ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το 5ο επετειακό Spetsathlon

Αντίστροφη μέτρηση για το 5ο επετειακό Spetsathlon
NIKOS KARANIKOLAS © 2015

To Spetsathlon συμπληρώνει πέντε χρόνια και υπόσχεται άλλη μία εκπληκτική και ακόμα πιο ολοκληρωμένη αθλητική εμπειρία, τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για τους θεατές.

Το τριήμερο, 5 με 7 Μαΐου 2017, οι πανέμορφες Σπέτσες θα υποδεχθούν την ελίτ των τριαθλητών από την Ελλάδα και τον κόσμο, αλλά και πλειάδα ερασιτεχνών φίλων του σπορ που θέλουν να χαρούν και να ζήσουν την εμπειρία στις μαγευτικές Σπέτσες.

Το Spetsathlon 2017, συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab, διοργανώτρια και του Spetses mini Marathon, βραβευμένη για 3η συνεχόμενη χρονιά με Gold Tourism Award, με τελευταία διάκριση αυτή της κατηγορίας «Ολοκληρωμένη επικοινωνιακή Καμπάνια» για το 2017 και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία με την εμπειρία της από διεθνείς διοργανώσεις και με τρεις διεθνώς πιστοποιημένους κριτές, εξασφαλίζει για άλλη μία χρονιά την άψογη διοργάνωση των αγώνων.

Αντίστροφη μέτρηση για το 5ο επετειακό Spetsathlon
WWW.RAWIMAGES.GR

Χρυσός χορηγός για 2η συνεχή χρονιά είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικής ένδυσης Under Armour, στο περίπτερο της οποίας οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τη νέα κολεξιόν σε ρούχα και παπούτσια, ενώ θα χαρίσει και δωροεπιταγές στους νικητές των αγώνων τριάθλου.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων έχουν προσκληθεί ο πρωταθλητής κολύμβησης Δημήτρης Κουλούρης, η χρυσή παραολυμπιονίκης στη κολύμβηση, Καρολίνα Πελενδρίτου, ο επίσης παραολυμπιονίκης κολυμβητής Δημήτρης Καρυπίδης, ο διεθνούς φήμης Ισπανός τριαθλητής Oscar Rubio Gomez, ενώ επιπλέον, το παρόν θα δώσουν οι πρωταθλητές τριάθλου Ντενίζ Δημάκη, Γρηγόρης Σκουλαρίκης και οι Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Γιάννης Δρυμωνάκος, ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς και τέλος, πολλοί συμμετέχοντες από το εξωτερικό, που θα επισκεφτούν τη χώρα μας για να αγωνιστούν στο Spetsathlon.

Αντίστροφη μέτρηση για το 5ο επετειακό Spetsathlon
RAWIMAGES.GR

Το πλούσιο αθλητικό τριήμερο θα ξεκινήσει με το Twilight Charity Run, την Παρασκευή 5 Μαΐου, 20:30 το βράδυ, προκειμένου να στηρίξουν όλοι μαζί οι συμμετέχοντες την δράση της ΑΜΚΕ «Αθλητισμός για Όλους» η οποία θα στηρίξει τέσσερις νέους αθλητές στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και συγκεκριμένα τους Νίκο Παπαγγελή, Κατερίνα Διβάρη, Μάριο Γράψα και Κωνσταντίνο Γράψα. Στην πρώτη γραμμή της δράσης, όπως ήταν αναμενόμενο, θα είναι οι Ambassadors των Holmes Place, τα οποία υπήρξαν εκ των εμπνευστών της ‘γέννησης’ του προγράμματος.

Το Σάββατο, έπειτα από την επίμονη και έντονη ζήτηση του κοινού, θα διεξαχθεί το πρώτο SUP event του Spetsathlon από την BIC®, μετά την πολύ επιτυχημένη αντίστοιχη διοργάνωση που διεξήχθη τον Οκτώβριο και πάλι στις Σπέτσες. Επίσης, στον κολυμβητικό αγώνα των 1.000 μ., θα λάβει μέρος και πάλι ο περσινός νικητής του αγώνα Νίκος Σημαντήρας ο οποίος εντάσσεται πλέον στην ομάδα τριάθλου της Interwetten και υπόσχεται δυναμική διεκδίκηση του τίτλου του, όπως και η Κατερίνα Σάπαρη.

Αντίστροφη μέτρηση για το 5ο επετειακό Spetsathlon

Επιπλέον, την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και ο 4ος Ποδηλατικός Γύρος Σπετσών (πλήρης γύρος του νησιού 25 χλμ.) δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να «προπονηθούν» ενόψει τριάθλου, αλλά και στους μη-τριαθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους. Την ποδηλατική διαδρομή έχει καταγράψει για το Spetsathlon.com η GARMIN Greece, ως Timing Sponsor του Spetsathlon 2017. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου η BIOTHERM, χορηγός ομορφιάς του Spetsathlon, θα φροντίζει για την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία των αθλητών και των θεατών.

Την Κυριακή (7/5) θα διεξαχθεί ο αγώνας τριάθλου με δύο διαδρομές: το Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και το Ολυμπιακό Spetses Triathlon Endurance (1.500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο). Η DHL, χορηγός του Spetsathlon, παρέχει τα εντυπωσιακά κολυμβητικά σκουφάκια που θα πλημμυρίσουν τη θάλασσα των Σπετσών.

Αντίστροφη μέτρηση για το 5ο επετειακό Spetsathlon

Στους αγώνες τριάθλου πέραν της ατομικής συμμετοχής θα υπάρχει κατηγορία σκυταλοδρομίας 2 ή 3 ατόμων. Ακόμη, στην κολύμβηση των 1.000 μ. θα υπάρχει διαχωρισμός συμμετοχής με ή χωρίς wet suit. Οι ηλικιακές κατηγορίες, για άνδρες και γυναίκες, στον αγώνα τριάθλου θα είναι ανά δεκαετία από 18 έως 60+ ετών, όπως και στον κολυμβητικό αγώνα 1.000 μ. και στον Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών του Σαββάτου, ενώ και φέτος, σε όλα τα αγωνίσματα θα υπάρχει ηλικιακή κατηγορία ανηλίκων 15-17 ετών με δωρεάν συμμετοχή!

Το αγωνιστικό σκέλος συμπληρώνεται και φέτος από πλούσια κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, όπως το Melissa Pasta Party, το βράδυ του Σαββάτου (δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες). Ο Δήμος Σπετσών αλλά και η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει τον θεσμό με πάνω από 250 εθελοντές να συμμετέχουν στην διοργάνωση και να υπόσχονται πολλές ακόμα εκπλήξεις όπως το απολαυστικό Herbalife Nutrition Shake Bar στην Γραμματεία των Αγώνων, γευστικές δοκιμές από το Arla Protein και κληρώσεις με φοβέρα δώρα.

Αντίστροφη μέτρηση για το 5ο επετειακό Spetsathlon

Για το 5ο Spetsathlon, η Μαρίνα Κουταρέλλη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που θα γιορτάσουμε όλοι μαζί το επετειακό Spetsathlon, με αθλητές, αλλά και ερασιτέχνες που θα συμμετάσχουν για μία ακόμα χρονιά στο event».

Ο Παναγιώτης Λυράκης, Δήμαρχος Σπετσών, «Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε το επετειακό Spetsathlon και σας περιμένουμε όλους στις Σπέτσες»

Το Spetsathlon τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Δήμου Σπετσών.

Το Spetsathlon 2017 στηρίζουν:

Χρυσός Χορηγός είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά, η κορυφαία εταιρία αθλητικού υλικού Under Armour, με δυναμική παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική αγορά, και με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του αθλητισμού και της μόδας, να την προτιμούν για τις προπονήσεις τους. Η Under Armour, θα δωρίσει στους μεγάλους νικητές των αγώνων τριάθλου, δωροεπιταγές για αγόρες σε είδη της εταιρίας, ενώ θα δώσει την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους, να δουν και να δοκιμάσουν ρούχα και παπούτσια από τη νέα κολεξιόν.

Χορηγοί του Spetsathlon 2017 είναι η DHL, ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών, η ταχύτητα της οποίας συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη της πρωταθλήτριάς Ντενίζ Δημάκη η οποία μάλιστα θα τρέξει στις διαδρομές των Σπετσών με τα χρώματα της εταιρείας, η HERBALIFE®, κορυφαία εταιρεία στον χώρο της διατροφής που προσφέρει τα απαραίτητα συστατικά για έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, υποστηρίζει τις αγωνιστικές προσπάθειες του παραολυμπιονίκη, Μάκη Καλαρά, ο οποίος θα λάβει μέρος στους αγώνες με τα χρώματα της εταιρείας, η INTERWETTEN, η πρώτη εταιρεία στο χώρο του Online Gaming, η οποία μπήκε στον κόσμο του διαδικτύου το 1996, ενώ 2 χρόνια αργότερα έγινε και η πρώτη που έκανε την εμφάνισή της στην Ελληνική αγορά και η BIC®, η κορυφαία εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών, αναπτήρων, ξυριστικών, καλσόν και θαλασσίων σπορ, ενώ η BIC®Sport θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και να δοκιμάσει το άθλημα του SUP και να συμμετάσχει στο 2ο Spetses SUP event by BIC® (όρθια σανιδοκωπηλασία). Μαζί μας και ένας νέος χορηγός, το ARLA PROTEIN, μία πρωτοποριακή σειρά που αποτελείται από σοκολατούχο ρόφημα γάλακτος και επιδόρπια γάλακτος, υψηλά σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης και χαμηλά σε λιπαρά, από φυσικά συστατικά, που αποτελούν έναν εύκολο τρόπο να ενισχύσετε τον οργανισμό σας, μετά την άσκηση.

Τα ελληνικά ζυμαρικά Melissa, θα είναι και πάλι χορηγός του Pasta Night, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τους απαραίτητους υδατάνθρακες και την ενέργεια που θα χρειαστούν πριν και μετά τους αγώνες, αλλά και απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης.

Beauty Partner του 5ου επετειακού Spetsathlon είναι η Biotherm που φροντίζει για την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία των αθλητών και των θεατών.

Τα Holmes Place, η διεθνής αλυσίδα premium Fitness & Wellness Clubs, για ακόμη μία χρονιά θα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους αθλητές, θα είναι ο Wellness Partner της διοργάνωσης.

Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, GARMIN, θα είναι ο Timing Sponsor των αγώνων, ενώ θα δώσει την ευκαιρία στους τριαθλητές να δουν από κοντά και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το νέο πολυαναμενόμενο ρολόι για το τρίαθλο, Garmin Forerunner 935 με GPS και παλμούς από τον καρπό και εξελιγμένες αναλύσεις για την προπόνηση και τη φυσική κατάσταση.

Αντίστροφη μέτρηση για το 5ο επετειακό Spetsathlon

Υποστηρικτές του αγώνα είναι: το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, πολύτιμος σύμμαχος για τη σωστή ενυδάτωση των αγωνιζομένων, ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Γλυκό Που Κάνει Καλό και προσφέρει δύναμη και ενέργεια σε αθλητές και όχι μόνο, η πρωτοπόρος στην κατηγορία της και Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο GU Energy με τα πολύτιμα ενεργειακά gels, το αθλητικό ισοτονικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως POWERADE, η Coca-Cola, η Α. Ισμαήλος Α.Ε. που προσφέρει τα οχήματα υποστήριξης των αγώνων, η κορυφαία εταιρεία στο χώρο της ασφάλισης MetLife και η ODEON που προβάλει το cine trailer του Spetsathlon πριν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες.

Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center με την υπερσύγχρονη κινητή μονάδα του και την αποστολή εξειδικευμένης ομάδας ιατρών αναλαμβάνει την ιατρική κάλυψη του αγώνα και όχι μόνο, ενώ η παρουσία του νοσηλευτικού κέντρου στις Σπέτσες θα συνδυαστεί και με δράσεις εταιρικής ευθύνης προς την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες παρέχει η Lifeguard Hellas.

Η Hellenic Seaways είναι ο Transportation Partner της διοργάνωσης προσφέροντας έκπτωση 10% σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στο νησί.

Πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία «Η ζωή είναι ωραία όταν συμμετέχεις», η LG Electronics Hellas, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, υποστηρίζει για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση του Spetsathlon ως “Τechnology Ρartner”.

H Heineken Light, η πρώτη πραγματική Light μπίρα στην Ελλάδα, με τη γεμάτη γεύση της και τις λίγες θερμίδες της, θα είναι παρούσα στο Spetsathlon για να γιορτάσει μαζί με τους αθλητές τις επιτυχίες τους.

Χορηγός κερασμάτων θα είναι η Χρυσή Ζύμη, προσφέροντας λαχταριστές σπιτικές πίτες που θα δημιουργήσουν οι Σπετσιώτισσες με την μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά φύλλα.

Φορέας Πρωτοβουλιών είναι το Poseidonion Grand Hotel, και αρωγοί του αγώνα ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών.

Media Partner της διοργάνωσης είναι η INNEWS.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Spetsathlon είναι το Hello, το Μen’s Health, το Sport24.gr, η The Huffington Post Greece, και το Sport24 Radio 103,3.

Αντίστροφη μέτρηση για το 5ο επετειακό Spetsathlon

Πρόγραμμα Αγώνων & Εκδηλώσεων

Παρασκευή 5 Μαΐου
14:00 – 22:30 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές και παραλαβή υλικού
20:30 Twilight #Charity4U Run (3 χλμ.)

Σάββατο 6 Μαΐου
10:00 – 21:00 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές στο τρίαθλο μόνο και παραλαβή υλικού
10:30 Κολυμβητικός Αγώνας 1.000 μ. Εκκίνηση στην παραλία στον Άγιο Μάμα
11.00 Σπετσιώτικα Κεράσματα από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών και τη Χρυσή Ζύμη
11.45 2◦ Spetses SUP event by BIC®
13:30 Αγώνας Ποδηλασίας 25 χλμ.
17:30 Τελετή απονομών Κολυμβητικού Αγώνα & Αγώνα Ποδηλασίας
19:30 Ενημέρωση Αθλητών (Μουσείο της Μπουμπουλίνας) & Championsʼ advice από τους πρωταθλητές μας
20:30 Melissa Pasta Night (Δωρεάν για τους συμμετέχοντες)

Κυριακή 7 Μαΐου
08:30 – 09:30 Λειτουργία γραμματείας μόνο για παραλαβή BIBS και τσιπ χρονομέτρησης όσων οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί

10:00 Εκκίνηση Spetses Triathlon Sprint
10:15 Εκκίνηση Spetses Triathlon Endurance
15:30 Τελετή Απονομής

*Oι ώρες εκκίνησης ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω καιρικών συνθηκών

Η Γραμματεία θα λειτουργήσει στο ξενοδοχείο Ρουμάνη, στη Ντάπια.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην πλατεία Ποσειδωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ