ΒΟΛΕΪ

Βγαίνει ο τέταρτος υποψήφιος για άνοδο

Βγαίνει ο τέταρτος υποψήφιος για άνοδο

Το βράδυ της Παρασκευής (25/4) αρχίζει στο κλειστό του Μετς το τουρνουά ανόδου ανάμεσα στις δεύτερες ομάδες των τριών ομίλων της Α2 βόλεϊ των ανδρών με το σύλλογο που θα βγει πρώτος να συμμετέχει στα μπαράζ για την Α1.

Ανοίγει αύριο το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς η αυλαία του ειδικού τουρνουά ανόδου των δευτεραθλητών των τριών ομίλων της Α2 Ανδρών, όπου ΣΦΠ Χανίων (Α’ όμιλος), ΣΠΑ Καρδίτσας (Β’ όμιλος), ΜΕΝΤ (Γ’ όμιλος) θα διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στην Α1 Ανδρών (στα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους οι τρεις πρωταθλητές των ομίλων: ΑΟΝ Αργυρούπολης, ΣΑ Κολλεγίου, ΑΟ Ορεστιάδας).

Στην πρεμιέρα του τουρνουά θα βρεθούν αντιμέτωποι ΣΠΑ Καρδίτσας και ΜΕΝΤ, ενώ ρεπό έχει ο ΣΦΠ Χανίων.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του τουρνουά, οι προπονητές των τριών ομάδων μίλησαν στο www.volleyball.gr κι όλοι συμφώνησαν ότι δεν χωρούν προγνωστικά σε μια τέτοια διαδικασία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Σπύρος Γκολίτσης (Προπονητής ΜΕΝΤ): "Είναι ένα τουρνουά με τρεις ομάδες που θα μπορούσαν να είναι στην πρώτη θέση των ομίλων τους, αλλά για διαφορετικούς λόγους μπήκαμε κι οι τρεις σ’ αυτή διαδικασία και θα χαμογελάσει μόνο ένας. Ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλο και σε ένα τέτοιο τουρνουά παίζουν ρόλο παράγοντες όπως η ψυχολογία και η θέληση.

Εμείς έχουμε ήδη αγωνιστεί με τον ΣΠΑΚ για το Κύπελλο, όπου χάσαμε στο τάι μπρέικ σε ένα παιχνίδι όπου όλα τα σετ κρίθηκαν στον πόντο και πιστεύω ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και σ’ αυτό το τουρνουά".

Σταμάτης Νεδιλάκης (Προπονητής ΣΠΑΚ): "Είναι ένα δύσκολο τριήμερο για όλους και όποιος θέλει να προχωρήσει πρέπει να κάνει δύο νίκες, αν και βλέπω πολύ πιθανό και το ενδεχόμενο να έχουμε και τριπλή ισοβαθμία. Ίσως η κλήρωση να μην μας ευνόησε αφού έχουμε δύο ματς σερί, αλλά στο μυαλό μας έχουμε μόνο το πρώτο παιχνίδι. Γνωριζόμαστε με όλες τις ομάδες, ενώ με την ΜΕΝΤ είχαμε παίξει στο Κύπελλο και είχαμε κερδίσει 3-2, αλλά εκεί δεν υπήρχε άγχος. Εδώ θα είναι διαφορετικό. Θα υπάρχει άγχος, νευρικότητα αλλά ελπίζω να γίνουν τρία καλά ματς και εύχομαι να έρθει κόσμος στο γήπεδο και να το ευχαριστηθεί".

Δήμος Μπουρμπάκης (Προπονητής ΣΦΠ Χανίων): "Οι αγώνες είναι ουσιαστικά νοκ άουτ και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθος. Κι οι τρεις ξεκινάμε από το μηδέν κάτι που σημαίνει ότι οι όποιες διαφορές δυναμικότητας μειώνονται. Πιστεύω ότι η ΜΕΝΤ ίσως είναι ένα κλικ πιο πάνω από εμάς και την Καρδίτσα, αλλά η πίεση που υπάρχει σε όλους κι αυτή καλύπτει την όποια διαφορά.

Το άγχος θα παίξει το δικό του ρόλο, αφού θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση κι η ομάδα που θα το διαχειριστεί καλύτερα είναι αυτή που θα πετύχει. Η σειρά των αγώνων σε ένα τέτοιο τουρνουά έχει τα συν και τα πλην, αλλά και σ’ αυτό το κομμάτι το σημαντικό είναι το πώς θα διαχειριστείς τις καταστάσεις".

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Παρασκευή 25 Απριλίου

21.30, ΣΠΑ Καρδίτσας – ΜΕΝΤ

Ρεπό ο ΣΦΠ Χανίων

Σάββατο 26 Απριλίου

20.30 ΣΦΠ Χανίων – ΣΠΑ Καρδίτσας

Ρεπό η ΜΕΝΤ

Κυριακή 27 Απριλίου

17.00 ΜΕΝΤ – ΣΦΠ Χανίων

Ρεπό ο ΣΠΑ Καρδίτσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ