ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Παγκόσμιο ρεκόρ από 99χρονο κολυμβητή στα 50μ. ελεύθερο

Παγκόσμιο ρεκόρ από 99χρονο κολυμβητή στα 50μ. ελεύθερο

Ο 99χρονος Τζορτζ Κορόνες που άρχισε να κολυμπάει πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι κάτοχος του ρεκόρ στις κατηγορίες των υπεραιωνόβιων στα 50μ. ελεύθερο.

Ένας 99χρονος Αυστραλός κολυμβητής έσπασε το ρεκόρ της ηλικιακής του κατηγορίας στα 50μ ελεύθερο, διανύοντας την απόσταση σε λιγότερο από ένα λεπτό. Ο ηλικίας 99 ετών Τζορτζ Κορόνες σημείωσε χρόνο 56,12 δευτερολέπτων, χρόνος που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ στις κατηγορίες 100-104 χρονών.

Ο Αυστραλός κολυμβητής κατέρριψε κατά 35 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο είχε σημειωθεί το 2014. Το ρεκόρ αναμένεται να επαληθευτεί τις προσεχείς ημέρες από τα διοικητικά όργανα των αγώνων.

Ο Κορόνες, ο οποίος τον Απρίλιο θα κλείσει τα 100, δήλωσε πολύ χαρούμενος για το κατόρθωμά του. "Ήταν μία υποδειγματική κούρσα για μένα, αρκετά ισορροπημένη. Χτύπησα τον τοίχο πολύ δυνατά κατά τον τερματισμό", δήλωσε στο BBC. Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε τον κόσμο που προσήλθε στο κολυμβητήριο και τον στήριξε.

Ο αγώνας που διεξήχθη στο Goald Coast της Αυστραλίας, στον οποίο ήταν και ο μοναδικός συμμετέχων, έγινε αποκλειστικά για αυτόν για να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ.

Ο Κορόνες δήλωσε πως στα νιάτα του ήταν πολύ καλός κολυμβητής αλλά ξανάρχισε να κολυμπάει στα 80 του: "Σταμάτησα όταν άρχισε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, και δεν ξανακολύμπησα από τη μέρα που συνταξιοδοτήθηκα. Ξανάρχισα να κολυμπάω απλώς για εξάσκηση".

Στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι το σπάσιμο του ρεκόρ αναμφισβήτητα ήταν μία πρόκληση γι' αυτόν. Κατά μέσο όρο κολυμπά τρεις φορές την εβδομάδα, και, επιπλέον, πηγαίνει γυμναστήριο. "Σε αυτήν την ηλικία, χρειάζεται λίγος χρόνος για να βρεις τον εαυτό σου, κουράζεσαι πιο γρήγορα από κάποιον μικρότερο", κατέληξε.

Πλέον, ετοιμάζεται να σπάσει και το παγκόσμιο ρεκόρ των 100μ. το Σάββατο βράδυ. Για να το καταρρίψει θα πρέπει να σημειώσει χρόνο μικρότερο των 3 λεπτών και 23 δευτερολέπτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ