ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα Challenge που αξίζει να το ζεις

Ένα Challenge που αξίζει να το ζεις

Το ότι το Navarino Challenge ήταν και φέτος επιτυχημένο δεν θα πρέπει πλέον να είναι είδηση. Φτιάχτηκε για να είναι επιτυχημένο. Καταφέρνοντας να σε κάνει μέρος μια διοργάνωσης διαφορετικής απ ότι έχουμε συνηθίσει. Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ως αυτόπτης μάρτυρα μπορεί να το αποδείξει.

Το Navarino Challenge είναι πάντα μια εμπειρία. Και τις εμπειρίες είναι καλό να τις ζεις. Αν αυτό συμβαίνει κατ εξακολούθηση μπορείς και να εκτιμήσεις πόσο (ακόμα) καλύτερη μπορεί να γίνει αυτή η εμπειρία. Πως μεγαλώνει, ωριμάζει και εξελίσσεται.

Ένα Challenge που αξίζει να το ζεις

Photo credits: Elias Lefas

Σας φαντάζουν πολύ “σοβαρά” όλα αυτά για ένα τετραήμερο που έχει αθλητική προσπάθεια και διασκέδαση σε συνδυασμό με υψηλού επιπέδου παροχές τόσο στο οργανωτικό-αγωνιστικό κομμάτι όσο και αυτό της φιλοξενίας; Είναι απλά η πραγματικότητα του Navarino Challenge. Γιατί για να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και στο κομμάτι της διοργάνωσης, δημιουργήθηκε και η Active Media που «τρέχει» (και) αυτό το event. Και είναι αλήθεια ότι και αυτή “μεγαλώνει” μαζί με το NC δείχνοντας τον καλύτερο της εαυτό σε κάθε διοργάνωση. Και βέβαια, όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι, το Westin Costa Navarino δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό, γιατί -πολύ απλά- γι αυτό φτιάχτηκε. Για να καλύπτει ανάγκες υψηλού επιπέδου τουρισμού, με μια απίστευτη ισορροπία ανάμεσα στο glamour και την απλότητα, περνώντας έτη φωτός μακριά από το κιτς που επιλέγουν άλλες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ένα Challenge που αξίζει να το ζεις

Photo credits: Elias Lefas

Όταν φιλοξενείσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι εύκολο να φτάσει κάποιος στο συμπέρασμα ότι όλα είναι ωραία και καλά εξ ορισμού. Λάθος κυρίες και κύριοι! Γιατί πολύ απλά η παρουσία σε αυτό τον συνδυασμό φιλοξενίας-δραστηριότητας κάνει εσένα ακόμα πιο απαιτητικό. Αυτές οι “απαιτήσεις” όμως καλύπτονται 100% σε αυτό το (πάντα) εξαιρετικό τριήμερο.

Ένα Challenge που αξίζει να το ζεις

Photo credits: Loukas Hapsis

Βλέπετε και σε προσωπικό επίπεδο, η προηγούμενη διοργάνωση σου δίνει κίνητρο για την επόμενη. Οκ με τις πισίνες του ξενοδοχείου και το εκπληκτικό φαγητό και τα υπέροχα κοκτέιλ. Αυτό το… κίνητρο το έχουμε σε όλη μας τη ζωή μην κοροϊδευόμαστε. Εκεί δεν θέλει και μεγάλη προσπάθεια να τα καταφέρεις. Αλλά να μπορέσεις να βγάλεις ένα 1500αρι στη θάλασσα δίπλα (ναι ο Σπύρος φρόντιζε να μένει πάντα κάπου εκεί δίπλα στους υπόλοιπους, σαν κύριος που είναι) στον Γιαννιώτη ή να τρέξεις τα 21 χλμ.( ή ακόμα και τα 5 και τα 10) δίπλα στον Ντιν Καρνάζη σε μια ζόρικη όσο και ενδιαφέρουσα διαδρομή σχεδιασμένη από ένα εκ των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων μας τον Νίκο Πολιά είναι ασφαλώς κίνητρο. Πέρα από αυτό όμως είναι τεράστια ικανοποίηση όταν ολοκληρώνεις αυτή την προσπάθεια.

Ένα Challenge που αξίζει να το ζεις

Photo credits: Vangelis Patsialos

Υποθέτω ότι σε όλους αυτούς του αγώνες η «συναδελφικότητα» όσων συμμετέχουν είναι κάτι δεδομένο αλλά, ως πρωτάρης στη θάλασσα, μετά τη συμμετοχή στον πολύ ωραίο αγώνα του ενός μιλίου στο λιμάνι της Πύλου, τα συγχαρητήρια μεταξύ ημών των κολυμβητών και το γενικότερο κλίμα πραγματικά, ένιωσα πραγματικά διαφορετικά. Αφού είχε φύγει, δηλαδή, και η αγωνία αν θα τον βγάλουμε τον αγώνα. Ευτυχώς, όπως είπε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός της κολύμβησης ο Νίκος Γέμελος, που είχε αναλάβει και φέτος να οργανώσει άψογα αυτό τον αγώνα (με όλα τα στάνταρ εξυπηρέτησης και ασφαλείας που πρέπει να υπάρχουν σε αυτές τις περιπτώσεις) είχε…σιδερώσει και τη θάλασσα και δεν είχαμε τα βάσανα της περυσινής θαλασσοταραχής. Και μόνο στη σκέψη θαύμασα ακόμα περισσότερο αυτούς που πήραν μέρος σε εκείνο τον αγώνα. Αλλά οκ φέτος ήταν καλύτερα.

Ένα Challenge που αξίζει να το ζεις

Photo credits: Loukas Hapsis

Χαρά θεού σε μια υπέροχη ημέρα στην πανέμορφη Πύλο όπου ο Περικλης Ιακωβάκης έκανε τα παιδιά να συμμετέχουν με…τρελή χαρά στο kids athletics στην κεντρική πλατεία. Μια μόνο από τις δραστηριότητες που είχαν στόχευση (και) στα παιδιά, εντός και εκτός Costa Navarino. Ήταν και ο Αλέξανδρος Νικολαίδης με το TaeKwonDo, o συνονόματός του με το kick boxing, η ποδηλατάδα στην Βοϊδοκοιλιά, η αναρρίχηση, ο αγώνας του 1χλμ. και βέβαια pilates με την Μάντη Περσάκη και aqua gym για τις μαμάδες. Εμείς οι μπαμπάδες δοκιμάσαμε και στο μπάσκετ σε ένα τουρνουά 4on4 (το 3on3 είναι για τη νεολαία) αλλά όταν παίζεις απέναντι στον θηριώδη Αλέξανδρο Νικολαϊδη και η ομάδα του σε σκοτώνει και από τα 6,75 (κύριε Τσόλη…ωραία φιλοξενία) δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις ακόμα και αν έχεις στην τετράδα σου Ιακωβάκη και Γιαννιώτη.

Ένα Challenge που αξίζει να το ζεις

Photo credits: Vangelis Patsialos

Ναι περάσαμε καλά και σε αυτό το Navarino Challenge. Γιατί είναι φτιαγμένο για να περνάς καλά και υπηρετεί τη λογική του απόλυτα. Για 3-4 ημέρες γίνεσαι μέρος της διοργάνωσης, έχεις πράγματα να κάνεις, στόχους να κατακτήσεις και το όλο σκηνικό σε αποζημιώνει απόλυτα. Συγχαρητήρια λοιπόν στους διοργανωτές γιατί εκτός όλων των άλλων καταφέρνουν πλέον και να δημιουργούν την «οικογένεια» του Navarino Challenge. Αυτών που επιστρέφουν κάθε χρόνο, πιστοί στο ραντεβού, γνωρίζοντας ότι θα βρουν εκεί και αυτούς που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και είναι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Θα συμφωνήσω με τον Άκη Τσόλη (τον επικεφαλής της Active Media) ότι αυτές τις ημέρες είναι σας να είσαι αλλού και ελάχιστα πράγματα σε απασχολούν. Μεγάλη κατάκτηση και 2000 άνθρωποι συμμετείχαν φέτος σε όλες τις δραστηριότητες της διοργάνωσης μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ