ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επτά κρούσματα σε 2,5 μήνες

Επτά κρούσματα σε 2,5 μήνες

Συνολικά επτά αθλητές έχουν βρεθεί θετικοί στη χρήση του "meldonium" σε κάτι παραπάνω από δύο μήνες που θεωρείται απαγορευμένη ουσία.

Η Μαρία Σαραπόβα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετική σε χρήση του σκευάσματος "meldonium" έχει προκαλέσει σοκ στο χώρο του αθλητισμού. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα νούμερα αρκετοί χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη ουσία και πιάστηκαν αδιάβαστοι.

Συγκεκριμένα, άλλοι έξι αθλητές έχουν βρεθεί θετικοί στο "meldonium" μέσα στο 2016 όταν και ξεκίνησε να θεωρείται ως απαγορευμένη η συγκεκριμένη ουσία.

Μάλιστα, το ένα από αυτά τα δείγματα ανακοινώθηκε λίγες μόνο ώρες πριν από αυτό της Σαραπόβα. Εκείνη που βρέθηκε θετική ήταν η Εκατερίνα Μπόμπροβα δείγμα της οποίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετικό.

Στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχουν τα ονόματα της Αμπέμπα Αρεγκάβι (αθλήτρια μεσαίων αποστάσεων στον στίβο), της Γκαμζέ Μπουλούτ (αθλήτρια μεσαίων αποστάσεων στον στίβο), του Έντουαρντ Βοργκάνοβ (ποδηλάτης) και των Όλγκα Αμπράμοβα και Αρτέμ Τιστσένκο (δίαθλο).

Να ανα φέρουμε ότι από το 2015 η WADA έχει ξεκινήσει τους ελέγχους πάνω στο συγκεκριμένο φάρμακο και έκρινε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών. Για αυτό το λόγο το έβαλε στη νέα λίστα με τα απαγορευμένα σκευάσματα που εξέδωσε το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ