ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Συνάντηση ΚΟΕ και Τμήμα Αθλητισμού του Σύριζα

Συνάντηση ΚΟΕ και Τμήμα Αθλητισμού του Σύριζα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (14/6) το μεσημέρι, στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, συνάντηση εκπροσώπων του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Δημήτρη Σαρακατσάνη.

Η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα και στο πλαίσιο των επαφών που έχει το Τμήμα Αθλητισμού του κυβερνώντος κόμματος με το Αθλητικό Κίνημα και τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ενδιαφέροντα και σημαντικά ζητήματα που είχαν να κάνουν με τους παρακάτω  τομείς:

- Ενημέρωση και καταγραφή για το ποια είναι η ΚΟΕ στο σημερινό γίγνεσθαι του ελληνικού Αθλητισμού και ποιος ο ρόλος της στην ανάπτυξη των έξι αθλημάτων που καλλιεργεί (Κολύμβηση, Υδατοσφαίριση, Καταδύσεις, Συγχρονισμένη Κολύμβηση, Ανοιχτή Θάλασσα, Τεχνική Κολύμβηση).

- Καταγραφή προβλημάτων της ΚΟΕ που αφορούν γενικότερα τον ελληνικό Αθλητισμό: Οικονομικές περικοπές λόγω κρίσης, εξεύρεση αθλητικών χώρων για προετοιμασία αθλητών και διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων και οι οικονομικές επιπτώσεις που συνεπάγονται από τη χρήση αυτών των αθλητικών χώρων ιδιαίτερα για τις Εθνικές Ομάδες της.

- Οι σχέσεις και η επικοινωνία της ΚΟΕ με την αθλητική ηγεσία.

- Η συμβολή της ΚΟΕ στην υλοποίηση του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης στους μαθητές της Γ' τάξης Δημοτικών σχολείων και η συνεργασία με τη ΓΓΑ και το Υπουργείο Παιδείας, που μαζί με την Ομοσπονδία υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν 48.00 παιδιά.

- Οι δυσμενείς προοπτικές όσον αφορά στη χρηματοδότηση του Αθλητισμού γενικότερα, σε συνδυασμό με πολιτικές που έχουν να κάνουν με αυτόν.

- Και τέλος, οι επιλογές της ΚΟΕ, αλλά και η έκφραση ανησυχίας της για τυχόν κατάργηση των κινήτρων των αθλητών, στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα, με στοιχεία αμοιβαίας εμπιστοσύνης στα όσα συζητήθηκαν. Ευχή και των δύο πλευρών να υπάρξει ανάλογη συνάντηση και στο εγγύς μέλλον.

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα ψάχνετε τρύπα να κρυφτείτε

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης εξαπέλυσε σε ομιλία του ο τούρκος Πρόεδρος

Δεν είσαι έτοιμος για το τελικό τρέιλερ του 'Avengers: Infinity War'

Είμαστε μόλις έναν μήνα μακριά, μπορείς να αρχίσεις να μετράς τις μέρες αντίστροφα.

Γιατί η Ελισάβετ δεν επισκέφτηκε ποτέ ως βασίλισσα την Ελλάδα;

Την μία και μοναδική φορά που η Ελισάβετ πάτησε το πόδι της στη χώρα μας, δεν ήταν ακόμη βασίλισσα, αλλά πριγκίπισσα. Η κάμερα του BBC ήταν εκεί, καταγράφοντας στιγμιότυπα από την ιστορική αυτή επίσκεψη

Η επιστροφή του Ted Mosby: 2 ταινίες και 4 σειρές για το ΣΚ σου

Όλες οι ταινίες και σειρές που αξίζει να τσεκάρεις αυτό το σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24