ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Τι ζήτησαν από τον Άγιο Βασίλη οι Ασημάκη, Φουντούλης και Βαζαίος

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΕΘΝΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΕΘΝΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ μίλησαν η Αλεξάνδρα Ασημάκη, ο Γιάννης Φουντούλης και ο Ανδρέας Βαζαίος κάνοντας τις ευχές τους για το νέο έτος.

Το αφιέρωμα με τις ευχές των πρωταγωνιστών του Υγρού Στίβου για τη νέα χρονιά συνεχίστηκε στην ΚΟΕ, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τρεις σπουδαίους αθλητές που διέπρεψαν μέσα στο 2017, τόσο σε διασυλλογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών, Αλεξάνδρα Ασημάκη, ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, Γιάννης Φουντούλης, αλλά και ο Ανδρέας Βαζαίος των δύο ασημένιων μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κοπεγχάγης, έστειλαν τις δικές τους ευχές και αναφέρθηκαν στα όσα ξεχώρισαν από το 2017.

Η κυρία της παρέας, Αλεξάνδρα Ασημάκη, είπε: "Εύχομαι σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά, με υγεία πάνω από όλα, πολλή αγάπη και να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα μέσα στο 2018".

Για το τι ξεχώρισε από τη χρονιά που ολοκληρώνεται: "Όλη η χρονιά έμεινε χαραγμένη στο μυαλό μου, νομίζω πως κάθε χρόνο μαθαίνω κάτι νέο και κρατάω κάθε χρονιά με τα θετικά και τα αρνητικά της. Σίγουρα ήταν μια έντονη χρονιά και σε σωματειακό επίπεδο, όπου με τον Ολυμπιακό κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και μάλιστα με συγκλονιστικό τρόπο, αφού ο τρόπος με τον οποίο κρίθηκε ο τίτλος ήταν μια εμπειρία που δεν έχω ξαναζήσει τόσα χρόνια, όσο και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, με την οποία μου έμεινε όλο το καλοκαίρι και η προσπάθεια που καταβάλαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αισθάνομαι πως είμαστε μια οικογένεια, βρεθήκαμε μια ανάσα από την κατάκτηση ενός μεταλλίου αλλά και πάλι δεν θα το άλλαζα όλο αυτό με τίποτα, διότι η προσπάθεια δεν γίνεται να αλλάξει".

Αναφορικά με το τι περιμένει από το 2018, η Αλεξάνδρα Ασημάκη σημείωσε: "Σαφώς θα ήθελα να εκπληρωθούν οι στόχοι μας και με την Εθνική ομάδα, που είναι κυρίως μια διάκριση και ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όσο και με το σωματείο μου, τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως οι δυνατότητες της Εθνικής Γυναικών αξίζουν ένα ετάλλιο και φέτος το θέλουμε πάρα πολύ".

Τι θα ζητούσε ως δώρο από το κράτος για τη νέα χρονιά: "Σίγουρα θα ήθελα περισσότερες πισίνες και καλύτερα κολυμβητήρια αλλά και πόρους, ώστε να πραγματοποιείται η σωστή προετοιμασία όλων των αθλητών του Υγρού Στίβου οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες καταφέρνουν να κάνουν κάθε χρόνο την Ελλάδα περήφανη".

Τέλος, αναφορικά με το ποιους αθλητές και προπονητές ξεχώρισε, η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας ανέφερε: "Θεωρώ πως οι ομάδες μας και γενικότερα η παρουσία των αθλημάτων της ΚΟΕ ήταν πάρα πολύ καλή, στο πόλο είχαμε κατακτήσεις μεταλλίων όπως το χρυσό της Εθνικής Νέων Ανδρών, το ασημένιο της Εθνικής Νέων Γυναικών στο Βόλο, αλλά και τις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών που προσπάθησαν πολύ και πραγματοποίησαν αξιοθαύμαστες πορείες. Επίσης, γενικότερα η χρονιά ήταν επιτυχημένη, και στο χώρο της κολύμβησης όπου είχαμε εξαιρετικές παρουσίες αναλογικά με τις δυσμενείς εποχές τις οποίες διανύουμε".

Από την πλευρά του ο Γιάννης Φουντούλης είπε: "Εύχομαι το 2018 να φέρει πάνω από όλα υγεία, χωρίς τραυματισμούς για όλους και να είναι μια επιτυχημένη χρονιά για τον Υγρό Στίβο και για όλους τους ανθρώπους".

Για το τι ξεχώρισε από το 2017: "Είναι πολλά εκείνα που κρατάω και η αλήθεια είναι πως σε μια χρονιά όπου υπάρχει ουσιαστικά μόνο ένας μήνας χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, κρατάς αρκετές αναμνήσεις. Σίγουρα η παρουσία μας με την Εθνική ομάδα Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι κάτι που μου μένει βαθειά χαραγμένο στη μνήμη, αλλά επίσης και οι διακρίσεις μας με τον Ολυμπιακό".

Σχετικά με το τι προσμένει από το νέο έτος: "Περιμένω από τον εαυτό μου αλλά και την ομάδα μου να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Προσωπικά, θέλω να είναι μια χρονιά με υγεία, δίχως τραυματισμούς. Σε ό,τι αφορά την Εθνική, έχουμε δύο δυνατές διοργανώσεις, το Europa Cup, που θα μας βοηθήσει στην προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί και το βασικό μας στόχο. Στο Ευρωπαϊκό θέλουμε να στοχεύσουμε ξανά στην τετράδα και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε κάποιο μετάλλιο".

Τι θα ζητούσε ως δώρο από το κράτος: "Το βασικό κομμάτι που υστερούμε είναι οι εγκαταστάσεις και για αυτό θα ζητούσα όλες οι Εθνικές ομάδες της ΚΟΕ να έχουν το δικό τους αθλητικό κέντρο όπου θα στεγάζονται για μην επικρατεί μια κατάσταση όπου οι ομάδες δεν γνωρίζουν τι συνθήκες θα αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα. Αν το κράτος μπορούσε να τα παράσχει αυτά, τότε νομίζω πως οι επιτυχίες θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες στο χώρο μας".

Για το ποιους ξεχώρισε ως κορυφαίους από το 2017: "Νομίζω στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού οι διακριθέντες ήταν πολλοί, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Λευτέρης Πετρούνιας. Στο χώρο του Υγρού Στίβου, θα ξεχώριζα ίσως τον Μανώλη Ζερδεβά του ΝΟ Βουλιαγμένης από Άνδρες, λόγω της σεζόν που πραγματοποίησε με την ομάδα του αλλά και με την Εθνική Νεων Ανδρών. Από αθλήτριες θα έλεγα την Ελένη Ξενάκη με τις σπουδαίες εμφανίσεις της με την Εθνική Νέων Γυναικών και την Εθνική Γυναικών και νομίζω είναι μια αθλήτρια που θα αφήσει εποχή. Καλύτερη ομάδα νομίζω πως δίκαια είναι η Εθνική Νέων Ανδρών, ενώ για την επιλογή καλύτερου προπονητή θα ανέφερα δύο κυρίους, τον Τεό Λοράντο της Εθνικής Νέων Ανδρών αλλά και τον Θοδωρή Βλάχο, με τον οποίο συνεργάζομαι και θεωρώ πως έχει προσφέρει πολύ μεγάλες διακρίσεις στο ελληνικό πόλο".

Tέλος, ο Ανδρέας Βαζαίος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ μετά την επιστροφή του από την Κοπεγχάγη, όπου κατέκτησε ασημένια μετάλλια στα 200μ. μικτής ατομικής αλλά και στα 200μ. πεταλούδα, ευχήθηκε: «Όσο και αν φαίνεται κοινότυπο, όσο και αν το λέω συνέχεια, το πιο βασικό πράγμα είναι η υγεία. Με την υγεία κοιτάς συνέχεια μπροστά. Εύχομαι στους έλληνες κολυμβητές υγεία, υπομονή και επιμονή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ