ΒΟΛΕΪ

Υπουργός αθλητισμού Γαλλίας: "Απαράδεκτο συμβάν, προσδοκία για ανατροπή της απόφασης"

Υπουργός αθλητισμού Γαλλίας: "Απαράδεκτο συμβάν, προσδοκία για ανατροπή της απόφασης"

"Απαράδεκτο" χαρακτήρισε ό,τι συνέβη στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Τουρ η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, η οποία τόνισε ότι περιμένει ανατροπή της απόφασης που επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζουν οι Πειραιώτες, περί μη ύπαρξης ρατσιστικού κρούσματος.

Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Λορά Φλεσέλ, παρευρέθηκε στο γήπεδο πριν από τον αγώνα της Τουρ με τον Ολυμπιακό, όπως είχε προαναγγείλει, για να μιλήσει στις κάμερες και να στηρίξει τον παίκτη της γαλλικής ομάδας, Νατάν Ουνεμπάινα.

Η ολυμπιονίκης στην ξιφασκία προχώρησε σε ομιλία εναντίον του ρατσισμού στις τηλεοπτικές κάμερες και χαρακτήρισε "απαράδεκτο" ό,τι συνέβη στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των 32 του CEV Champions League. Πρόσθεσε, δε, ότι περιμένει ανατροπή της απόφασης από τη διοργανώτρια αρχή, με την οποία επιβεβαιώθηκε η τοποθέτηση των Πειραιωτών, ότι δεν υπήρξε ρατσιστικό κρούσμα στο "Μελίνα Μερκούρη".

"Είμαι εδώ επειδή θέλω να στείλω ένα μήνυμα, ότι πρέπει να παλεύουμε εναντίον κάθε μορφής ρατσισμού και αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο. Ο σύλλογος προσμένει σε ανατροπή της απόφασης της CEV"

"Πρέπει να αναθεωρήσουμε τους κανονισμούς γύρω από τον ρατσισμό στο βόλεϊ και να μην κάνουμε δημοφιλείς τέτοιες ενέργειες. Εργαζόμαστε για την αναθεώρηση των κανονισμών με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Πρέπει να βρούμε τα εργαλεία για να παλέψουμε με κάθε τύπο ρατσισμού. Έχουμε ειδικό τμήμα στο υπουργείο αθλητισμού που εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι αξίες δεν χάθηκαν. Πρέπει να διαδώσουμε το μήνυμα 'σταματήστε τον ρατσισμό", δήλωσε μεταξύ άλλων μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα.

Υπουργός αθλητισμού Γαλλίας: "Απαράδεκτο συμβάν, προσδοκία για ανατροπή της απόφασης"

Στη συνέχεια, εισήλθε στη σάλα για την παρουσίαση των ομάδων και έγινε δεκτή με χειροκροτήματα. Αντιθέτως, η ελληνική ομάδα έγινε δεκτή με φυλλάδια με το μήνυμα "όχι στον ρατσισμό", τα οποία είχαν τοποθετηθεί στα καρεκλάκια του γηπέδου για να τα σηκώσουν οι φίλαθλοι των Γάλλων.

Το πανό που βρισκόταν αναρτημένο στο γήπεδο των Γάλλων από τη Δευτέρα και έγραφε "ατιμωρησία στον ρατσισμό" παρέμεινε στην κερκίδα.

Η γαλλική ομοσπονδία βόλεϊ ανέβασε video στη σελίδα της στο facebook από την παρουσίαση των δύο παικτών, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στήριξη στην Τουρ.

Η υπόθεση αφορά τον Νατάν Ουνεμπάινα της γαλλικής ομάδας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από φίλους των Πειραιωτών στο "Μελίνα Μερκούρη". Όπως αποδείχθηκε και από το video του αγώνα που εξέτασαν οι αρμόδιες αρχές, δεν προέκυψε κάτι τέτοιο, με συνέπεια να καταπέσει η υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ