ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Φουντούλης: "Και την ψυχή μας για την τετράδα!"

Φουντούλης: "Και την ψυχή μας για την τετράδα!"

Ο διεθνής περιφερειακός με την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, Γιάννης Φουντούλης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Ιστορίες για παρέες” με τον Νίκο Συριώδη από το Καζάν όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Ιστορίες για παρέες” με τον Νίκο Συριώδη μίλησε ο διεθνής περιφερειακός με την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, Γιάννης Φουντούλης, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στο Καζάν.

Για τον στόχο που έχει : "Είναι λίγο κοινότοπο αυτό που θα πω. Πρέπει να κοιτάμε λάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έτσι πάμε. Μελετήσαμε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Πρώτος στόχος ήταν η είσοδος στην οκτάδα και με έναν πολύ όμορφο τρόπο. Πλέον είναι ένας προημιτελικός με την Αυστραλία που για πολλούς μπορεί να φαντάζει ως ευκαιρία για πρόκριση αλλά εμείς ξέρουμε πόσο δύσκολη ομάδα είναι. Αν θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω να βελτιώσουμε την εικόνα μας στην άμυνα. Δεχόμαστε πολύ εύκολα γκολ."

Για την ομοιογένεια που παρουσιάζει η Εθνική ομάδα: "Είναι κατανοητό ότι η Εθνική ομάδα ως επί το πλείστον αποτελείται από παίκτες του Ολυμπιακού. Υπάρχει μία ομοιογένεια. Δεν χρειάστηκε χρόνος προσαρμογής. Γνωρίζαμε το πλάνο και δουλέψαμε πάνω σε αυτό. Οι εμφανίσεις στο τουρνουά που είχαμε πρι ν μας έδωσαν καλή ψυχολογία."

Για την άποψη που έχει για τις αντίπαλες ομάδες: "Οι τέσσερις ομάδες που έχουν προκριθεί στα προημιτελικά μαζί με εμάς είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Ίσως οι Σέρβοι να είναι και το φαβορί. Σε νοκ άουτ παιχνίδια όμως δεν μπορείς να λες ότι το φαβορί θα φτάσει μέχρι το τέλος. Η Αυστραλία τερμάτισε δεύτερη σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Ομάδες που δεν μας ταιριάζουν είναι κυρίως οι Σερβία Ουγγαρία. Με τις υπόλοιπες μπορούμε να αντεπεξέλθουμε."

Για το αν πιστεύουν στην πρόκριση: "Για να το καταφέρουμε πρέπει να το πιστέψουμε. Αν δεν το πιστεύαμε θα ήμασταν χαμένοι από χέρι. Δεν είναι όμως το σημαντικό αυτό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με την Αυστραλία σαν τελικό. Η Ελλάδα έχει πολύ καιρό να βρεθεί στην τετράδα. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας για να το καταφέρουμε."

Για την σεζόν που έρχεται: "Η επόμενη χρονιά είναι κομβική. Είναι ολυμπιακή χρονιά και πολύ δύσκολη. Στόχος μου είναι να βρίσκομαι εκεί. Θα βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου για να βρίσκομαι εκεί. Μία Ολυμπιάδα είναι ύψιστη τιμή. Με τον Ολυμπιακό είναι σημαντική η χρονιά. Ήδη η ομάδα έχει κάνει κινήσεις για να ενισχυθεί και στόχος είναι το φάιναλ φορ."

Για την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών: "Σαφώς και η γυναικεία ομάδα είναι μία από τις κορυφαίες και πολύ υψηλού επιπέδου. Έχασαν τα δύο πρώτα παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Δεν έχει σημασία το σημερινό έχει σημασία. Εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρουν. Η ομάδα έχει δείξει ότι είναι πολύ υψηλού επιπέδου ομάδα. Κοιτάζουν το σημερινό παιχνίδι σαν τελικό."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ