ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για να τον τιμήσουν του άλλαξαν το όνομα

Για να τον τιμήσουν του άλλαξαν το όνομα

Οι κάτοικοι της πολιτείας Σερούα στα νησιά Φίτζι έδωσαν νέο όνομα στον προπονητή της Εθνική ομάδας ράγκμπι 7, Μπέτζαμιν Ράιαν, για να τον τιμήσουν για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Μπορεί να μη γεννήθηκε στα νησιά Φίτζι, αλλά αρκετά χιλιόμετρα μακριά από αυτά, όμως θα αισθάνεται και εκείνος ως ένας από τους κατοίκους των νησιών. Ο Μπεν Ράιαν είναι ένας από τους πιο γνωστούς προπονητές στο ράγκμπι 7 και οδήγησε την εθνική ομάδα των Φίτζι στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ένα μετάλλιο το οποίο είχε ιδιαίτερη σημασία αφού ήταν το πρώτο για τη μικρή νησιωτική χώρα.

Πολλοί είδαν με περίεργο μάτι την επιλογή του να αφήσει την Εθνική ομάδα της Αγγλίας το 2013 και να μετακομίσει στα Νησιά Φίτζι. Τελικά, όμως εκ των πραγμάτων δικαιώθηκε. Η υποδοχή που έτυχε τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής ομάδας ράγκμπι ήταν τουλάχιστον αποθεωτική.

Στον Μπεντζαμιν Ράιαν έγινε όμως και μια ιδιαίτερη τιμή. Οι κάτοικοι της πολιτείας Σερούα των 830 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμού 12.000 ανθρώπων επέλεξαν να τιμήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο τον προπονητή της Εθνικής ομάδας.

Το πρώτο δώρο που του έκαναν ήταν τρία στρέμματα γης για να μπορεί να πηγαίνει στα Νησιά Φίτζι όποτε θέλει για το υπόλοιπο της ζωής του. Το δεύτερο ήταν η μετονομασία του σε Ράτου Πένι Ραιγιάνι Λατιανάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ