ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωσε τον εναρμονισμό η WADA

Ανακοίνωσε τον εναρμονισμό η WADA
WADA

Ο πλήρης κι εμπρόθεσμος εναρμονισμός της Ελληνικής Νομοθεσίας με τον Διεθνή Κώδικά της ανακοινώθηκε κι επίσημα από τον WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Καταπολέμησης Αντιντόπινγκ).

«Οι εθνικές οργανώσεις αντιντόπινγκ του Βελγίου, της Ελλάδας, της Βραζιλίας και της Γαλλίας επίλυσαν όλα τα θέματα που αφορούσαν τον Κώδικα και πλέον θεωρούνται απόλυτα συμμορφωμένες με τις διατάξεις του.

Οι εθνικές οργανώσεις της Ισπανίας και του Μεξικού δεν έχουν επιλύσει αντίστοιχα προβλήματα και, γι αυτό θεωρούνται ακόμα μη εναρμονισμένες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η WADA αργά χθες το απόγευμα, κι αφού πρώτα είχε ενημερωθεί επισήμως από τις εναρμονισθείσες χώρες –μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- για την ψήφιση των απαιτούμενων διατάξεων στα εθνικά τους κοινοβούλια έως τις 18 Μαρτίου 2016, όπως προέβλεπε η δεσμευτική απόφαση του Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιντόπινγκ το Νοέμβριο του 2015.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η WADA ενέκρινε τον εναρμονισμό της χώρας μας με τον Διεθνή Κώδικα Αντιντόπινγκ χωρίς παρατήρηση ή αστερίσκο, αντίθετα με άλλες χώρες, από τις οποίες ζητήθηκαν κατά περίπτωση επιπλέον σύσταση πειθαρχικής επιτροπής, ένταξη του κανονισμού στο εθνικό νομικό σύστημα, πιστοποιημένο εργαστήριο ελέγχων ή ανατέθηκαν οι έλεγχοι ντόπινγκ στις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες.

Μετά την οριστική διευθέτηση του εναρμονισμού της ελληνικής νομοθεσίας με τα διεθνώς κρατούντα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής δήλωσε:

"Η Ελληνική Κυβέρνηση αφενός τήρησε στο έπακρο τις δεσμεύσεις της προς την διεθνή αθλητική κοινότητα, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και απόλυτη πολιτική συνέπεια λόγων και έργων, κι αφετέρου εκσυγχρόνισε, μετά από χρόνια αδιαφορίας, το εθνικό σύστημα στη μάχη ενάντια στο ντόπινγκ.

Η ολυμπιακή οικογένεια της χώρας μας έχει πλέον όλα τα «σύγχρονα όπλα» να πολεμήσει την μεγαλύτερη μάστιγα του σύγχρονου αθλητισμού.

Η ανακοίνωση της WADA επιβεβαίωσε περίτρανα, επίσης, ότι η επιμονή της Αθλητικής Ηγεσίας στις κατεπείγουσες διαδικασίες ψήφισης του νόμου ήταν απολύτως ενδεδειγμένη και, παρά τις ανεξήγητες αντιδράσεις στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, περιφρούρησε σε απόλυτο βαθμό το διεθνές κύρος και την αξιοπιστία της χώρας.

Και όπως τόνισα και στην Βουλή των Ελλήνων, είχε ξεκάθαρα καταστεί επιτακτική ανάγκη, μετά την απραξία ετών από τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ Κ., οι οποίες επί χρόνια δεν προέβησαν έστω στα απαραίτητα, παρόλο τον κίνδυνο να εκτεθεί διεθνώς η χώρα μας και μάλιστα σε ολυμπιακή χρονιά.

Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την πολύπλευρη προσπάθεια εκσυγχρονισμού, εξυγίανσης και εκδημοκρατισμού του ελληνικού αθλητισμού, τόσο σε ερασιτεχνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, με νομοθετήματα και μεταρρυθμίσεις που θα επαναφέρουν το αθλητικό κίνημα στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ