ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη Συναδινού στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χίου

Επίσκεψη Συναδινού στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χίου

Ο γγΑ, Ιούλιος Συναδινός, επισκέφθηκε τη Χίο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε περιοδεία σε όλους τους αθλητικούς χώρους του νησιού για να διαπιστωθεί επιτόπου η κατάστασή τους και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο γγΑ, Ιούλιος Συναδινός, επισκέφθηκε τη Χίο, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, Μανώλη Βουρνού, παρουσία του Βουλευτή Χίου, Ανδρέα Μιχαϊλίδη και του συντονιστή της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Φραγκίσκου Σέργη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε περιοδεία σε όλους τους αθλητικούς χώρους του νησιού για να διαπιστωθεί επιτόπου η κατάστασή τους και τα προβλήματα που υπάρχουν. Συγκεκριμένα έγινε επίσκεψη στην αθλητική υποδομή του 2ου Γυμνασίου-2ου Λυκείου, στο κολυμβητήριο, στο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο της Χίου, καθώς και στις υποδομές Αίπος όπου φιλοξενούνται παιδιά από την "Κιβωτό του Κόσμου".

Ακολούθησε σύσκεψη με εκπροσώπους των αθλητικών ενώσεων και συλλόγων της Χίου, από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον στίβο, την επιτραπέζια αντισφαίριση, τον αθλητισμό ΑμεΑ και τα ναυταθλητικά σωματεία.

Μεταξύ της ΓΓΑ και του Δήμου Χίου συμφωνήθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ για το 2018, αθλητικών έργων που έχει άμεση ανάγκη το νησί: του κλειστού προπονητηρίου στα Καρδάμυλα και του γηπέδου αθλοπαιδιών σε άμμο (beach βόλεϊ, χάντμπολ και ποδοσφαίρου), αφού συνταχθούν από τον Δήμο οι αναγκαίες μελέτες και του χώρου ρίψεων κλασσικού αθλητισμού.

Επίσης, από την ΓΓΑ, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος αποκατάστασης αθλητικών χώρων σχολικών υποδομών θα αποκατασταθούν άμεσα οι αθλητικοί χώροι των 2ου Γυμνασίου - 2ου λυκείου Χίου.

Τονίζεται, ότι η μεγάλης σημασίας ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητήριου Χίου θα ενταχθεί στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ θα ξεκινήσουν συντονισμένες ενέργειες για το σχεδιασμό κατασκευής σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, αντάξιου των αναγκών του Χιώτικου αθλητισμού.

Με αυτά τα έργα, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον αθλητισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στον οποίο ήδη έχουν συμπεριληφθεί η Σάμος, η Λέσβος, η Λήμνος, η Ικαρία και τώρα η Χίος, με συνολικά δέκα έξι αθλητικά έργα. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η πλέον υποβαθμισμένη της χώρας σε αθλητικές υποδομές, εξαιτίας των πολιτικών προηγούμενων δεκαετιών, σύντομα θα αλλάξει όψη παρέχοντας το δικαίωμα της άθλησης στους κατοίκους της και στα σωματεία που αποτελούν ζωντανά κύτταρα των ακριτικών νησιωτικών κοινωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ