ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΟΕ και ΕΟΕ μαζί στη Λέσβο, στέλνουν μήνυμα κατά της προσφυγικής Κρίσης

ΔΟΕ και ΕΟΕ μαζί στη Λέσβο, στέλνουν μήνυμα κατά της προσφυγικής Κρίσης

Αποστολή της ΔΟΕ και της ΕΟΕ και τους Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας στο Ρίο 2016, Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, θα επισκεφθεί την Λέσβο την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2016, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, συγχρηματοδότησε μαζί με τον Δήμο Λέσβου την ανακατασκευή του σταδίου στο χωριό Μόρια της Λέσβου. Το στάδιο σήμερα χρησιμοποιείται για προπονήσεις τοπικών ομάδων της Λέσβου και για αθλητικά προγράμματα με τη συμμετοχή προσφύγων.

Αποστολή της ΔΟΕ και της ΕΟΕ με επικεφαλής το μέλος της ΔΟΕ, Mario Pescante και τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο και τους Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας στο Ρίο 2016, Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, θα επισκεφθεί την Λέσβο την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί αθλητική εκδήλωση επίδειξης ιστιοπλοΐας στο Λιμάνι της Μυτιλήνης με συμμετοχή των ιστιοπλοϊκών ομίλων της Λέσβου και των Ολυμπιονικών Μάντη και Καγιαλή.

Στη συνέχεια η αποστολή της ΔΟΕ και της ΕΟΕ θα επισκεφθεί τον Χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Δήμου Λέσβου στην περιοχή του Καρά Τεπέ και θα μοιράσει αθλητικό υλικό στα παιδιά. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Στάδιο της Μόρια, και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του χωριού και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου.

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η προσφυγική κρίση ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ ανέλαβε πρωτοβουλίες καθώς το Ολυμπιακό κίνημα έχει επίγνωση του ρόλου που μπορεί να παίξει ο αθλητισμός για την ανακούφιση της προσφυγικής κρίσης.

Mόλις πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΔΟΕ στη Λίμα του Περού, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ ανακοίνωσε την ίδρυση του Ολυμπιακού Ιδρύματος για το Προσφυγικό (Olympic Refugee Foundation), το οποίο θα συνεργάζεται με τον ΟΗΕ, και μέσα στις επιδιώξεις του είναι η δημιουργία αθλητικών δομών και προγραμμάτων σε περιοχές όπου υπάρχει προσφυγικός πληθυσμός», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, με αφορμή την επίσκεψη στην Λέσβο και πρόσθεσε:

«Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι που η ΔΟΕ εκπροσωπείται στη Λέσβο από τον μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρό της κ. Μάριο Πεσκάντε, ο οποίος σήμερα έχει τον ιδιαιτέρως σημαντικό ρόλο του μόνιμου παρατηρητή της ΔΟΕ στα Ηνωμένα Έθνη. Κυρίως είμαστε τυχεροί γιατί ο κ. Πεσκάντε, όντας από την Ιταλία, είναι γνώστης της προσφυγικής κρίσης, καθώς η Ιταλία και η Ελλάδα δοκιμάζονται από αυτήν.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου και τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, θα συζητήσουμε την δυνατότητα Ελλάδα και Ιταλία να αναπτύξουν προγράμματα με τη συμμετοχή της ΔΟΕ και του νεοσύστατου Olympic Refugee Foundation, που θα συνεισφέρουν στην ανακούφιση των επιπτώσεων της κρίσης, τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στις τοπικές κοινωνίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ