ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη Βασιλειάδη στο "Ποσειδώνιο"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ SPORTEXPO MARATHON 2017 ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (MOTION TEAM)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ SPORTEXPO MARATHON 2017 ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος επισκέφτηκε "Ποσειδώνιο" Κολυμβητήριο τονίζοντας ότι στόχος είναι τα έργα να ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη της νέας χρονιάς.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος επισκέφτηκε "Ποσειδώνιο" Κολυμβητήριο. Στόχος της επίσκεψής του ήταν να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τις εργασίες που απαιτούνται ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της εγκατάσταση.

Κατά την επίσκεψή του στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε τα εξής: "Η εικόνα που αντίκρισα εδώ στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο είναι αυτή ακριβώς που είχα διαμορφώσει από την μελέτη των φακέλων και των σχετικών αναφορών των διοικήσεων. Το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης είναι ένας καθρέφτης του τρόπου που εξελίχθηκε η αθλητική υποδομή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι φτιαγμένο το 1960 με τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκείνης της εποχής. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την περίοδο 2009-2010 έγινε μία μελέτη για τα μηχανολογικά του και μπήκε στα συρτάρια. Προεκλογικά, το 2014, εντάχθηκε σε ένα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα, αλλά είναι μία εγκατάσταση που πρέπει να φτιαχτεί και να παραδοθεί ολοκληρωμένη στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Θα δώσουμε μία μάχη, ούτως ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό με ασφάλεια, γιατί αυτό είναι το κυριότερο, και με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές. Επίσης θα δούμε το περιθώριο και άλλων παρεμβάσεων, ώστε να έχουν οι πολίτες στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο κολυμβητήριο. Εργαζόμαστε πολύ ζεστά πάνω σε αυτό. Όλες οι υπηρεσίες μας έχουν πέσει πάνω στο Ποσειδώνιο.

Γενικά στη Θεσσαλονίκη έχουμε ένα πλάνο παρεμβάσεων σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή σε έργα, τρέχουν προγράμματα του 1 εκ ευρώ πέραν από τις ετήσιες τακτικές χρηματοδοτήσεις των ΕΑΚ. Και όμως δεν είναι αρκετά. Επί της ουσίας η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη παρατημένη στις υποδομές και δυστυχώς δεν είναι η μόνη. Ψάχνουμε να βρούμε τα εργαλεία για να βελτιώσουμε τις αθλητικές υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα. Να μπορέσουμε να δώσουμε στους φορολογούμενους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την περιουσία τους με ασφάλεια και κατάλληλες συνθήκες".

Σε ερώτηση που του έγινε για το πότε θα είναι έτοιμο το κολυμβητήριο είπε: "Θα γίνει σε λίγο μία σύσκεψη με την τεχνική εταιρία. Σίγουρα η νέα αγωνιστικη περίοδος θα μας βρει έτοιμους. Το θέμα είναι τι άλλο μπορούμε να κάνουμε εδώ, όχι μόνο τα μηχανολογικά δηλαδή, γιατί υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που θα ανακύψουν μετά μία δεκαετία. Δεν πρέπει να λειτουργούμε έτσι. Είναι μία κομβικής σημασίας εγκατάσταση για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για τη ΓΓΑ. Τα κολυμβητήρια είναι φορείς άσκησης της πολιτικής μας, στα δημόσια κολυμβητήρια εκπονείται το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά του Δημοτικού. Πόσο μάλλον και για την Θεσσαλονίκη που ως αμιγώς αθλητική πόλη χρειάζεται το Ποσειδώνιο".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ