ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Η βράβευση των κορυφαίων με άρωμα Ρίο

Η βράβευση των κορυφαίων με άρωμα Ρίο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με μεγάλους πρωταγωνιστές όλους τους αθλητές που έλαμψαν το 2015 στον υγρό στίβο πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (09/03) τα KOE AWARDS 2015. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε μια λαμπρή εκδήλωση-γιορτή για τον Υγρό Στίβο, τα KOE AWARDS 2015, πραγματοποιήθηκαν απόψε οι βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών, μαζί με τους προπονητές τους, που ξεχώρισαν στις διοργανώσεις των έξι αθλημάτων της ΚΟΕ.

Η σπουδαία βραδιά, που πλέον «είναι στη μοίρα» της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος να διοργανώνει, όπως δήλωσε και ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και τιμήθηκαν σε αυτή 149 αθλητές και αθλήτριες και 53 προπονητές.

Την όμορφη εκδήλωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΕ και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, ο Υπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης, Ελένη Αυλωνίτου, ο πολίστας που έλαβε μέρος σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες και Βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Τάσος Δημοσχάκης, η πρώην Υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, Σωτήρης Τριανταφύλλου, η Ολυμπιονίκης στο Στίβο, Πηγή Δεβετζή, η διεθνής πολίστρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, η οποία επιπλέον τιμήθηκε, Βούλα Κοζομπόλη, η Γενική Γραμματέας και Ολυμπιονίκης της Πάλης Βούλα Ζυγούρη, ο Πρόεδρος της Εθνικής προολυμπιακής προετοιμασίας και μέλος της ΕΟΕ, Γιάννης Βασιλειάδης, η Γωγώ Φυρίγου, που υπηρετεί το άθλημα των καταδύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής καταδύσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Πάντζας και ο Τμηματάρχης Αθλητισμού του ΑΣΑΕΔ, Γιώργος Μαργιολάκης.

Η βράβευση των κορυφαίων με άρωμα Ρίο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

* Ως οικοδεσπότης ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος πήρε πρώτος το λόγο

Ο πρώτος που μίλησε ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: "Είναι η τρίτη χρονιά που η ΚΟΕ πραγματοποιεί τα KOE AWARDS. Είναι στη μοίρα μας να βραβεύουμε τους καλύτερους αθλητές και τους καλύτερους προπονητές της χρονιάς. Φέτος έχουμε την χαρά και την τιμή να τιμούμε 148 αθλητές και αθλήτριες, 53 προπονητές, οι οποίοι μας έφεραν 93 μετάλλια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα 40 μετάλλια των Βαλκανικών Αγώνων.

Τα 93 αυτά μετάλλια προέρχονται από Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Μεσογειακούς Αγώνες και Πολυεθνείς συναντήσεις. Η σημερινή γιορτή, λοιπόν, είναι η μόνη ανταμοιβή, η αναγνώριση για όλα αυτά τα παιδιά και όλους αυτούς τους επαγγελματίες προπονητές. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτή την εκδήλωση, βρισκόμαστε δε 5 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Και εκεί η ΚΟΕ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς μέχρι τώρα περίπου 60 αθλητές και αθλήτριες, 28 εκ των οποίων προέρχονται από τα αθλήματα της ΚΟΕ, δηλαδή περίπου το 50 τοις εκατό.

Θεωρώ ότι αυτή η γιορτή δίνει ένα κουράγιο και μια ηθική επιβράβευση σε αυτά τα παιδιά και τους προπονητές, λίγο πριν την κορυφαία διοργάνωση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και φυσικά όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που η Ελλάδα κάθε μέρα δίνει και λιγότερες παροχές στους μεγάλους πρωταγωνιστές του ελληνικού αθλητισμού. Σήμερα βρέθηκαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας από τους οποίους ζητάμε να αγαπούν περισσότερο τον αθλητισμό και τους πρωταγωνιστές του. Ο αθλητισμός είναι αυτός που δίνει διεθνές κύρος, αξιοπρέπεια, διαφήμιση στη χώρα. Είναι η κορωνίδα και χρειάζεται περισσότερη αγάπη για αυτά τα παιδιά και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα τους".

Η βράβευση των κορυφαίων με άρωμα Ρίο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

* Ο Σταύρος Κοντονής στάθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στον αθλητισμό.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τόνισε: "Ευχαριστώ τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο για τα καλά του λόγια. Είναι μεγάλη χαρά να είμαι μαζί σας. Είναι όμως και ανάγκη να βρίσκομαι κοντά σας. Εύχομαι πως όλα θα πάνε καλά για εσάς τους πρωταγωνιστές του υγρού στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω πως μετά από 3 χρόνια ξαναδώσαμε στον υγρό στίβο και την Κολυμβητική Ομοσπονδία τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, αυτό ήταν και είναι το καθήκον μας. Επίσης, θα ήθελα να πω ότι έχουμε λάβει μήνυμα από την ΚΟΕ για να στηρίξουμε την επαναλειτουργία δύο κολυμβητηρίων, της Ναυπάκτου και των Χανίων.

Έχουμε στείλει κλιμάκια για βοήθεια και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε σύντομα. Επιπλέον, από φέτος πιλοτικά εφαρμόζουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία και πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα αποφύγουμε πιθανούς πνιγμούς αλλά και θα βγουν νέοι σπουδαίοι κολυμβητές. Ένα άλλο θέμα που θέλω να θίξω είναι ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα της ΚΟΕ για την απονομή προνομίων στα παιδιά που πήραν μετάλλιο στους Αγώνες που έγιναν στο Μπακού το 2015, όπου η Ελλάδα κατέκτησε 2 μετάλλια. Η απονομή αυτή των προνομίων αποτελεί αίσθημα δικαιοσύνης και ευθύνης για εμάς και την ελληνική πολιτεία (Στο σημείο αυτό ο Υπουργός καταχειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο).

Επίσης, είμαστε έτοιμοι να εναρμονίσουμε το νομοσχέδιό μας με τους κανονισμούς της WADA και ενισχύσαμε για αυτό οικονομικά τον ΕΣΚΑΝ. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι το καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά θα είχε αποκατασταθεί και θα είχε γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς πριν από λίγες ημέρες έφτασε στα χέρια μας ένας δεύτερος έλεγχος των ορκωτών λογιστών και, ενώ στο πρώτο έλεγχο υπήρχε έλλειμμα 800.000 ευρώ, στον δεύτερο το έλλειμμα φτάνει τα 1.790.000 ευρώ, και αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερήσαμε.

Μιλάμε για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δυστυχώς. Αυτά είναι χρήματα δικά σας, χρήματα των Ελλήνων πολιτών, των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε και θα υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας".

Η βράβευση των κορυφαίων με άρωμα Ρίο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

* Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών κατά τη βράβευσή της

Κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε: "Συγχαρητήρια σε όσους έχουν καταστήσει τον υγρό στίβο την νούμερο ένα δύναμη στην Ελλάδα και στον ελληνικό αθλητισμό. Συγχαρητήρια για όλες τις προκρίσεις που έχουν πάρει μέχρι τώρα οι αθλητές μας για το Ρίο της Βραζιλίας. Κύριε πρόεδρε (Δημήτρης Διαθεσόπουλος) να είστε βέβαιος ότι θα υπάρξουν και άλλες προκρίσεις. Περιμένουμε προκρίσεις από το γυναικείο πόλο και από άλλους κολυμβητές μας. Συγχαρητήρια επίσης σε όσους εργάζονται δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και τους έχουν οδηγήσει σε αυτές τις επιτυχίες. Τα περσινά μετάλλια στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν αποτελούν κίνητρο για τα αγόρια και τα κορίτσια μας".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας είπε: "Κάθε χρόνο η Κολυμβητική Ομοσπονδία μας εκπλήσσει ευχάριστα. Συγχαρητήρια στην ΚΟΕ για τα επιτεύγματά της. Συγχαίρω επίσης τους αθλητές, τους προπονητές αλλά και τους γονείς που στηρίζουν αυτά τα παιδιά. 'Ήδη η ΚΟΕ δίνει, μέχρι στιγμής, 26 μέλη της στην Ολυμπιακή ελληνική αποστολή του Ρίο της Βραζιλίας και εύχομαι η Εθνική ομάδα γυναικών στο πόλο να πάει και αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο αριθμός. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να σηκώσει την σημαία της ψηλά, μέσα σε αυτή την πολύ μεγάλη κρίση που διανύουμε".

Οι αθλητές και οι προπονητές που τιμήθηκαν, χάρισαν σπουδαίες στιγμές στην χώρα μας στα εξής αθλήματα:

1. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

*Γκολομέεβ, Δράκου (Τελικοί, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καζάν)

*Βαζαίος (Χάλκινο μετάλλιο και τελικοί Ευρωπαϊκό 25άρας, Νετάνια)

*Δημητρίου, Λέμπλ (μετάλλια, τελικοί), Σοφιανίδης, Κυνηγάκης, Μερετσόλιας, Σαχά (τελικοί, Ευρωπαϊκοί Αγώνες, Μπακού)

*Εθνική Ομάδα Μεσογειακού Κυπέλλου, Αλεξανδρούπολη, (9 Μετάλλια)

*Εθνικές Ομάδες Πολυεθνών Συναντήσεων, Ισραήλ και Πορτογαλία, (32 Μετάλλια)

Σύνολο Αθλητών/τριών: 27

Σύνολο Προπονητών: 21

2. ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

*Εθνική Ομάδα Ανδρών (Χάλκινο μετάλλιο, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καζάν)

*Εθνική Ομάδα Γυναικών (6η θέση, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καζάν)

*Εθνική Ομάδα Νέων ανδρών (4η θέση, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αλμάτι και Χάλκινο μετάλλιο, Μεσογειακό Κύπελλο Μάλτα)

*Εθνική Ομάδα Νέων γυναικών (5η θέση, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βόλος)

*Εθνική Ομάδα Εφήβων (Χάλκινο μετάλλιο, Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπακού)

*Εθνική Ομάδα Νεανίδων (Χάλκινο μετάλλιο, Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπακού)

Σύνολο Αθλητών/τριών: 65

Σύνολο Προπονητών/τριών: 8

Η βράβευση των κορυφαίων με άρωμα Ρίο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

* Για μία ακόμα χρονιά ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Κέλλυ Αραούζου βραβεύτηκαν για τις επιτυχίες τους.

3. OPEN WATER

*Αραούζου (ασημένιο μετάλλιο, δύο 8ες θέσεις), Γιαννιώτης (χάλκινο μετάλλιο, 8η θέση), Φωκαϊδης (8η θέση), Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καζάν

*Αρνιακός (χάλκινο μετάλλιο Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες), Νέγρης (5η θέση), Χατζηγεωργίου (6η θέση) Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων

Σύνολο Αθλητών/τριών: 5

Σύνολο προπονητών: 1

4. ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

*Εθνική Ομάδα Γυναικών (7 τελικοί, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καζάν - χρυσό και χάλκινο μετάλλιο, τελικοί Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ολλανδία)

*Εθνική Ομάδα Νεανίδων (4 τελικοί, Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπακού)

*Εθνική Ομάδα Κορασίδων (1 ασημένιο, 3 χάλκινα μετάλλια, Μεσογειακό Κύπελλο Όστια)

Σύνολο Αθλητριών: 22

Σύνολο Προπονητριών/ών: 4

5.ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

*Εθνική Ομάδα Νέων (Τελικός Ευρωπαϊκό Νέων Ρωσία, 5 μετάλλια στο Μεσογειακό Κύπελλο Κοζέντσα)

Σύνολο Αθλητών: 4

Σύνολο Προπονητών/τριών: 3

6. ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

*Εθνική Ομάδα Ανδρών – Γυναικών (χρυσό και αργυρό μετάλλιο Χριστοφορίδης, τελικοί Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γιαντάι – 8 μετάλλια Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες Πεσκάρα)

*Εθνική Ομάδα Νέων – Νεανίδων (10 μετάλλια και τελικοί, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βελιγράδι)

Σύνολο Αθλητών/τριών: 21

Σύνολο Προπονητών/τριών: 16

7. MASTERS

*Στην Κολύμβηση: Γεωργία Χατζηγεωργίου (4 μετάλλια), Βασιλική Κουβέλη (2 μετάλλια)

*Στις Καταδύσεις: Βαγγέλης Τζιβόπουλος και Ηρακλής Σακκαλής (4 μετάλλια)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Η ΚΟΕ τίμησε επίσης για την προσφορά τους:

*Την γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του Σούπερ Καπ

*Την Πρόεδρο του ΣΕΟ και πρώην διεθνή πολίστρια Βούλα Κοζομπόλη

*Τους παλιούς παράγοντες των Αθλημάτων της, Αιμίλιο Φυρίγο, Δημήτρη Κακαλίκα και Μιχάλη Σπαγουλάκη

*Τους αποχωρήσαντες πρώην διεθνείς διαιτητές υδατοσφαίρισης, Νίκο Βασιλείου, Μιχάλη Σκαλοχωρίτη και Νίκο Σταυρόπουλο

*Τον δημοσιογράφο Νίκο Κωνσταντόπουλο

*Το νέο χορηγό της Ομοσπονδίας, NOXZEMA

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ