ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένας Χανιώτης στους δυνατότερους του κόσμου!

Ένας Χανιώτης στους δυνατότερους του κόσμου!

Το θηρίο από την Κρήτη, ο Παντελής Σαπουνάκης ετοιμάζεται να δοξάσει τον τόπο του και την Ελλάδα γενικότερα στο Mr Olympia 2017!

Σε λίγες μέρες ο Παντελής Σαπουνάκης θα βρεθεί μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Ο θηριώδης powerlifter από τα Χανιά της Κρήτης είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής στην ιστορία του δυναμικού τριάθλου που θα λάβει μέρος στο Mr Olympia Pro Powerlifting 14-15 Σεπτεμβρίου στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ και θα κοντραριστεί με τους μεγαλύτερους powerlifters τους πλανήτη με στόχο μία θέση στο βάθρο. Ο 37χρονος γίγαντας των 125 κιλών πήρε την πρόκριση -και την πρόσκληση- μετά τις επιδόσεις του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ελευσίνα το διάστημα 5-7 Μαΐου.

Πλέον, στοχεύει να ξεπεράσει τα 1000 κιλά στο σύνολο των τριών κινήσεων (single squat, single bench press και single deadlift), προκειμένου να έχει ένα πολύ καλό πλασάρισμα.

Η διοργάνωση Mr Olympia είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση δυναμικών αθλημάτων και bodybuilding στον πλανήτη και ο μοναδικός αθλητής που έχει λάβει πρόσκληση στο παρελθόν ήταν ο Μιχάλης Κεφαλιανός. Πλέον, ο Σαπουνάκης είναι ο δεύτερος Έλληνας και όπως είπαμε ο πρώτος powerlifter και πραγματικά αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και τη χώρα μας. Στο Λας Βέγκας, λοιπόν, θα λάβουν μέρος οι σημαντικότεροι αθλητές του powerlifting και αναμένονται μεγάλες επιδόσεις και παγκόσμια ρεκόρ!

Τον Παντελή Σαπουνάκη στηρίζει το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου που είναι μέλος της IPL (International Powerlifting League). Η αμερικανική ομοσπονδία USPA, που είναι μέλος της IPL, διοργανώνει το Mr Olympia Pro Powerlifting υπό τη σκέπη της γενικής διοργάνωσης Mr Olympia.

Ανδρέας Κωλλέτης: "Θα γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του αθλήματος"

Για τη συμμετοχή του Παντελή Σαπουνάκη μίλησε ο πρόεδρος του ΕΣΔΤ Ανδρέας Κωλέττης: "Μετά τον Κεφαλιανό στο bodybuilding, είναι ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετάσχει στην πιο elite διοργάνωση του κόσμου. Περιμένω πως θα ξεπεράσει το φράγμα των 1000 κιλών, που θα είναι άλλη μία πρωτιά για Έλληνα αθλητή, και έχει πολλές ελπίδες για μετάλλιο και πιστεύω ότι θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα, μιας και συμμετέχουν οι κορυφαίοι των κορυφαίων. Ως πρόεδρος του ΕΣΔΤ και γενικός γραμματέας της IPL Europe είμαι χαρούμενος διότι οι κόποι μου για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα πιάσανε καρπούς και χρόνια με χρόνια έρχεται η μια επιτυχία μετά την άλλη. Το ΕΣΔΤ έχει μόλις τρία χρόνια ζωής, ωστόσο, ήδη έχει διοργανώσει μεγάλα event του powerlifting και όχι μόνο και οι αθλητές του φέρνουν τεράστιες επιτυχίες με αποκορύφωμα αυτή του Παντελή με τη συμμετοχή του στο Mr Olympia".

Κώστας Τρομάρας: "Υπερήφανοι για τον συναθλητή μας"

"Το Olympia Pro Powerlifting είναι μέρος από τα παράλληλα event που "τρέχουν" τις ημέρες του βασικού διαγωνισμού ανάδειξης του Mr. Olympia bodybuilder. Οι διαστάσεις και το κύρος που έχει λάβει το Olympia Pro Powerlifting όλα αυτά τα χρόνια, μέσα στα δυναμικά αθλήματα, το έχει αναδείξει ως ένα – ίσως και το κορυφαίο – διαγωνισμό καταξίωσης των επαγγελματιών αθλητών του χώρου.

Ο Παντελής Σαπουνάκης είναι ο πρώτος Έλληνας στα χρονικά που θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε αυτήν την τεραστίων διαστάσεων διοργάνωση. Ο παντοδύναμος αθλητής από τα Χανιά της Κρήτης δούλεψε εντατικά να πιάσει το όριο κιλών για την πρόκριση και από τότε δεν έχει σταματήσει τη σκληρή δουλεία. Η αθλητική οικογένεια είμαστε υπερήφανοι για τον συναθλητή μας και πιστεύουμε στις δυνάμεις του. Η Ελλάδα θα αντιπροσωπευτεί άξια.

Προσωπικά τον Παντελή αν και τον γνωρίζω ένα χρόνο, μέσα από το άθλημα, από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν αθλητή με ήθος. Εκπέμπει και τρέφει σεβασμό και του ταιριάζει απόλυτα ο χαρακτηρισμός "Γίγαντα με καρδιά μικρού παιδιού". Περιμένω αρχικά να ευχαριστηθεί τον αγώνα και τη ‘διαδρομή’. Όσο για τη διάκριση και μία καλή θέση στο βάθρο είμαι σίγουρος λόγο της πειθαρχίας και του αγωνιστικού του πνεύματος".

Νάσος Λιούρας: "Θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του"

Πάνε τρία χρόνια που το ελληνικό σωματείο δυναμικού τριάθλου ανέλαβε δράση στην πρωτεύουσα και έκτοτε προσπαθεί να εξελίξει και να διαδώσει το άθλημα του powerlifting στη χώρα μας, διοργανώνοντας αρκετά συχνά αγώνες δυναμικού τριάθλου και στην πρωτεύουσα αλλά και στην επαρχία. Μάλιστα στην τριών χρόνων αυτή πορεία του το ελληνικό σωματείο δυναμικού τριάθλου έχει καταφέρει να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργών αθλητών από άλλους παρόμοιους φορείς ενώ Πολλοί από τους αθλητές του έχουν συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες (πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα σε χώρες του εξωτερικού) φέρνοντας στη χώρα μας τεράστιες διακρίσεις...

Στον τελευταίο αγώνα που διοργάνωσε το ΕΣΔΤ που ήταν το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα δυναμικού τριάθλου, στην Ελευσίνα, όπου για πρώτη φορά διεξήχθη πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη χώρα μας με αρκετά Μεγάλη επιτυχία, ο διεθνής αθλητής από τα Χανιά της Κρήτης Παντελής σαπουνάκης, κατάφερε πέρα από τις εκρηκτικές επιδόσεις του και να πάρει το εισιτήριο για έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες powerlifting στον κόσμο το Olympia Pro powerlifting που διοργανώνει η Παγκόσμια ομοσπονδία ipl στο Las Vegas της Αμερικής τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Για τον Παντελή ήταν ένα Όνειρο ζωής να καταφέρει να συμμετέχει σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό κόντρα σε κορυφαίους αντιπάλους του χώρου πράγμα που ήξερε από νωρίς για αυτό και είχε δουλέψει αρκετά σκληρά για την πρόκριση που κερδήθηκε τον περασμένο Μάιο Αλλά και στερώντας από τον ίδιο τις απαραίτητες διακοπές και χαλάρωση που θέλει ένας αθλητής Μιας και η προετοιμασία του θα έπρεπε να συνεχιστεί για όλο το καλοκαίρι..

Πλέον Ο Κρητικός διεθνής αθλητής μας μετά από πολύμηνη προετοιμασία έχει φτάσει στην κορύφωση της προπόνησης του και λίαν συντόμως αναχωρεί από τη χώρα μας για να αντιμετωπίσει τους καλύτερους του αθλήματος σε παγκόσμια εμβέλεια.

Δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα μιας και οι αντίπαλοί του είναι πραγματικά βουνά Αλλά μπορώ να προβλέψω ότι ο Παντελής μας θα δώσει τον καλύτερο εαυτό κάνοντας μας υπερήφανους για άλλη μία φορά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ