ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ.Γ.Α: "Δεν θα δοθούν προνόμια σε όσους έχουν πιαστεί ντοπέ"

Γ.Γ.Α: "Δεν θα δοθούν προνόμια σε όσους έχουν πιαστεί ντοπέ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τοποθετήθηκε για τους διορισμούς αθλητών που έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να λάβουν τα προνόμια τους.

Θέση στο δημοσίευμα του "Goal" που ανέδειξε την παρουσία τεσσάρων αθλητών που έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ στη λίστα των νέων διορισμών στο Δημόσιο πήρε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με ανακοίνωση της η ΓΓΑ τονίζει ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθούν δικαιώματα και να διοριστούν αθλητές που έχουν τιμωρηθεί πειθαρχικά για εμπλοκή τους σε θέματα που αφορούν το ντόπινγκ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Η Κυβέρνηση είναι αμείλικτη σε θέματα ντόπινγκ και το έχει αποδείξει εμπράκτως με την ψήφιση του νόμου 4373/2016 « Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και άλλες διατάξεις», όπου εισήχθησαν νέα μέτρα για την αντιμετώπισή του προβλήματος και αυστηροποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο, όπως αναγνωρίστηκε και από τον WADA.

Σε ότι αφορά τον διορισμό διακριθέντων αθλητών που εμπίπτουν στις προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις, ξεκαθαρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι: Δεν πρόκειται να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί διορισμός σε περιπτώσεις αθλητών που διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου, ότι υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές αποφάσεις εις βάρος τους για χρήση απαγορευμένων ουσιών ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Ο πίνακας που δημοσιεύθηκε ο οποίος πραγματικά συμπεριλαμβάνει αθλητές που παρανόμησαν, δεν αποτελεί διορισμό.

Κατόπιν τούτου, για να μην υπάρχουν (ορθά) σκιές και να αμαυρώνονται οι προσπάθειες αθλητών που διακρίθηκαν, θα αποσταλεί εκ νέου –άμεσα– νέος πίνακας με τους διακριθέντες αθλητές που διορίζονται στο Δημόσιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ