ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η επανάσταση των eSports

Η επανάσταση των eSports

Η κοινότητα των eSports βαδίζει στα μισά της δεύτερης δεκαετίας της και χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει ολοένα περισσότερο. (VIDEOS)

Η λέξη "eSports" σε αρκετούς είναι άγνωστη. Ειδικά στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία δεν είναι τόσο εξοικειωμένα με το συγκεκριμένο φαινόμενο. #poupaeiokosmos όμως των ηλεκτρονικών παιχνιδιών;

Ας γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν άρχισε δειλά-δειλά το φαινόμενο του διαδικτυακού παιχνιδιού.

Με τη βοήθεια και της τεχνολογίας, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία, τα eSports άρχισαν να γίνονται επάγγελμα για αρκετούς νέους ανθρώπους οι οποίοι σπαταλούσαν αρκετές ώρες παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Χρόνο με το χρόνο άρχισαν να μπαίνουν στο παιχνίδι και οι χορηγοί με την "έκρηξη" του φαινομένου να έρχεται με μαθηματική ακρίβεια.

Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Δύο πράγματα είναι που βοήθησαν ιδιαίτερα στην εξάπλωση του συγκεκριμένου φαινομένου. Το internet πλέον κινείται σε απίστευτες ταχύτητες, κάτι που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το online gaming. Παίκτες από όλες τις άκρες της γης μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα και να τεστάρουν τις δυνάμεις τους στο αγαπημένο τους παιχνίδι.

Την ίδια ώρα, οι εταιρίες, μέσα από τη διάδοση των eSports, βρήκαν έναν ακόμα τρόπο να μεγαλώσουν το χρόνο ζωής των παιχνιδιών τους. Η διαδικτυακή αναμέτρηση με τους αντιπάλους μεγαλώνει τον "εθισμό" στο παιχνίδι αφού αυξάνεται ο δείκτης δυσκολίας, αυξάνοντας έτσι, με έναν έμμεσο τρόπο, τη ζωή του.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν αποκλειστικά online παιχνίδια, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα της μη ύπαρξης ανάγκης για την αγορά μιας κονσόλας, κάτι που τα καθιστά πιο εύκολα προσβάσιμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσει κανείς ένα σεβαστό ποσό για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου υπολογιστή και όχι να αλλάζει παιχνιδομηχανή κάθε χρόνο.

ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στα τουρνουά, τα οποία άρχισαν να έχουν και έπαθλα για τους νικητές. Οι διοργανωτές άρχισαν σιγά-σιγά να δείχνουν τα τουρνουά και μέσα από live streaming, όπου όλοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα όσα γίνονταν σε πραγματικό χρόνο.

Για κάποιους αυτό ήταν ένα τρελό εγχείρημα, όμως αποδείχτηκε μία τεράστια επιχειρηματική ιδέα, η οποία άρχισε να δείχνει το που πάει ο κόσμος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα στενά όρια μιας οθόνης έπαψαν πλέον να ισχύουν και έτσι η αγορά μεγάλωσε.

Η επανάσταση των eSports

Από το πρώτο τουρνουά το 1997 μέχρι σήμερα τα δεδομένα ολοένα αυξάνονται με τα νούμερα να προκαλούν ζάλη. Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων βλέπουν πλέον τα τουρνουά και όλα αυτά αποδεικνύουν τη δυναμική τους.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΟΡΗΓΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η νέα αγορά που έχει δημιουργηθεί αποτελεί τον καλύτερο πόλο έλξης για τους χορηγούς, αλλά και για τις ομάδες! Εταιρίες Κολοσσοί από όλο τον κόσμο σπεύδουν να βάλουν το όνομά τους δίπλα σε τουρνουά που πλέον προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες παίκτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τουρνουά στις ΗΠΑ υπήρξαν ακόμα και 500.000 αιτήσεις για να βρεθούν οι τυχεροί που τελικά θα πάρουν μέρος σε αυτό. Φυσικά, όλο αυτό γίνεται με το αζημίωτο αφού οι χορηγοί χρειάζεται να δώσουν αρκετά εκατομμύρια από τα οποία προκύπτουν και τα έσοδα για τους νικητές. Στο τουρνουά που προαναφέραμε, οι δέκα πρώτοι μοιράστηκαν ένα εκατομμύριο δολάρια με τον μεγάλο νικητή να παίρνει τα μισά από αυτά!

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει στα τουρνουά, δείτε απλά το βίντεο που ακολουθεί

Πλέον, υπάρχουν χιλιάδες παίκτες, οι οποίοι παίζουν επαγγελματικά eSports και πληρώνονται για αυτό. Πρέπει βέβαια να τονίσουμε ότι πάντοτε, ακόμα και οι επαγγελματίες παίκτες προσέχουν την υγεία τους αφού οι πολλές ώρες μπροστά σε μία οθόνη είναι δεδομένο ότι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Για αυτό πάντοτε προέχει η ασφάλεια! Πού πάει λοιπόν ο κόσμος όταν θέλει το καλύτερο για την ασφάλειά του; Η απάντηση είναι ότι πάει στην Τράπεζα Πειραιώς. Για να βρει τους δύο κορυφαίους ασφαλιστικούς οργανισμούς, την ΝΝ HELLAS και την ERGO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ