολιτεία έδινε απίστευτα οικονομικά κίνητρα για πρωταθλητισμό διεκδικώντας όμως τα επικοινωνιακά οφέλη από τις επιτυχίες των αθλητών. Το λέω αυτό παρότι και εγώ είμαι ευνοημένος από αυτό το σύστημα ανάπτυξης του αθλητισμού. Ειλικρινά όμως με ενοχλούσε".

Όσο για το μέλλον ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής τόνισε: "Υπάρχουν μέσα στην κρίση και ευχάριστα μηνύματα για την κοινωνία. Τα παιδιά και ο νεαρόκοσμος είναι πλέον προβληματισμένα και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτά που φταίνε. Την ίδια ευθύνη η οποία για πολλά χρόνια ήταν ορφανή, καθώς όλοι έκαναν ότι δεν ξέρουν τίποτε για το έγκλημα".

Ο κ. Τριγκώνης απαντώντας σε ερωτήσεις των σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ακόμη τόνισε: "Ο πρωταθλητισμός είναι από τα δυσκολότερα επαγγέλματα με τις περισσότερο αβέβαιες απολαβές. Μπορεί να προετοιμάζεσαι για μία μεγάλη διοργάνωση τέσσερα χρόνια και στο παραπέντε να έχεις ένα ατύχημα και να καταστραφούν τα πάντα".

  • "Ο πρωταθλητισμός δεν σου δίνει πολλές ευκαιρίες. Είναι απόλυτος και σκληρός. Μετά από τον αγώνα περνάς από το ταμείο για να εισπράξεις την αποτυχία ή την δόξα και το χρήμα".

  • "Η χειρότερη στιγμή μου ήταν όταν στα εφηβικά μου χρόνια ο Όμιλος ήθελε να με διώξει γιατί κρίθηκα ως ακατάλληλος για το άθλημα".

  • "Όποιος αντέχει τις συνθήκες του πρωταθλητισμού αντέχει τα πάντα στη ζωή".

Ο Κώστας Τριγκώνης συμμετείχε σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε σε Παγκόσμιους αγώνες 1 χρυσό, 2 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο, ενώ στους Πανευρωπαϊκούς 3 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο.

Την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μάστορας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ