ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το Λονδίνο στο Ρίο με 50% μείωση

Από το Λονδίνο στο Ρίο με 50% μείωση
INTIME SPORTS

Με ανακοίνωση της η ΕΟΕ διαμαρτύρεται για τη νέα μείωση στον προϋπολογισμό της ο οποίος την τελευταία τετραετία έχει συρρικνωθεί κατά 50%.

Η οικονομική κρίση και τα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα μας αναγκάζουν την Πολιτεία να κινηθεί αναλόγως στους προϋπολογισμούς των αθλητικών Ομοσπονδιών. Τόσο ο Σταύρος Κοντονής όσο και ο Ιούλιος Συναδινός έχουν επαναλάβει πως στόχος τους είναι η εξασφάλιση όσο των δυνατών περισσότερων πόρων από σπατάλες που υπήρχαν σε Ομοσπονδίες και εγκαταστάσεις και η επιστροφή τους στον αθλητισμό.

Η αποστολή τους σίγουρα είναι δύσκολη και αυτό μεταφράστηκε και στους προϋπολογισμούς που ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ημέρες.

Αντιδράσεις υπήρξαν άλλες με επίσημο τρόπο και άλλες με ανεπίσημο. Μία από αυτές ήρθε με ανακοίνωση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία διαμαρτύρεται για τη νέα μείωση που υπέστη ο προϋπολογισμός της.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στα ταμεία της ΕΟΕ θα εισρεύσει ένα εκατομμύριο ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό είναι μειωμένο σχεδόν κατά 30% σε σχέση με πέρσι και 50% συγκριτικά με τα χρήματα που είχε λάβει το 2012. Για την ακρίβεια πριν από τέσσερα χρόνια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε λάβει 2.000.000 ευρώ, ενώ πέρσι αυτό το ποσό είχε πέσει στο 1.300.000 ευρώ.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε πετά το καρφί της προς την Πολιτεία τονίζοντας "η μείωση της επιχορήγησης μπορεί να θεωρηθεί και ως «επιβράβευση» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τις προσπάθειες που κάνει να συγκεντρώσει χρήματα από άλλες πηγές". Φυσικά, από την πλευρά της ΕΟΕ γίνεται αναφορά τόσο για τους χορηγούς που έχει βρει η ίδια για τους αθλητές, όσο και για το πρόγραμμα "Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016" από το οποίο και επωφελήθηκαν περίπου 55 Έλληνες αθλητές.

Άλλωστε, πριν τον περασμένο Νοέμβριο η EOE ανακοίνωσε πως εξασφάλισε εντελώς δωρεάν για πρώτη φορά στην ιστορία, την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των μελών της Ολυμπιακής Ομάδας ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και την ασφαλιστική κάλυψη της αποστολής.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσαν την κατανομή των πιστώσεων για το έτος 2016 προς τους εποπτευόμενους φορείς. Δυστυχώς για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η επιχορήγηση είναι μειωμένη σχεδόν κατά 30% καθώς από το 1.300.000 του 2015 το ποσό πέφτει στο 1.000.000, παρότι το 2016 είναι Ολυμπιακή χρονιά και εκτός όλων των άλλων, η ΕΟΕ πρέπει να ανταπεξέλθει στην πολυδάπανη αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η μείωση της επιχορήγησης μπορεί να θεωρηθεί και ως «επιβράβευση» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τις προσπάθειες που κάνει να συγκεντρώσει χρήματα από άλλες πηγές και να επιβιώσει, καθώς το 1.000.000 δεν αρκεί ούτε για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ