ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντωνάκου: Αυτονόητο να προσφέρουμε"

Αντωνάκου: Αυτονόητο να προσφέρουμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Σταυρούλα Αντωνάκου μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την πρωτοβουλία του ΟΠΑΝ για την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας του πρωταθλητή καταδύσεων Ανδρόγεου Σαμψάκη.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τριπλή απειλή" με τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Σπύρο Καβαλιεράτο και Αλέξανδρο Λοθάνο, για την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας του πρωταθλητή καταδύσεων Ανδρόγεου Σαμψάκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Για την προσπάθεια του ΟΠΑΝ και του Δήμου Πειραιά: "Πήραμε μια πρωτοβουλία, καθώς τέτοια ατυχήματα σε αθλητές τέτοιου επιπέδου είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ο αθλητής κάθε μέρα ξεπερνάει τα όρια του, οπότε μπορεί στη ζωή να έχεις έναν σοβαρό τραυματισμό. Ο συγκεκριμένος αθλητής είναι στην εντατική αυτή τη στιγμή και θα χρειαστεί πολύς χρόνος, κόπος και πολλά χρήματα για ν” αποκατασταθεί το πρόβλημα του.

Με αφορμή λοιπόν, ότι κανένα θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία δεν προβλέπει ούτε καν τ' αυτονόητα, δηλαδή να υπάρχει μια ιδιωτική ασφάλεια για ερασιτέχνες αθλητές ούτε για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμείς είχαμε τονίσει πως πρέπει να βρεθεί μία λύση και να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πλαίσιο, γιατί ήμασταν και είναι αυτά τα παιδιά μετέωρα. Μία από τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες ίσως θα έπρεπε να είναι ο βασικός χορηγός, σε αυτές τις Εθνικές ειδικά των ερασιτεχνικών αθλημάτων και να παρέχεται μια ιδιωτική ασφάλιση όλο τον χρόνο γι” αυτά τα παιδιά που δίνουν την ψυχή και τον εαυτό τους, στ αθλήματα που κάνουν, χωρίς να έχουν μεγάλες οικονομικές απολαβές αλλά είναι ηθική η ανταμοιβή τους.

Όταν έρθει κάποια στιγμή που κινδυνεύει η ζωή σου, δυστυχώς είσαι μόνος. Το ατύχημα έγινε στην ώρα του καθήκοντος. Θεώρησα αυτονόητο αφού είδα πως πέρασε πολύς καιρός και αφού δεν υπήρχε ουσιαστική αντίδραση, πήρα μια πρωτοβουλία με δύο σκέλη: Το πρώτο είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα, αλλά και μέσω αυτής της μεγάλης παραγωγής που γίνεται στον Δημοτικό Θέατρο να γίνει γνωστό το θέμα του Έλληνα καταδύτη για να γίνουν και άλλες δράσεις. Σίγουρα τα ποσά που χρειάζονται είναι πάρα πολύ μεγάλα και ανοίγουμε μια πόρτα, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι φορείς".

Για την συμμετοχή μέσω της παράστασης "Καλιγούλας" που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 18 έως τις 29 Οκτωβρίου: "Ξεκινάμε την Τετάρτη και είναι για 12 παραστάσεις. Συμφωνήσαμε με την εταιρεία παραγωγής, μέρος των εσόδων του συνόλου των παραστάσεων να δοθεί στην οικογένεια για το παιδί και την άμεση αποκατάσταση της υγείας του. Εμείς ως ΟΠΑΝ και ο Δήμος Πειραιά, το θεωρούμε αυτονόητο, δεν χρειάζονται εύσημα. Όταν έχεις μια θέση πρέπει να προσπαθείς να προσφέρεις πράγματα όπου υπάρχει ανάγκη. Μπορεί να συμβεί στον καθένας και θα θέλαμε να γνωρίζουμε ότι κάποιος ενδιαφέρεται. Οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό διαδικτυακά και από τα εκδοτήρια του Δημοτικού θεάτρου".

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ