ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφετηρία για το "Σπάρταθλον 2014"

Αφετηρία για το "Σπάρταθλον 2014"

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής δόθηκε η εκκίνηση στο 32ο Σπάρταθλον με τη συμμετοχή περισσότερων από 380 αθλητών και την παρουσία αρκετών φίλων του κλασικού αθλητισμού. (VIDS + PICS)

Πιστό στο ραντεβού του για 32η φορά ήταν το "Σπάρταθλον" το οποίο ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής. Περίπου 380 αθλητές βρέθηκαν στις 7 π.μ. κάτω από το ιερό βράχο της Ακρόπολης όπου και δόθηκε η εκκίνηση.

Αθλητές από 42 χώρες τρέχουν στον μεγάλο αγώνα με στόχο τον τερματισμό τους στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη βαδίζοντας έτσι στα χνάρια του Φειδιππίδη.

Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων των υπεραποστάσεων που βρέθηκαν στην εκκίνηση του «32ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» ήταν ο Ελληνοαμερικανός Ντιν Kαρνάζης, που έκανε 50 μαραθώνιους σε 50 Πολιτείες των Η.Π.Α. σε 50 εβδομάδες και ο Αμερικανός Γιαν Όλσεν, που είναι παγκόσμιος πρωταθλητής των 24 ωρών της IAU το 2013.

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρόσφατη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Ντιν Καρνάζης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο "Σπάρταθλον". Παράλληλα, μας μίλησε και για το ντοκιμαντέρ στο οποίο θα συμμετάσχει, αλλά και στο βιβλίο που θέλει να γράψει για τον Φειδιππίδη.

Πέρα από τους δύο προαναφερθέντες στον αγώνα παίρνουν μέρος αθλητές όπως ο Ιταλός Ιβάν Γκουντίν (νικητής το 2010 και το 2011), ο Γερμανός Στέφαν Στου (1ος το 2012) Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα (περσινός νικητής) και ο Βραζιλιάνος Βαλμίρ Νούνες (1ος το 2001).

Από πλευράς γυναικών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Σύλβια Λούμπικς από την Ουγγαρία (πρώτη το 2011 και το 2013) και της Σούμι Ιναγκάκι από την Ιαπωνία, (1η το 2006). Ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες που παίρνουν μέρος είναι 57 Ιάπωνες, 52 Έλληνες και 45 Γερμανοί.

Δείτε βίντεο από την εκκίνηση:

Παγκόσμιο ενδιαφέρον

Πέρα από τους αθλητές που βρέθηκαν στη γραμμή της αφετηρίας υπήρξε και αρκετός κόσμος που βρέθηκε για να χειροκροτήσει τους αγωνιζόμενους. Παρά τη βροχή που έπεφτε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν μπροστά στο Ηρώδειο για να χειροκροτήσουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των υπεραποστάσεων.

Την ίδια ώρα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, για να καλύψουν από κοντά το «32ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ». Ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα αρκετά ξένα ραδιοτηλεοπτικά συνεργεία και προβάλουν τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες από την εκκίνηση και τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής:

Αφετηρία για το "Σπάρταθλον 2014"
Αφετηρία για το "Σπάρταθλον 2014"

Έντονη είναι η παρουσία των αθλητών από την Ιαπωνία.

Αφετηρία για το "Σπάρταθλον 2014"
Αφετηρία για το "Σπάρταθλον 2014"
Αφετηρία για το "Σπάρταθλον 2014"

Ο Ντιν Καρνάζης σίγουρα είναι ένα από τα πρόσωπα του αγώνα.

Αφετηρία για το "Σπάρταθλον 2014"

Μαθητές περίμεναν στην Ελευσίνα τους αθλητές για να τους χειροκροτήσουν.

Αφετηρία για το "Σπάρταθλον 2014"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ