ΒΟΛΕΪ

Χίπε: "Θέλουμε το ευρωπαϊκό"

CEV CHALLENGE CUP /  ÃÅÍÉÓÅÉ ÊÑÁÓÍÏÃÉÁÑÓÊ - ÏÓÖÐ / YENISEI KRASNOYARSK - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
CEV CHALLENGE CUP / ÃÅÍÉÓÅÉ ÊÑÁÓÍÏÃÉÁÑÓÊ - ÏÓÖÐ / YENISEI KRASNOYARSK - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Απόλυτα ικανοποιημένα ήταν τα κορίτσια του Ολυμπιακού για την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup με την Σάσκια Χίπε να τονίζει πως θέλει το ευρωπαϊκό.

Ιστορικές στιγμές ζουν τα κορίτσια του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup. Οι ερυθρόλευκες στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του ημιτελικού με τη Γενισέι που τους έδωσε την πρόκριση στον τελικό δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη χαρά τους.

Η Σάσκια Χίπε τόνισε: "Eίμαστε απίστευτα χαρούμενες! Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε πως κερδίσαμε την πρόκριση στον τελικό. Χάναμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά δείξαμε το χαρακτήρα που έχει η ομάδα μας και παρά την άσχημη εξέλιξη στο προηγούμενο διάστημα, προκριθήκαμε.

Τώρα έχουμε τον τελικό κόντρα στην Μπούρσα που είναι δυνατός αντίπαλος τον οποίο κερδίσαμε το καλοκαίρι στο Τουρνουά. Είναι πολύ σημαντικό ότι το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα μας και θα έχουμε την υποστήριξη των οπαδών μας, η οποία δημιουργεί προβλήματα σε κάθε αντίπαλο. Στους τελικούς όλα μπορούν να συμβούν. Τα έχουμε πάει εξαιρετικά μέχρι στιγμής θα παίξουμε χωρίς πίεση και άγχος και θέλουμε να κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό".

Από την πλευρά της η αρχηγός του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου είπε: "Κάναμε μια κακή αρχή αλλά τη στιγμή που έπρεπε και στην ευκαιρία που μας δόθηκε καταφέραμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό. Είναι μια ιστορική στιγμή για εμάς. Αξίζαμε αυτή την επιτυχία με βάση τη φετινή μας προσπάθεια και πλέον θα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας αφού θέλουμε να τα δώσουμε όλα στους δυο τελικούς.

Σίγουρα οι μικροτραυματισμοί είναι μέσα στον αθλητισμό με τη βοήθεια του ιατρικού τιμ και του φυσικοθεραπευτή ένιωσα καλύτερα αυτές τις ημέρες και αποφασίσαμε ότι με ένα μικρό ρίσκο θα παίξω. Πήγαν όλα καλά αφού και την πρόκριση πήραμε και εγώ είμαι καλά. Αφιερώνουμε την νίκη μας στον κόσμο μας και τους περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη στο Ρέντη για τον πρώτο τελικό".

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κατερίνα Γιώτα: "O αντίπαλός μας μπήκε με πολύ θέληση και ήταν καλά διαβασμένος. Η Γενισέι έπαιξε πολύ καλά και εμείς δεν καταφέραμε να βγάλουμε αντίσταση στο παιχνίδι τους μέχρι το χρυσό σετ. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα δεν πίστεψε ότι θα χάσει την πρόκριση. Μαζέψαμε όλες μας τις δυνάμεις στο χρυσό σετ για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Είναι μια μεγάλη δικαίωση για όλη τη φετινή μας πορεία στη διοργάνωση. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, σίγουρα εδώ που φτάσαμε πάμε να διεκδικήσουμε το ευρωπαϊκό. Είναι μεγάλη ευκαιρία φέτος με αυτά που έχουμε πετύχει να τα καταφέρουμε".

Η Τζίνα Λαμπρούση η οποία με τον άσο της έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό επεσήμανε: "Είμαστε πολύ χαρούμενες για την πρόκριση στον τελικό. Μπήκαμε πολύ σφιγμένες στην αρχή, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και η Γενισέι το εκμεταλλεύτηκε. Στη συνέχεια βρήκαμε τον ρυθμό μας στο τρίτο σετ, αλλά με κάποια εύκολα λάθη το χάσαμε. Έτσι φτάσαμε στο χρυσό σετ, όπου ρισκάραμε σε αρκετά σημεία και πήραμε την πρόκριση. Είναι μαγικά τα συναισθήματα που νιώσαμε. Τώρα περιμένουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον αντίπαλο που έρχεται".

Τέλος, ο "καπετάνιος" του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάτσεβιτς τόνισε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο και περίεργο παιχνίδι. Πέρσι είχαμε σταθεί άτυχοι στο χρυσό σετ κόντρα στη C.S.M. Βουκουρεστίου, φέτος όμως αποδείχθηκε καλύτερο και τυχερό για εμάς. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα κορίτσια μακριά από το άγχος αλλά ήταν δύσκολο. Στο φινάλε τα καταφέραμε και είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό και για το Ελληνικό βόλεϊ αφού με αυτά τα αποτελέσματα δίνουμε πόντους για να έχουμε καλύτερες κληρώσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είχαμε πιθανότητες να χάσουμε όπως πήγε το παιχνίδι. Περιμέναμε ότι θα παίξει πολύ καλύτερα η Κρασνογιάρσκ στην έδρα της, αφού εδώ έχουν πολλές ομάδες πρόβλημα. Ωστόσο δεν φοβήθηκα σε καμία στιγμή, παρότι είχαμε αρκετές δύσκολες μέσα στο παιχνίδι. Κάναμε καλό φινάλε και πήραμε αυτό που αξίζαμε παρότι δεν παίξαμε πολύ καλά σήμερα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ