ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαδικτυακός έρανος για την Ελλάδα!

Διαδικτυακός έρανος για την Ελλάδα!

Μία εταιρία δήλωνε πως συγκεντρώνει χρήματα για τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς του Ρίο με την ΕΟΕ να διαψεύδει άμεσα.

Ξεκάθαρη θέση για τα όσα συνέβαιναν τις τελευταίες ημέρες εν αγνοία της πήρε η ΕΟΕ. Ιστοσελίδα έκανε έρανο για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας με την ΕΟΕ να ξεκαθαρίζει πως είναι η μοναδική υπεύθυνη για αυτό, δεν γνωρίζει τίποτα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ήδη έχουν βρεθεί τα χρήματα.

Στο άρθρο που συνοδεύει τον έρανο που διεξάγεται πέρα από τις αναφορές για το πως ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες στη χώρα μας, αλλά και τη σημασία που έχουν για εμάς επισημαίνονται και τα έξοδα που χρειάζονται για την ελληνική αποστολή.

Τα δεδομένα για τα στοιχεία που έχει το άρθρο πάρθηκαν με βάση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Με την κρίση στη χώρα μας να έχει ξεκινήσει δύο χρόνια νωρίτερα οι Έλληνες αθλητές δυσκολεύονταν να προετοιμαστούν κατάλληλα λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούσαν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν η ελληνική αποστολή θα χρειαστεί περίπου 750.000 ευρώ για την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Διαδικτυακός έρανος για την Ελλάδα!

Η διάψευση από την ΕΟΕ και η χρησιμότητα του προγράμματος υιοθεσίας

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η διεξαγωγή του συγκεκριμένου εράνου ήρθε η επίσημη αντίδραση της ΕΟΕ. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με επίσημη ανακοίνωσή της τόνισε πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτόν και δεν έχει δώσει την άδεια της.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η ΕΟΕ έχει εξασφαλίσει ήδη τα απαραίτητα κονδύλια. Φυσικά, να αναφέρουμε ότι σημαντικό ρόλο στην εξοικονόμηση χρημάτων για την προετοιμασία των αθλητών έπαιξε το πρόγραμμα "υιοθεσίας" που έτρεξε το προηγούμενο διάστημα και ήδη τα αποτελέσματά του φαίνονται.

Μεγάλες εταιρίες και επιχειρηματίες ανέλαβαν ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές και εκείνοι δείχνουν έτοιμοι να σηκώσουν ψηλά και πάλι την ελληνική σημαία.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με αφορμή δημοσιεύματα περί πρωτοβουλίας κάποιων ιδιωτών να συγκεντρωθούν χρήματα για τη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016», έχει να επισημάνει τα εξής:

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι η μοναδική υπεύθυνη κατά το νόμο και η αρμόδια για την ελληνική αποστολή που λαμβάνει μέρος στους εκάστοτε Ολυμπιακούς Αγώνες και κανείς άλλος.

Η ΕΟΕ δεν γνωρίζει τίποτα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και φυσικά δεν έχει δώσει άδεια, ούτε έχει συμφωνήσει σε οποιαδήποτε σχετική ενέργεια. Θα ερευνήσει άμεσα το θέμα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν ποινικές ή άλλες ευθύνες.

Καλεί όλους να μην συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες που παραπλανούν αλλά και ενδεχομένως να έχουν στόχο την εξαπάτηση του κοινού. Τονίζει δε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα μη συμμετοχής των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει όλα τα σχετικά κονδύλια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ