ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Πάει για λουκέτο το κολυμβητήριο Ιωαννίνων

Πάει για λουκέτο το κολυμβητήριο Ιωαννίνων

Τα προβλήματα στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού συνεχίζονται με το κολυμβητήριο Ιωαννίνων να πηγαίνει για λουκέτο. Τι υποστηρίζουν οι γονείς για τις συνθήκες της πισίνας.

Σαν βαρέλι δίχως πάτο μοιάζουν να είναι τα προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού και ειδικά σε αυτόν του υγρού στίβου. Αυτή τη φορά το κολυμβητήριο που έρχεται στο προσκήνιο είναι αυτό των Ιωαννίνων.

Πρόκειται για το μοναδικό κολυμβητήριο το οποίο ήταν ανοικτό όλο το χρόνο στην Ήπειρο, αλλά σύντομα θα βάλει λουκέτο.

Ο λόγος; Μα φυσικά τα έξοδα που χρειάζονται για τη θέρμανση της πισίνας. Όπως θα διαβάσετε και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γονείς των αθλητών που προπονούνται στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο όλη τη χρονιά η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από το επιτρεπτό.

Μάλιστα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν μυϊκούς τραυματισμούς.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Προ ολίγων ημερών ένας σημαντικός αριθμός γονέων και κηδεμόνων των αθλητών διαφόρων ομίλων και συλλόγων του εθνικού κολυμβητηρίου Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί μέρος του ευρύτερου Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.), συγκεντρώθηκε και συζήτησε τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Ειδικότερα, τα δύο τελευταία έτη λειτουργίας του κολυμβητηρίου διαπιστώθηκε η αδυναμία της διοίκησης να φέρει από μόνη της σε πέρας την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου και επεδίωξε και κατάφερε την οικονομική συμμετοχή των διαφόρων συλλόγων και ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αθλήματα συναφή με την κολύμβηση…

Ειδικότερα, η οικονομική συμμετοχή των κολυμβητικών σωματείων (σε ποσοστό που αγγίζει το 50 % του συνολικού κόστους θέρμανσης της πισίνας) μαζί με την οικονομική συνεισφορά του Π.Ε.Α.Κ.Ι. «πέτυχε» η μέση θερμοκρασία της πισίνας να αγγίζει τους 23,0 C στη διάρκεια των δύο (2) τελευταίων κολυμβητικών περιόδων! Ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός άρνησης της διοίκησης του κολυμβητηρίου στην τοποθέτηση ψηφιακού καταγραφικού θερμομέτρου στην πισίνα με ΟΡΑΤΗ ένδειξη στους κολυμβητές και φιλάθλους!!!

Δυστυχώς, το αποτέλεσμα λειτουργίας της πισίνας στις ανωτέρω συνθήκες απέφερε σωρεία προβλημάτων υγείας (θλάσεις, τενοντίτιδες, κλπ) στους αθλητές μας αλλά και κατώτερων των αναμενόμενων αγωνιστικών επιδόσεων, και φυσικά απομάκρυνε σημαντικό αριθμό κολυμβητών από τις ώρες του κοινού. Ενδιαφέρον αποτελεί η αναφορά των θερμοκρασιών λειτουργίας των αθλητικών κολυμβητικών δεξαμενών στον ευρύτερο ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο, όπου η μέση θερμοκρασία αγγίζει τους 26,5 C.

Επειδή η συνέχιση λειτουργίας του κολυμβητηρίου (του μοναδικού που λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια του έτους στην Ήπειρο!!!) κάτω από τις ανωτέρω δυσμενείς συνθήκες ΔΕΝ μπορεί να συνεχισθεί την ερχόμενη αθλητική περίοδο, καλούμε τόσο την διοίκηση του Π.Ε.Α.Κ.Ι. αλλά και την ηγεσία της Περιφέρειας να συμμετέχουν ΑΜΕΣΑ και ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ στην ουσιαστική επίλυση του προβλήματος και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια που διασφαλίζει την υγεία των παιδιών μας και την ορθή κολυμβητική τους εκγύμναση.

Οι Εκπρόσωποι Γονέων & Κηδεμόνων"

ΠΗΓΗ: "epirusgate"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ