ΒΟΛΕΪ

Ζουπάνι: "Η Εθνική έχει χαρακτήρα..."

LEAGUE CUP 2018 / FINAL-4 / ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
LEAGUE CUP 2018 / FINAL-4 / ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Λίγες μέρες μετά την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής στην Αλεξανδρούπολη για προετοιμασία ενόψει του προκριματικού ομίλου του ευρωπαϊκού, ο Νίκος Ζουπάνι μίλησε για το μετάλλιο στην Ισπανία, για την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, για τους αντιπάλους της.

Λίγες μέρες μετά την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής στην Αλεξανδρούπολη για προετοιμασία ενόψει του προκριματικού ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο Νίκος Ζουπάνι, από τους βασικούς κρίκους της "γαλανόλευκης" χάλκινης επιτυχίας στους Μεσογειακούς στην Ταραγόνα, μιλάει στο www.volleyball.gr για το μετάλλιο στην Ισπανία, για την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, για τους αντιπάλους της.

Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού κάνει ταμείο για τα οφέλη της Εθνικής στην Ταραγόνα. "Σίγουρα η Εθνική ομάδα είχε πολλά οφέλη από την παρουσία στους Μεσογειακούς. Για αρχή ήταν ένα πολύ καλό τεστ, για να δούμε τις δυνατότητες μας, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και πάρ’ όλο που η ομάδα είχε κάποιες απουσίες έδειξε ότι έχει χαρακτήρα, ότι αγωνίζεται και ότι έχει τα φόντα να διεκδικήσει πολλά".

Εννέα χρόνια μακριά από την ελίτ των ευρωπαϊκών γηπέδων φαντάζουν πολλά για το ελληνικό βόλεϊ. Ο Ζουπάνι και η παρέα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θέλουν να κλείσουν άμεσα την παρένθεση απουσίας της Εθνικής από τα ευρωπαϊκά σαλόνια και για αυτό το λόγο ιδρώνουν στην Αλεξανδρούπολη από την προηγούμενη Παρασκευή.

"Σε αυτή τη φάση μπαίνουμε στην τελική ευθεία όσον αφορά την προετοιμασία μας. Δουλεύουμε με όρεξη και συγκέντρωση ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα παιχνίδια. Εννοείται ότι πιστεύω ότι θα προκριθούμε. Η ομάδα αποτελείται από παίκτες που αγωνίζονται στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είναι πολύ έμπειροι. Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θέλουμε αυτό να βγει στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε να συνδέσουμε το όνομα μας με μια επιτυχία στο ελληνικό βόλεϊ, όπως είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό και ακόμα ψηλότερα".

Λουξεμβούργο, Αζερμπαιτζάν και Σουηδία είναι τα τρία εμπόδια τα οποία καλείται η Εθνική να ξεπεράσει προκειμένου 9 Ιανουαρίου να πανηγυρίσει την επιστροφή σε τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Ζουπάνι δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του όταν καλείται να αναδείξει τον πιο δύσκολο αντίπαλο: "Όλοι είναι υπολογίσιμοι και όλοι χρειάζονται προσοχή. Η καλή Εθνική δεν φοβάται κανέναν. Θεωρώ ότι η Σουηδία θα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος μας".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ