ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Έξι προκρίσεις σε τελικούς για τους Έλληνες πρωταθλητές

Έξι προκρίσεις σε τελικούς για τους Έλληνες πρωταθλητές

Με έξι προκρίσεις σε τελικούς για τα ελληνικά χρώματα ξεκίνησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Με έξι προκρίσεις σε τελικούς για τα ελληνικά χρώματα ξεκίνησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Οι Έλληνες πρωταθλητές για ακόμη μια φορά έδειξαν έτοιμοι για σπουδαίες επιτυχίες σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Διπλή πρόκριση είχαμε στα 100μ. Επιφάνεια των Γυναικών με τις Ειρήνη Δεληγιάννη και Βασιλεία Τσαγκόια να περνούν με την 5η και την 6η καλύτερη επίδοση αντίστοιχα. Η Ειρήνη Δεληγιάννη σημείωσε χρόνο 41.02 και η Βασιλεία Τσαγκόια 41.33. Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών πέτυχε η Ρωσίδα Βαλέρια Μπαρανόφσκαγια με 38.78.

Διπλή πρόκριση είχαμε και στα 100μ. Επιφάνεια με τον Ουίλιαμ Μπάλντουιν και τον Λουκά Καρετζόπουλο να κερδίζουν από μία θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Μάλιστα ο Ουίλιαμ Μπάλντουιν προκρίθηκε με τον καλύτερο χρόνο από όλους τους αθλητές, χάρη στο 34.33 που σημείωσε.

Ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν Λουκάς Καρετζόπουλος (33.94) προκρίθηκε με τον 5ο καλύτερο χρόνο, τερματίζοντας σε 35.28. Και οι δύο αθλητές έδειξαν σε πολύ καλη κατάσταση και μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλια στον απογευματινό τελικό.

Την είσοδο στον τελικό στα 100μ. Διπλά Πέδιλα κέρδισε ο Στέφανος Αντωνιάδης με την 8η καλύτερη επίδοση. Ο 18χρονος πρωταθλητής κατάφερε να κάνει χρόνο 43.61 και να βρεθεί οριακά στον τελικό. Από τη μεριά του, οριακά εκτός στο ίδιο αγώνισμα έμεινε ο Ιάσων Πιπίνιας, που τερμάτισε σε 43.84 και κατέλαβε τη 10η θέση.

Η τελευταία χρονικά πρόκριση ήρθε από την Ιωάννα Παναγιωτίδου στα 400μ. Επιφάνεια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε μάλιστα με τη 2η καλύτερη επίδοση (3:19.44) θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο στον απογευματινό τελικό. Με τον καλύτερο χρόνο πέρασε η Γερμανίδα Γιοχάνα Σικόρα (3:19.09).

Τέλος, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό η ομάδα 4χ100μ. Διπλά Πέδιλα, αποτελούμενη από τους Ιάσονα Πιπίνα, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Στέφανο Αντωνιάδη και Σοφία Κτενά, που τερμάτισε σε 3:18.99, μένοντας εκτός οκτάδας (9η θέση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ