EXTREME SPORTS

Red Bull X-Fighters: Pagès, ο FMX βασιλιάς της Μαδρίτης!

Red Bull X-Fighters: Pagès, ο FMX βασιλιάς της Μαδρίτης!
FREE IMAGE FOR EDITORIAL USAGE ONLY: PHOTO BY PREDRAG VUCKOVIC FOR RED BULL CONTENT POOL NOT FOR SALE, NO ARCHIVE, NO MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

Σε μια επική αναμέτρηση με τους καλύτερους αναβάτες του FMX, ο Thomas Pagès αναδείχθηκε νικητής στο Red Bull X-Fighters στη Μαδρίτη την Παρασκευή, με μια νίκη-ρεκόρ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο «ιπτάμενος» Γάλλος έστειλε στον έβδομο ουρανό το πλήθος των περισσοτέρων από 20.000 Ισπανών που είχαν κατακλύσει την αρένα Las Ventas σε ένα sold-out event, με ένα εξαιρετικό run ενάντια στους Αυστραλούς Clinton Moore και Josh Sheehan σε ένα συναρπαστικό τελικό.

Ο Thomas Pagès έγραψε ιστορία την περασμένη Παρασκευή στην κατάμεστη Plaza de Toros de Las Ventas κατά τη 15 η επέτειο του κορυφαίου Freestyle Motocross event στον κόσμο, Red Bull X-Fighters. Ο τίτλος του πρωταθλητή ισοδυναμεί με έναν άθλο-ρεκόρ καθώς ο Γάλλος αναβάτης κατάφερε την τέταρτη συνεχή νίκη του στην έδρα του αθλητικού αυτού θεσμού και μάλιστα χάρη στο νέο front flip flair, ένα τρικ που απολαύσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του Red Bull X-Fighters.

Ο Αυστραλός Clinton Moore, πρωταθλητής του World Tour 2015, ήρθε στη δεύτερη θέση μετά από μια άψογη εμφάνιση στον τελικό, όπου το bundy jump που έκανε καταγράφηκε να φτάνει σε ύψος 14 μέτρων από μια νέα υψηλής τεχνολογίας συσκευή της Intel. Ο έτερος Αυστραλός Josh Sheehan έπρεπε να αρκεστεί στην τρίτη θέση παρόλο που έβγαλε το χαρακτηριστικό του double back flip. Ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood τερμάτισε τέταρτος αυτή την αξέχαστη βραδιά FMX στην ισπανική πρωτεύουσα. Για την ιστορία, κανένας άλλος αναβάτης δεν έχει κερδίσει στη Μαδρίτη περισσότερες από δύο φορές.

«Είναι τρελό», είπε ο Pagès, προσπαθώντας να πάρει ανάσα μετά την εξωπραγματική του εμφάνιση. Ήταν ένα ανεπανάληπτο comeback μετά την 11η θέση που πήρε στον Προκριματικό που είχε προηγηθεί την Πέμπτη, ύστερα από μια σκληρή πτώση. «Ήμουν πολύ στρεσαρισμένος με τα νέα τρικ όταν έφτασα εδώ. Αλλά όλα πήγαν καλά. Η Μαδρίτη είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για FMX. Είναι απίστευτο. Είναι μοναδικό μέρος!»

Ο Pagès έχει συμβάλλει περισσότερο από κάθε άλλο αναβάτη στο θεσμό, φέρνοντας στο προσκήνιο ολοένα και περισσότερα νέα τρικ. Εν συντομία, ο 31 ετών Γάλλος έχει κερδίσει το World Tour το 2013, τελειοποίησε το Bike Flip, το Special Flip, το νέο του Front Flip Flair και το Volt, μερικά από τα πιο σπουδαία FMX τρικ φέρουν την υπογραφή του. «Είμαι πολύ χαρούμενος με το run μου», είπε ο Moore. «Ήταν σίγουρα ένα από τα καλύτερα που έκανα ποτέ. Βέβαια έχω ακόμη λίγη δουλειά να κάνω όταν γυρίσω πίσω. Ελπίζω πως την επόμενη φορά θα είμαι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένος και θα κάνω ένα ακόμα καλύτερο run".

Τελική βαθμολόγια:

1. Thomas Pagès (FRA)

2. Clinton Moore (AUS)

3. Josh Sheehan (AUS)

4. Levi Sherwood (NZL)

5. Maikel Melero (ESP)

6. Rob Adelberg (AUS)

7. Taka Higashino (JPN)

8. David Rinaldo (FRA)

9. Dany Torres (ESP)

10. Adam Jones (USA)

11. Tom Robinson (AUS)

12. Sebastian Westberg (FIN)

Φωτογραφίες: Joerg Mitter, Sebastian Marko, Predrag Vuckovic, Oscar Carrascosa

TAGS EXTREME SPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ