ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Τριάδα από ασήμι

Τριάδα από ασήμι
INTIME SPORTS

Η χρυσή τριάδα της ανοικτής θάλασσας έκανε και πάλι το θαύμα της με τον Γιαννιώτη, τον Φωκαΐδη και την Αραούζου να κατακτούν το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι διακρίσεις στην ανοικτή θάλασσα συνεχίζονται για τα ελληνικά χρώματα. Μπορεί αυτή τη φορά στο ατομικό να μην τα κατάφεραν οι Έλληνες αθλητές ωστόσο στο ομαδικό πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση.

Η ελληνική τριπλέτα την οποία απάρτιζαν ο Σπύρος Γιανιώτης, ο Αντώνης Φωκαΐδης και η Κέλυ Αραούζου έπεσαν στα 5 χιλιόμετρα και από την αρχή έδειξαν ότι θα είναι μέσα στα μετάλλια.

Στα μισά της διαδρομής ήταν στη δεύτερη θέση με ελάχιστη διαφορά από τους Ολλανδούς. Τελικά η Ελλάδα κράτησε αυτή τη θέση μέχρι το τέλος και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό ανοικτής θάλασσας.

Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο συνεχές μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα στο ομαδικό, μετά το χρυσό του 2010 στη λίμνη Μπάλατον (με την ίδια τριάδα) και το ασημένιο του 2012 στο Πιομπίνο (με Αραούζου, Αρνιακό και Καλαφάτη). Υπενθυμίζουμε ότι και πέρσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης η ελληνική τριάδα είχε τερματίσει και τότε στη δεύτερη θέση.

Παράλληλα αυτό ήταν πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση και εξασφάλισε τουλάχιστον ότι δεν θα γυρίσει με... άδεια χέρια από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, κάτι που έχει να συμβεί από το 2000 στο Ελσίνκι.

Αναλυτικά η πρώτη πεντάδα:

Ολλανδία 55.47.8
Ελλάδα 56.05.5
Γερμανία 56.14.8
Ουγγαρία 56.16.0
Ιταλία 56.20.9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ