ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πιστόριους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πιστόριους

Ο Όσκαρ Πιστόριους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και αναμένεται η δίκη για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της Ρίβα Στέενκαμπ.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και πάλι ο Όσκαρ Πιστόριους μετά την αναβάθμιση των κατηγοριών σε βάρος του. Ο Νοτιοαφρικανός πλέον κατηγορείται για φόνο εκ προθέσεως της Ρίβα Στέενκαμπ και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται άμεσα.

Ο Όσκαρ Πιστόριους έμεινε ελεύθερος με εγγύηση ύψος 688 δολαρίων.

Πρωτοδίκως, ο Πιστόριους είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά την παραμονή για έναν χρόνο στη φυλακή όμως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Σύμφωνα με τη νομοθεσία η ελάχιστη ποινή που αντιμετωπίζει είναι φυλάκιση 15 ετών κάτι που θα αποφασιστεί τους επόμενους μήνες.

Οι συνήγοροί του θα προσφύγουν κατά της καταδίκης του για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ στο Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως δήλωσε νωρίτερα ο συνήγορός του, Μπάρι Ρου κατά η διάρκεια της διαδικασίας αίτησης για αναστολή της ποινής του.

Φυσικά, στον Πιστόριους επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι με τον Νοτιοαφρικανό Παραολυμπιονίκη να παραδίδει το διαβατήριό του, αφού του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη Νότια Αφρική, ενώ θα φορέσει και "βραχιολάκι" για να είναι εφικτός ο εντοπισμός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ