ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η Πάτρα διεκδικεί τους Παράκτιους Μεσογειακούς του 2019

Η Πάτρα διεκδικεί τους Παράκτιους Μεσογειακούς του 2019

Η Πάτρα διεκδικεί με αξιώσεις τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, με τη Βάσω Καραντάσιου να κάνει λόγο για τα οφέλη της Ελλάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει η Πάτρα. Η πόλη της Αχαΐας έχει θέσει υποψηφιότητα για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019, οι οποίοι, για τις χώρες της Μεσογείου, αποτελούν το σπουδαιότερο πολυπολιτισμικό αθλητικό γεγονός μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές και μέλη αποστολών από 25 χώρες της Μεσογείου θα συναντηθούν για μια εβδομάδα στην πόλη που θα επιλεγεί στα μέσα Οκτωβρίου, για να φιλοξενήσει το μεγάλο μεσογειακό αθλητικό ραντεβού.

Στην επιτροπή διεκδίκησης των αγώνων βρίσκεται και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο beach volley Βάσω Καραντάσιου. Η σπουδαία αθλήτρια είναι το "βαρύ χαρτί" της Πάτρας, καθώς είναι γνωστή στο χώρο του beach volley, με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις επί σειρά ετών.

Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δήμου Πάτρας και τον πρώτο μεσογειονίκη στο μπάσκετ Κώστα Πετρόπουλο, στις 11 Οκτωβρίου θα ταξιδέψουν στη Βαρκελόνη, όπου θα ανακοινωθεί η διοργανώτρια πόλη. Την υποψηφιότητα των αγώνων διεκδικούν επίσης η Μασσαλία με την Αλεξάνδρεια.

"Η Πάτρα κάνει ένα μεγάλο βήμα μετά από πολλά χρόνια. Αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες 2019 και έχω την τιμή να βρίσκομαι στην επιτροπή διεκδίκησης", είπε στο volleyball.gr η Βάσω Καραντάσιου και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει η πόλη της Πάτρας αν αναλάβει τους αγώνες:

"Η Πάτρα είναι η δεύτερη πόλη μου, καθώς μένω εδώ για πολλά χρόνια. Είναι μία πόλη που θέλει να προβάλει το παράκτιο μέτωπο που έχει και γι' αυτό θα επιλέξει 10 από τα 17 αθλήματα που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια των αγώνων. Οι αγώνες έχουν να κάνουν κυρίως με το υγρό στοιχείο αλλά και την άμμο. Γι' αυτόν τον λόγο, την τιμητική του θα έχει και το beach volley. Μάλιστα, ο χώρος που έχει επιλεγεί, θα χρησιμεύσει ως προπονητήριο των Εθνικών ομάδων κατά την τέλεση των αγώνων".

TAGS ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ