ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Η Ελλάδα κέρδισε τη μάχη, έχασε τον πόλεμο"

"Η Ελλάδα κέρδισε τη μάχη, έχασε τον πόλεμο"

Δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το δίκτυο Euronews ξεναγείται στις εγκαταστάσεις και αξιολογεί την κατάστασή των, μέσα από μαρτυρίες Ελλήνων που δούλεψαν για τη διοργάνωση. (VIDEO)

Το έγκυρο τηλεοπτικό δίκτυο Εuronews σε αφιέρωμα που κάνει για τη συμπλήρωση δέκα ετών από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, διαπιστώνει την τραγική κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων μέσα από μαρτυρίες Ελλήνων που δούλεψαν για τη διοργάνωση.

"Υπήρχε ένα σχέδιο για την αξιοποίηση αυτών των εγκαταστάσεων, αλλά η κυβέρνηση που εκλέχθηκε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες αποφάσισε να μην το εφαρμόσει για πολιτικούς λόγους. Χάσαμε αυτή την ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Γι' αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις είναι ακόμη εγκαταλειμμένες.", δηλώνει ο Κώστας Καρτάλης, υπεύθυνος για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

"Αυτοί που λένε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες προκάλεσαν την οικονομική κρίση, μάλλον δεν ήταν καλοί στα μαθηματικά στο σχολείο. Η επένδυση για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν 8 δισ. ευρώ, Μετά από ένα χρόνο το ελληνικό χρέος ήταν 320 δισ. ευρώ", εξηγεί ο Στράτος Σαφιολέας, εκπρόσωπος Τύπου της διοργάνωσης.

Το ρεπορτάζ του Euronews κάνει αναφορά στις εγκαταστάσεις που παραμένουν ανεκμετάλλευτες, σε αυτές που αξιοποιούνται μόνο για προπονήσεις αλλά και σε αυτές που μετατράπηκαν σε άλλους χώρους θεάματος.

"Εάν η Ελλάδα κέρδισε τη μάχη το 2004, δέκα χρόνια μετά όμως, μοιάζει να έχασε τον πόλεμο. Από την εθνική υπερηφάνεια, πέρασε στην απογοήτευση", αναφέρεται χαρακτηριστικά

Την δική της άποψη για τον αντίκτυπο που είχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικότερα, καταθέτει και η Στέλλα Ντάλα, εθελόντρια το 2004.

"Τα χαμόγελα των ανθρώπων γύρω μου, είναι η πιο δυνατή ανάμνηση. Ποτέ δεν θα ξεχάσω, το πόσο περήφανοι νιώθαμε το 2004. Πιστεύαμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Ελπίζαμε πως η χώρα θα άλλαξε προς το καλύτερο."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ