ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιαννιώτης: "Ο αθλητισμός είναι υγεία"

Γιαννιώτης: "Ο αθλητισμός είναι υγεία"
ELIAS LEFAS

Ο Σπυρος Γιαννιώτης, η Κέλλυ Αραούζου και ο προπονητής τους Νίκος Γέμελος μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 και τον Σωτήρη Γεωργίου, για τη συμμετοχή τους στο Navarino Challenge.

Οι Έλληνες πρωταθλητές στην κολύμβηση, Σπύρος Γιαννιώτης και Κέλλυ Αραούζου και ο προπονητής τους, Νίκος Γέμελος, μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 και τον Σωτήρη Γεωργίου, για τη συμμετοχή τους στο Navarino Challenge.

Αρχικά, ο Σπύρος Γιαννιώτης τόνισε: «Ήταν μία δύσκολη διαδρομή, καθώς η θάλασσα είχε κύμα. Βέβαια αυτές οι συνθήκες μου αρέσουν. Αν είχε λίγο λιγότερο κύμα θα ήταν ιδανικό για εμένα και θα με ευνοήσει αν είναι έτσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Βέβαια, του χρόνου θα είμαι περισσότερο προετοιμασμένος. Αυτό που κρατάμε από τη διοργάνωση είναι ότι θέλουμε να δείξουμε ότι ο αθλητισμός είναι υγεία και προσπαθούμε να το περάσουμε προς τα έξω. Εδώ είχαμε μία πολύ ωραία διοργάνωση, όπως και στη Σαντορίνη, όπου το τοπίο ήταν φοβερό. Κάθε διοργάνωση έχει διαφορετικές συνθήκες και αυτή είναι η ομορφιά του αγωνίσματος».

Για το πως προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Από τον επόμενο μήνα οι προπονήσεις θα είναι πιο έντονες, θα υπάρχει προετοιμασία σε υψόμετρο, όπως κάθε χρόνο, και θα δώσω έναν με δύο αγώνες πριν τους Ολυμπιακούς. Εγώ θα προσπαθήσω να προπονούμαι όσο καλύτερα γίνεται και χωρίς πίεση κι αν έρθει το αποτέλεσμα στο Ρίο όλα θα είναι καλά. Το μετάλλιο είναι απωθημένο και θα δώσω το 100%».

Από την πλευρά της, η Κέλλυ Αραούζου συμπλήρωσε: «Ο βασικός στόχος ήταν να το ευχαριστηθούμε και να βοηθήσουμε τους ερασιτέχνες. Να τους δείξουμε διάφορα πράγματα και να κολυμπήσουμε κοντά σε αυτούς. Αυτό δεν το κάναμε μόνο σήμερα, αλλά και τις υπόλοιπες μέρες. Τους δείξαμε πως θα στοχεύουν σημαδούρες, πως θα κολυμπούν στο κύμα, πως δεν θα κουράζονται και τέτοια πράγματα. Το κολύμπι με αυτόν τον καιρό είναι πιο δύσκολο και πιο κουραστικό από ότι στη Σαντορίνη, αν και τότε η απόσταση ήταν μεγαλύτερη. Πάντως και οι δύο διοργανώσεις έχουν προδιαγραφές εξωτερικού και μπορούν να φέρουν μεγάλα ονόματα στην Ελλάδα. Το βασικό για εμάς είναι ότι φεύγουμε τριήμερα σε όλη την Ελλάδα και μπορούμε να κάνουμε διακοπές και προπόνηση σε όμορφη θάλασσα. Είναι κάτι απλά συγκλονιστικό».

Για το πως προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Κάνουμε κάθε εβδομάδα κοντά στα 100 χλμ. Ο κύριος στόχος είναι η Ολυμπιάδα και τα 10 χλμ. Θα κάνω και κάποιους άλλους αγώνες και σίγουρα θα προπονηθώ σκληρά. Ημέρες ξεκούρασης θα είναι μόνο η 1η Ιανουαρίου και το Πάσχα».

Τέλος, ο Νίκος Γέμελος υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ ψηλά σε επίπεδο κατάταξης, μπροστά από χώρες όπως η Ιταλία και η Γερμανία. Αγώνες, όπως αυτός στο Ναβαρίνο, δε βοηθούν μόνο στην προετοιμασία των αθλητών, αλλά και στο να έρθει ο κόσμος κοντά στο άθλημα και να συμμετέχει δίπλα σε παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Τέτοιοι αγώνες δίνουν στο άθλημα ώθηση και αναγνωρισιμότητα, για να έρθουν νέα παιδιά να ασχοληθούν με το αγώνισμα. Το ωραίο για εμάς είναι ότι δεν υπάρχει σταθερός στίβος, όπως στην πισίνα. Η Ελλάδα έχει φυσικές… πισίνες και είναι εύκολο για τον κόσμο να πάει στη θάλασσα και να απολαύσει φτηνή και υγιεινή διασκέδαση».

Για τους στόχους στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Κάθε χρονιά είναι δύσκολη. Για εμάς, μόλις τελειώνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες βλέπουμε τους επόμενους, με την προετοιμασία να κορυφώνεται την τελευταία χρονιά. Τα παιδιά θα δώσουν το καλύτερο που μπορούν και ότι βγει. Η ανοιχτή θάλασσα έχει αρκετή επαφή, οπότε και πολλές δυσκολίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ