ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τέσσερα μετάλλια στην τεχνική κολύμβηση

Τέσσερα μετάλλια στην τεχνική κολύμβηση

Η συλλογή μεταλλίων στους 1ους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες συνεχίζεται με τους αθλητές της τεχνικής κολύμβησης να προσθέτουν ακόμα τέσσερα.

Τέσσερα μετάλλια (2 χρυσά και 2 χάλκινα) και σπουδαίες επιδόσεις, μεταξύ των οποίων ένα πανελλήνιο ρεκόρ, είναι ο απολογισμός της Εθνικής μας ομάδας Τεχνικής κολύμβησης, μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής ημέρας των 1ων Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων που διεξάγονται στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Η Σοφία Κτενά άνοιξε το χορό των ελληνικών επιτυχιών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 50μ άπνοια, με χρόνο 16:34.Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια μας, με την επίδοση της αυτή σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, στην κατηγορία των γυναικών. Την πρώτη θέση και το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας κατέλαβε ο Χρήστος Χριστοφορίδης, στα 400μ επιφάνειας, με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή του Πεκίνου να τερματίζει άνετα, σε 3:01.58.

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κολυμπώντας σε 35.98 τα 100μ επιφάνεια. Στο φινάλε των ελληνικών συμμετοχών σε τελικούς, χάλκινη ήταν και η Αλεξάνδρα Νησιώτη, στα 200μ επιφάνειας, με επίδοση 1:34.67.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη 4 συμμετοχές: Η Σοφία Κτενά θα αγωνιστεί στον προκριματικό των 100μ επιφάνεια, ο Χρήστος Χριστοφορίδης στα 200μ επιφάνεια, η Αλεξάνδρα Νησιώτη στα 400μ επιφάνεια, ενώ ο Λουκάς Καρετζόπουλος συμμετέχει στα 50μ άπνοια.

Αναμφίβολα η πρωταγωνίστρια των αγώνων ήταν η Σοφία Κτενά, τόσο με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, όσο και με την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ, στα 50μ άπνοια. Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, σημείωσε: «Η σημερινή κούρσα, το Πανελλήνιο ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς μας καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ήρθα σε αυτή τη διοργάνωση για να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου για την εποχή και εν τέλει αισθάνομαι χαρούμενη που χάρισα στη χώρα μου αυτή τη διάκριση. Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, τους προπονητές μου Αλέξανδρο Ξιάρχο και Γιώργο Σαλταμανίκα, την ΚΟΕ που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και την ΕΟΕ για τη συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση».

Ο έτερος χρυσός Μεσογειονικής, Χρήστος Χριστοφορίδης τόνισε: «Η σημερινή επιτυχία έδειξε ότι ακόμα και σε νεκρή αγωνιστικά περίοδο μπορούμε να έχουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις σε κούρσες μεγάλου επιπέδου. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Γιάννη Καλαϊτζογλίδη καθώς και τους γονείς μου, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να φέρω σε πέρας τέτοιο επίτευγμα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΟΕ και την ΕΟΕ για την ευκαιρία που μας δόθηκε να συμμετέχουμε σε αυτούς τους αγώνες.

TAGS ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ