ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Δύο μετάλλια στην πρεμιέρα

Δύο μετάλλια στην πρεμιέρα

Η Σμαράγδα Σκαλίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και η Ιωάννα Παναγιωτίδου το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Νέων στο Βελιγράδι.

Δύο μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, αλλά και άλλα καλά πλασαρίσματα και τρία πανελλήνια ρεκόρ είχαν οι αθλητές της Εθνικής μας ομάδας στη σημερινή πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Νέων στο Βελιγράδι.

Το πρώτο μετάλλιο της διοργάνωσης για την Ελλάδα ήταν ασημένιο και ήρθε απο τη Σμαράγδα Σκαλίδου (αριστερά στη φωτογραφία). Η πρωταθλήτριά μας στα 100 μ. διπλά πέδιλα, με χρόνο 50.14, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ, ήταν 2η στον απογευματινό τελικό και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στο ίδιο αγωνισμα η Ροζάνα Λαμπαρδάκη κατέκτησε την 4η θέση με επίδοση 50.51.

"Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που ανέβασα ψηλά την ελληνική σημαία σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Νοιώθω ότι ανταμοίφθηκαν οι κόποι μου και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένειά μου που με στηρίζει, τον προπονητή του Γιώργο Αδάμ και την Ομοσπονδία που μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτήν τη σπουδαία διοργάνωση". Αυτά δήλωσε μετά την επιτυχία της η Σκαλίδου.

Το χάλκινο μετάλλιο, εξάλλου, στα 400 μ. επιφάνεια κατέκτησε η Ιωάννα Παναγιωτίδου με χρόνο 3:24.51 (πανελλήνιο ρεκόρ) και ήταν η δεύτερη εκπρόσωπός μας που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών. Στο ίδιο αγωνισμα, η Ελευθερία Πουλοπούλου με 3:28.67 ηταν έκτη.

Η Παναγιωτίδου δήλωσε για τη δική της διάκριση: "Είμαι υπερήφανη γι αυτήν την επίδοση. Οι κόποι ετών δικαιώθηκαν και πήρα δύναμη για τη συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω την προπονήτριά μου Βίκυ Τσικλη, τον προπονητή μου Παύλο Μπάπκα και την οικογένειά μου που με στηρίζουν όλοι σε κάθε μου βήμα. Συνεχίζουμε δυναμικά και τις επόμενες ημέρες".

Πανελλήνιο ρεκόρ και ο Κουρλάκης

Την 4η θέση στα 400 μ. επιφάνεια με 3:06.07 κατέκτησε ο Σταύρος Κουρλάκης, επίδοση που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Στην 8η θέση του τελικού κατατάχθηκε ο Λεωνίδας Γιασεμής στα 100 μ. επιφάνεια με χρόνο 38.95. Την ιδια θέση κατέκτησε στα 100 μ. διπλά πέδιλα ο Θεοδόσης Παραστατίδης με 46.08. Εκτός τελικού έμειναν ο Φίλιππος Ιακωβίδης στα 100 μ. διπλά πέδιλα, που με 46.16 κατετάγη 10ος και ο Βασίλης Νάνου στα 100 μ. επιφάνεια που με χρόνο 40.11 και πήρε τη δωδέκατη θέση.

Θυμίζουμε ότι με τους αθλητές και τις αθλήτριές μας στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου βρίσκονται οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Αλέξανδρος Ξιάρχος (του οποίου η συμβολή και στις ανταποκρίσεις από τη σερβική πρωτεύουσα είναι σημαντική) και Γιάννης Καλαϊτζογλίδης και ο Ταμίας του ΔΣ της ΚΟΕ Ηλίας Ξιάρχος (αρχηγός αποστολής), Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS, με την ιδιότητα την οποία και μετέχει στην Επίτιμη Επιτροπή των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ