EXTREME SPORTS

Ναυάγιο: Ο παράδεισος των BASE jumpers

Ναυάγιο: Ο παράδεισος των BASE jumpers

Ελάτε μία βόλτα στη διάσημη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο. Όχι για να κολυμπήσουμε, αλλά για να πηδήξουμε από τα 200 μέτρα και να προσγειωθούμε σε αυτή, με κομμένη την ανάσα (video)

Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας και μία από τις πιο διάσημες παραλίες στον κόσμο. Εκατομμύρια τουρίστες έχουν κολυμπήσει στα τιρκουάζ της νερά κάτω από τον υπέροχο ελληνικό ήλιο. Τα τελευταία όμως χρόνια έχει γίνει γνωστή και για άλλο λόγο.

Χιλιάδες BASE jumpers έχουν βρει σε αυτή τη γωνιά της Ζακύνθου το δικό τους παράδεισο! Το άλμα από 200 μέτρα ύψος με φόντο και... προορισμό την παραλία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά που μπορούν να κάνουν οι λάτρεις του συγκεκριμένου extreme sport. Από τη στιγμή που πηδήξουν, έχουν χρόνο μόλις 2 έως 5 δεύτερα για να ανοίξουν το αλεξίπτωτο.

Ναυάγιο: Ο παράδεισος των BASE jumpers

Η αδρεναλίνη στα ύψη, η θεά μοναδική, η ανάσα κομμένη, ο ενθουσιασμός ασυγκράτητος για την πτώση σε αυτό το εξωτικό σημείο! Γι' αυτό και τα τελευταία χρόνια, οι BASE jumpers δίνουν εκεί το ραντεβού τους τα καλοκαίρια για το Summer BASE Jump Boogie event, στο οποίο οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο επιχειρούν πάνω από 300 άλματα σε πέντε ημέρες.

Η καλύτερη περίοδος για να κάνεις Base Jumping στο Ναυάγιο είναι από τον Μάιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όπως βέβαια αναφέρουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί, πρέπει να λάβεις υπόψιν τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ιδιαίτερα τον άνεμο. Αλλά και να έχεις όλα τα απαραίτητα μαζί σου για τα άλματα, γιατί δεν υπάρχουν πολλά καταστήματα στο νησί τα οποία μπορείς να τα προμηθευτείς. Ωστόσο, το πρόβλημα που έχουν όλοι για την πρόσβαση στην παραλία, ότι μπορείς να πας μόνο με καραβάκι, εσύ το έχεις λύσει!

Πώς; Δες στο βίντεο που έχει ξεπεράσει τις 1.750.000 θεάσεις στο YouTube:

TAGS EXTREME SPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ