ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

"Να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους"

"Να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους"

Ολοκληρώθηκε στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας συνάντηση της Ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης της χώρας μας, παρουσία του προέδρου της ΚΟΕ κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλου. Με 15 στα Χανιά η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων.

Ολοκληρώθηκε στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας συνάντηση της Ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης της χώρας μας, παρουσία του προέδρου της ΚΟΕ κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλου, του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γιώργου Κατσαρου, του Γενικου Γραμματέα κ. Δημήτρη Σαρακατσάνη, των περισσότερων εκ των αθλητών που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στα αγωνίσματα της κολύμβησης, των συνοδών προπονητών και των τεχνικών συμβούλων της Ομοσπονδίας.

Σε αυτή τη σύσκεψη συζητήθηκαν περισσότερο θέματα διαδικαστικά για την παρουσία και τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο, καθώς και αγωνιστικά, ενώ ακολούθησε και τεχνική σύσκεψη των τεχνικών συμβούλων με τους συνοδούς προπονητές.

Μετά το τέλος της σύσκεψης δηλώσεις για την ιστοσελίδα της ΚΟΕ έκαναν, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ κ. Δημήτριος Σαρακατσάνης, ο κ. Άκης Οικονόμου, εις εκ των συνοδών προπονητών της Ολυμπιακής ομάδας και ο πρωταθλητής στην πεταλούδα, Στέφανος Δημητριάδης.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος - Πρόεδρος ΚΟΕ

"Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση και αποτελεί το όνειρο και το στόχο κάθε αθλητή. Ο συναγωνισμός είναι τεράστιος και το επίπεδο πάρα πολύ υψηλό. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να προδιαγράψει επιτυχίες επιπέδου μεταλλίων που θα θέλαμε. Δυστυχώς στο κολύμπι τα πράγματα είναι από αρκετά δύσκολα μέχρι ανυπέρβλητα. Ίσως είναι το άθλημα, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει τις περισσότερες συμμετοχές ανά αγώνισμα. Δεκάδες αθλητές σε κάθε κούρσα.

Εγώ ζήτησα από τα παιδιά να δικαιώσουν τη συμμετοχή τους. Να μην τη δουν σαν μια απλή συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην αποτελεί αυτό την ολοκλήρωση του στόχου τους, αλλά σαν μια συμμετοχή που θα δικαιώσει τη μέχρι στιγμής προσπάθειά τους, αλλά και τις επιδόσεις που έχουν σημειώσει. Να προσπαθήσουν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν τουλάχιστον σε επίπεδο επιδόσεων. Να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Έχουν κίνητρο τους ίδιους του αγώνες και το επίπεδο των ανταγωνιστών τους. Από ότι πληροφορούμαι οι συνθήκες στο Ρίο δε θα είναι οι καλύτερες και θα πρέπει να προσαρμοστούν και να κάνουν υπομονή. Να αφιερωθούν στους αγωνιστικούς τους στόχους. Να τονίσω ότι η ΚΟΕ έχει την πολυπληθέστερη αποστολή με 30 αθλητές στους 90 συνολικά. Καλή επιτυχία".

Στέφανος Δημητριάδης - πρωταθλητής κολύμβησης (200μ πεταλούδα)

"Όλα τα παιδιά ανυπομονούν να κολυμπήσουν. Είναι πολύ μεγάλη στιγμή για όλους μας που θα ζήσουμε αυτήν την εμπερία. Η προετοιμασία πήγε καλά. Ελπίζω η κούρσα να πάει όπως περιμένω και ακόμη καλύτερα. Αισθάνομαι καλά και νιώθω πολύ όμορφα. Πιστεύω αν φτάσουμε χωρίς ταλαιπωρία και όλα βαίνουν καλώς, θα έχουμε και πολύ καλές επιδόσεις. Στόχος είναι να κάνω ατομικό ρεκόρ και ότι προκύψει".

Δημήτρης Σαρακατσάνης - Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ

"Η τεχνική σύσκεψη αποτελούσε ένα ξεπροβόδισμα των αθλητών μας για το Ρίο. Τους ευχηθήκαμε καλή επιτυχία και συζητήθηκαν και κάποια διαδικαστικά θέματα, όπως η διαμονή τους στο Ολυμπιακό Χωριο κ.α. Επίσης ανταλλάχθηκαν διάφορες απόψεις και για τα αγωνιστικά. Έπεσα έξω στις προβλέψεις μου κατά έναν αθλητή. Είχα πει ότι 14 κολυμβητές θα βρίσκονται στο Ρίο. Τελικά διαψεύστηκα προς το καλύτερο. Ευελπιστώ πως θα έχουμε και καλή παρουσία. Έχουμε ενθαρρυντικά στοιχεία. Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που κρίνουν την παρουσία των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ενώ δήλωσε με νόημα...«Μακάρι να έχει κάποιο χρώμα η παρουσία μας στο Ρίο".

Άκης Οικονόμου - Συνοδός Προπονητής Κολύμβησης

"Είναι μια αποστολή που από αύριο φεύγει το πρώτο κομμάτι. Είναι αθλητές με εμπειρία και δυνατότητες που έχουν φέρει πολύ καλά αποτελέσματα σε μεγάλους αγώνες. Από τις συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι να διακριθεί κανείς εκεί. Έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά. Εκεί στηριζόμαστε είναι στο ότι οι αθλητές μας θα είναι έτοιμη ψυχολογικά να αντέξουν την πίεση του κόσμου, του άγχους της συμμετοχής. Οι επιδόσεις των αθλητών μας δίνουν μια συγκρατημένη αιδιοδοξία τους. Αυτό που προέχει είναι η ετοιμότητα και η ασφάλειά τους. Είναι αγώνες που γίνονται σε ξένο περιβάλλον που δεν το γνωρίζουμε τόσο καλά. Τα πράγματα είναι διαφορετικά από ότι στην Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει φόβος. Απλώς θα λειτουργήσουμε ομαδικά όπως έχουμε συνηθίσει. Έτσι κι αλλιώς το Ολυμπιακό Χωριό θα είναι ασφαλές.

Για το τι θα λογίζονταν ως μια επιτυχημένη συμμετοχή: «Ουσιαστικά θέλουμε να κολυμπήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές σε ημιτελικούς, να κολυμπήσουν βράδυ. Υπάρχουν αθλητές που είναι στις δυνατότητές του κάτι τέτοιο και αθλητές που πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να το πετύχουν. Πιστεύω πως η δύσκολη κούρσα είναι η ημιτελική. Όλα είναι ανοιχτά για μια θέση σε αυτούς. Θέλουμε να γυρίσουμε με χαμόγελο από αυτό που δεν περιμέναμε".

Με 15 στα Χανιά η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων

Εξάλλου, με 15 πολίστες κατεβαίνει στα Χανιά για το Μεσογειακό Κύπελλο κολύμβησης (28-31 Ιουλίου) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, ανακοίνωσε τη σύνθεση της που είναι: Δημήτρης Κουρούβανης, Αδαμάντιος Μαντής, Δημήτρης Νικολαϊδης, Κώστας Κάκαρης, Κίμωνας Αλεξίου, Νίκος Γαρδίκας, Γρηγόρης Γιαννόπουλος, Νίκος Καλαργυρός, Νίκος Παπασηφάκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Χονδροκούκης, Νίκος Δελαγραμμάτικας, Πολυμέρης Προσινικλής, Κώστας Γκιουβέτσης, Φώντας Σιορδίλης.

Το Μεσογειακό Κύπελλο στα Χανιά, όπου θα βρεθούν 7 (Σερβία, Ουγγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ιταλία, Ισπανία, ΕΛΛΑΔΑ) από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου στην κατηγορία των Εφήβων, αποτελεί το τελικό τεστ εν όψει του αντίστοιχου Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα (26 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ