ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βράβευσε τους αθλητές με αναπήρια ο Κοντονής

Βράβευσε τους αθλητές με αναπήρια ο Κοντονής

Τους αθλητές και τις αθλήτριες με αναπηρίες που κατέκτησαν μετάλλια στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2015, βράβευσε σήμερα ο Σταύρος Κοντονής, παρουσία του Ιούλιου Συναδινού.

Τους αθλητές και τις αθλήτριες με αναπηρίες που κατέκτησαν μετάλλια στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2015, βράβευσε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού.

Ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων, είπε: "Για μένα η παρουσία σας εδώ αποτελεί ένα ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός. Η προσπάθεια που καταβάλετε, να ξεπεράσετε προβλήματα και να βγείτε νικητές και στους αγώνες, αλλά και από μόνο του το να συμμετέχετε σε αυτούς, είναι κάτι το οποίο τιμά την πατρίδα, όλους τους Έλληνες.

Στο πρόσωπό σας και στις προσπάθειές σας αποτυπώνεται η προσπάθεια όλων των Ελλήνων να βγούμε από αυτό το οικονομικό αδιέξοδο, που δυσκολεύει τη ζωή μας, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στο κοινωνικό κράτος και στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Να είστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί, ότι είναι δυνατόν, με κόστος κάθε φορά για να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα και να μπούμε επιτέλους σε μια φωτεινή λεωφόρο. Το παράδειγμά σας είναι παράδειγμα προς μίμηση, για όλους τους Έλληνες, για όλους τους συναδέλφους σας αθλητές και για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν κινητικά προβλήματα.

Ειλικρινώς σας λέω ότι εγώ κάθε φορά που σας βλέπω και παρακολουθώ την προσπάθειά σας, κάθε φορά που σας συναντώ, συγκινούμαι! Και αυτό θέλω να το ξέρετε όλοι σας. Στο πλαίσιο του προϋπολογισμού που έχουμε, θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό για να υπάρξει χρηματοδότηση όλων των δράσεων, όλων των αθλητών και όλων των αθλημάτων, για να υπάρχει μια σοβαρή και ελπιδοφόρα, με την έννοια της συγκομιδής μεταλλίων, παρουσία της Ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω που είχατε την καλοσύνη να μας επισκεφθείτε, να μας δώσετε χαρά, δύναμη και πάνω από όλα κουράγιο για όσα αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα".

Βράβευσε τους αθλητές με αναπήρια ο Κοντονής

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ Γιώργος Φουντουλάκης δήλωσε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό και τον κ. Γενικό Γραμματέα για την τιμή να μας δεχθούν και σαν αθλητική ηγεσία για το ενδιαφέρον τους στο χώρο μας, γιατί μας δίνουν αισιοδοξία ώστε το 2016 που είναι Παραολυμπιακή χρονιά, να κλείσουμε τις θέσεις για τη μετάβασή μας με στόχο νέες διακρίσεις. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά και να είστε σίγουρος, από την πλευρά και των αθλητών και της Ομοσπονδίας, θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας ώστε να ακουστεί και στο Ρίο ο Εθνικός μας Ύμνος".

Βράβευσε τους αθλητές με αναπήρια ο Κοντονής

Οι αθλητές που τιμήθηκαν ήταν οι εξής:

Στίβος (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα):

Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Χρυσό Μετάλλιο στο Ακόντιο Ανδρών F54

Δήμητρα Κοροκίδα, Χρυσό Μετάλλιο στη Σφαίρα Γυναικών F53

Σε Τζον Φερνάντες, Χρυσό Μετάλλιο στη Σφαίρα Ανδρών F53

Δημήτριος Σενικίδης, Ασημένιο Μετάλλιο στη Σφαίρα Ανδρών F20

Ευάγγελος Καναβός, Ασημένιο Μετάλλιο στο Τριπλούν Ανδρών Τ20

Ανθή Λιάγκου, Χάλκινο Μετάλλιο στη Σφαίρα Γυναικών F33

Δημήτριος Ζησίδης, Χάλκινο Μετάλλιο στη Σφαίρα Ανδρών F32

Γεώργιος Κωστάκης, Χάλκινο Μετάλλιο στο Τριπλούν Ανδρών Τ46/47

Προπονητές κατ’ αντιστοιχία: Γεώργιος Βαρβεράκης. Αθηνά Χατζηστύλη, Πέτρος Λιάτσος, Λάζαρος Στεφανίδης, Δημήτριος Τσιφτσόγλου, Σταύρος Στραγάλης, Λάζαρος Στεφανίδης, Νικόλαος Βαΐου

Κολύμβηση (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα):

Αντώνης Τσαπατάκης, Ασημένιο Μετάλλιο στα 100μ. Πρόσθιο SB4

Ιωάννης Κωστάκης, (2) Χάλκινα Μετάλλια στα 50μ. Πρόσθιο SB2 και στα 50μ. Ελεύθερο S3

Χρήστος Ταμπαξής, (2) Χάλκινα Μετάλλια στα 50μ. Ύπτιο S1 και στα 100μ. Ύπτιο S1

Προπονητές κατ’ αντιστοιχία: Ιωάννης Νάτσιος, Παναγιώτης Παϊπέτης, Αρχοντία Καζάκη

Boccia (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα):

Γρηγόρης Πολυχρονίδης - Νικόλαος Πανανός - Άννα Ντέντα Χάλκινο Μετάλλιο στα Ζευγάρια κατηγορίας BC3 Directors οι Κατερίνα Πατρώνη και Ανδρέας Κεραμίδας. Ομοσπονδιακός Προπονητής: Γεώργιος Τζίμας

Βράβευσε τους αθλητές με αναπήρια ο Κοντονής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ