ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Διαθεσόπουλος: "Γνώμονάς μας η συνέχεια της πορείας κορυφής"

Διαθεσόπουλος: "Γνώμονάς μας η συνέχεια της πορείας κορυφής"

Με πανηγυρικό τρόπο επανεκλέχθηκε η Διοίκηση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, για την επόμενη 4ετία. Τι ανέφερε ο επανεκλεγείς πρόεδρος στις πρώτες του δηλώσεις.

Με πανηγυρικό τρόπο επανεκλέχθηκε η Διοίκηση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, για την επόμενη 4ετία, κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των Σωματείων της ΚΟΕ, σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Επί 144 ψηφισάντων εκπροσώπων Σωματείων της Ομοσπονδίας, το υπό τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο διοικητικό σχήμα της περιόδου 2016-2020 στην ΚΟΕ, που ήταν και το μοναδικό που κατήλθε στις εκλογές, έλαβε 127 ψήφους.

Τα αποτελέσματα των εκλογών, για το Δ.Σ και τα υπόλοιπα Όργανα της Ομοσπονδίας:

Ψήφισαν: 144

Άκυρα: 1

Λευκά: 1

Έγκυρα: 142

Οι σταυροί προτίμησης για τα Τακτικά Μέλη του Δ.Σ:

Δημήτρης Διαθεσόπουλος 127,  Γιώργος Κατσαρός 115, Ηλίας Ξιάρχος 104, Άννα Μαρκοπούλου – Μωραϊτη 101, Δημήτρης Σαρακατσάνης 99, Μιχάλης Υδραίος 89, Σπύρος Μίχας 86, Δημήτρης Γιακουμάτος 85, Βασιλική Αρβανιτοπούλου – Γαρελίδου 83, Δημήτρης Μιχαηλίδης 83, Δημήτρης Γρυπάρης 82, Ανδρέας Ζώτος 82, Θόδωρος Μουστακαρίας 81, Γιώργος Παπαδόπουλος 79, Λεωνίδας Μπατάκης 78, Αριστείδης Παπαδόπουλος 78, Χριστίνα Ρουσσίδου 78, Πανίκος Χρυσοστόμου 78, Νίκος Στελίου 77, Χρήστος Μανέτας 76, Μαρία Παρασκευοπούλου 76.

Εκλέγονται και οι 21

Οι σταυροί προτίμησης για τα Αναπληρωματικά Μέλη του Δ.Σ:

Ηλίας Μάλαμας 103, Τάσος Μαρινάγης 83, Δημήτρης Φαραντούρης 77, Αναστασία Μέτσιου 71, Δημήτρης Πατατανές 70.

Εκλέγονται και οι 5

Οι σταυροί προτίμησης για τα Τακτικά Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής:

Δημήτρης Παπαρσένος 85, Σπύρος Ντεϊμεντές 82, Παναγιώτης Μανίτας 76

Εκλέγονται και οι 3

Οι σταυροί προτίμησης για τα Αναπληρωματικά Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής:

Πέτρος Δογορίτης 77, Χρήστος Παπαδόπουλος 77

Εκλέγονται και οι 2

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΕ

Εκλογές είχαμε και για τον Τακτικό και Αναπληρωματικό εκπρόσωπο της ΚΟΕ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Τα αποτελέσματα:

Ψήφισαν: 142

Λευκά: 1

Άκυρα: 2

Έγκυρα: 139

Τακτικό Μέλος

Δημήτρης Διαθεσόπουλος 139, εκλέγεται

Αναπληρωματικό Μέλος

Γιώργος Κατσαρός 139, εκλέγεται

Ομοφωνίες στη Γ.Σ.

Προηγήθηκε η συζήτηση και οι σχετικές ψηφοφορίες για τα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Γενικής Συνέλευσης. Ομόφωνα ψηφίστηκαν τόσο ο Διοικητικός, όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός, καθώς επίσης και η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, περιόδου 1-1-2016 έως 30-9-2016.

Ομόφωνα ψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός της ΚΟΕ για το 2017, που ανέρχεται στα 4.170.000 ευρώ συνολικά. Από αυτά τα 3.370.000 αιτούνται από την ΓΓΑ, για ετήσια επιχορήγηση. Ομόφωνα τέλος ψηφίστηκαν διάφορες τροποποιήσεις στον Κανονισμό Μεταγραφών και τον Πειθαρχικό Κανονισμό της Ομοσπονδίας.

Στον Κανονισμό Μεταγραφών η μεταγραφική περίοδος καθορίζεται, 20 Αυγούστου – 20 Σεπτεμβρίου στην Υδατοσφαίριση και 1-30 Οκτωβρίου στα υπόλοιπα αθλήματα της ΚΟΕ. Στον Πειθαρχικό Κανονισμό, κωδικοποιούνται οι ποινές των αθλητών/τριών, ενώ οι ποινές στους προπονητές, από αγωνιστικές ημέρες, γίνονται ημερολογιακές.

Στη συζήτηση για τον Διοικητικό Απολογισμό, παρατέθηκαν μεταξύ των άλλων και στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία καταδεικνύεται με χαρακτηριστικό τρόπο γιατί η ΚΟΕ θεωρείται και είναι η κορυφαία σε διακρίσεις Αθλητική Ομοσπονδία της χώρας.

Την τελευταία 4ετία (2013-16), τα Μετάλλια των Αθλημάτων της ΚΟΕ στις μεγάλες διεθνείς αγωνιστικές διοργανώσεις (Ολυμπιακοί, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Κύπελλα, World League, Μεσογειακοί Αγώνες και Μεσογειακά Κύπελλα, Πανεπιστημιάδες), έφτασαν τον συνολικό αριθμό 196 (54 χρυσά, 60 αργυρά, 82), χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις για φέτος. Την προηγούμενη 4ετία (2009-12) τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 112 (25-43-44) και την αμέσως προηγούμενη (2005-08), 65 (8-17-40).

Ειδική μνεία, από τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, έγινε στον αργυρό Ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο, Σπύρο Γιαννιώτη, που καταχειροκροτήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Σπύρος θα παραμείνει κοντά μας, μαζί μας, με κάποιο τρόπο».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «ο Ελληνικός Αθλητισμός  είναι ότι καλύτερο διαθέτει σήμερα η πατρίδα μας, το βροντοφωνάζω παντού και πάντα διαχρονικά, γι αυτό και ζητούμε την ουσιαστική στήριξη του από την Πολιτεία»

Σε σώμα το νέο Δ.Σ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ για την περίοδο 3/10/2016 έως 2/10/2020, συγκροτήθηκε σε σώμα σε ότι αφορά το Προεδρείο του που αποτελεί και την Εκτελεστική Επιτροπή, ως εξής:

Πρόεδρος: Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Α’ Αντιπρόεδρος: Αριστείδης Παπαδόπουλος

Β’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κατσαρός

Γ’ Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Μπατάκης

Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Σαρακατσάνης

Ταμίας: Ηλίας Ξιάρχος

Ειδικός Γραμματέας: Μιχάλης Υδραίος

Αναπληρωτής Ταμίας: Πανίκος Χρυσοστόμου

Στην επόμενη συνεδρίαση θα καθοριστούν οι υπόλοιπες αρμοδιότητες των Μελών του Δ.Σ (εφορείες αθλημάτων κ.λπ).

Διαθεσόπουλος: "Γνώμονας μας η συνέχεια της πορείας κορυφής"

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΚΟΕ την ερχόμενη 4ετία (2016-2020), ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος αναφέρθηκε στο κλίμα συναίνεσης που διαπιστώθηκε στη Συνέλευση, το νέο αίμα στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας και τις προτεραιότητες που τίθενται, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις των αθλημάτων της ΚΟΕ για την δικιά τους αρωγή και συνεργασία.

Οι δηλώσεις του: "Είχαμε μια Γενική Συνέλευση σε άψογο και συναινετικό κλίμα που μας χαροποιεί συνολικά. Όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ψηφίστηκαν ομόφωνα και αυτό επίσης έχει τη σημασία του. Αύριο ξεκινά μια νέα περίοδος, εξίσου δύσκολη, με βάση τα προβλήματα που υπάρχουν στον ελληνικό αθλητισμό και είναι απόρροια της γενικότερης κρίσης που διέρχεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Με αδιάψευστα στοιχεία αποδείξαμε και σήμερα αυτό που οι αριθμοί δείχνουν. Πως, η ΚΟΕ, πορεύεται σε επίπεδο κορυφής συνολικά του ελληνικού αθλητισμού.

Γνώμονας και του νέου Δ.Σ θα είναι η πορεία αυτή να συνεχιστεί, με την αναβάθμιση του επιπέδου των αθλημάτων μας, τις υψηλές και μεγάλες διακρίσεις των αθλητών μας και των σωματείων μας, για την εμπιστοσύνη και των οποίων ευχαριστούμε. Στο νέο Δ.Σ της Ομοσπονδίας μετέχουν 5 νέα Τακτικά μέλη και άλλα 2 νέα Αναπληρωματικά, που σημαίνει ότι υπήρξε και σημαντική ανανέωση της τάξης του 30% συνολικά.

Σε αυτά τα 7 νέα πρόσωπα, υπάρχουν 4 που ήταν αθλητές υψηλού επιπέδου. Οι 2 (Μουστακαρίας, Μαρινάγης) στην υδατοσφαίριση και οι άλλοι 2 (Μάλαμας, Στελίου) στην κολύμβηση. Ο 5ος, ο Ανδρέας Ζώτος, είναι ο Νέστωρ των Ελλήνων προπονητών κολύμβησης, ο πρώτος  που εισέρχεται στο Δ.Σ και τυγχάνει καθολικής αποδοχής, με την τεράστια προσφορά που έχει στο άθλημα. Οι υπόλοιποι 2, από τους 7 νέους, προέρχονται από την Περιφέρεια, με πολύχρονη διοικητική πείρα και προσφορά στα αθλήματα μας.

Η ανανέωση φυσικά δεν θα εξαντληθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο. Καλώ όλους όσους αγαπούν και νοιάζονται το χώρο μας και είναι είτε πρώην αθλητές, παράγοντες, προπονητές και γονείς, τον οιονδήποτε που είναι κοντά στα αθλήματα μας, να σταθούν αρωγοί μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο αθλητισμός. Με απώτερο φυσικά σκοπό, το σπίτι των Αθλημάτων μας, η ΚΟΕ, να έχει συνέχεια και επιτυχίες. Κάποιοι από αυτούς, κάποια στιγμή και όταν χρειαστεί, θα αξιοποιηθούν για το καλό του χώρου μας".

 
SHARE:

BEST OF NETWORK

Τριάντα χρόνια από την κρίση του Σισμίκ. Ο πόλεμος που κερδήθηκε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα, οι πρωταγωνιστές και τα ντοκουμέντα. Πως απάντησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και στις σκοτεινές κινήσεις των Αμερικανών που στάθηκαν στο πλευρό των γειτόνων

11 διάσημοι που κανείς δεν ξέρει την πραγματική τους ηλικία

Ο Τάκης Τσουκαλάς και 10 celebrities που δείχνουν πως η ηλικία είναι σχετική.

Χρυσαυγίτες απειλούν να γκρεμίσουν το σπίτι του Μπελογιάννη

Από τη ΝΔ ο Ν. Κακλαμάνης καταδίκασε απερίφραστα αλλά ο Κ. Τασούλας σχολίασε πως δεν θα μπορούσε τώρα να μιλήσει αν είχαν επικρατήσει οι κομμουνιστές

10 πασίγνωστα ξένα τραγούδια με γελοίους στίχους

Πλακούντες που πέφτουν στο πάτωμα και αέναη επανάληψη της λέξης κέικ.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24