ΒΟΛΕΪ

Τζίμπα: "Δώσαμε το παιχνίδι στη Βουλγαρία"

Τζίμπα: "Δώσαμε το παιχνίδι στη Βουλγαρία"

Ο Τζίμπα παραδέχτηκε ότι η Βραζιλία έκατσε να χάσει από τη Βουλγαρία για να έχει καλύτερους αντιπάλους στη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου βόλεϊ του 2010. (VIDEO)

Ο κόσμος το είχε τούμπανο και οι Βραζιλιάνοι κρυφό καμάρι εδώ και πέντε χρόνια. Τελικά ο Τζίμπα λίγο πριν την έκδοση της αυτοβιογραφίας του παραδέχτηκε ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 η Βραζιλία έκατσε να χάσει από τη Βουλγαρία για να έχει πιο βατούς αντιπάλους στη συνέχεια.

Ας γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω. Ήταν η δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στα γήπεδα της Ιταλίας.

Η Βραζιλία ήταν στον ίδιο όμιλο με τη Βουλγαρία και την Πολωνία. Μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές Βουλγαρία και Βουλγαρία είχαν σφραγίσει την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο αφού αμφότερες είχαν επικρατήσει με 3-0 επί των Πολωνών. Έτσι, το μεταξύ τους ματς θα έκρινε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Μόνο που αυτή την πρώτη θέση ουσιαστικά δεν την ήθελε κανένας αφού στον επόμενο γύρο θα έπεφτε στον ίδιο όμιλο με την Κούβα και την Ισπανία. Έτσι, η Βραζιλία αγωνίστηκε ουσιαστικά χωρίς πασαδόρο αφού ο Μπρουνίνιο είχε προφυλαχθεί, ενώ ο Μαρλόν Μουραγκάτι ήταν άρρωστος. Φυσικά, οι Βούλγαροι το εκμεταλλεύτηκαν και επικράτησαν με 3-0 (18–25, 20–25, 20–25).

Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι Ιταλοί φίλαθλοι αποδοκίμαζαν τους Βραζιλιάνους με το βασικό λίμπερο της ομάδας, Μάριο Περέιρα, να παραδέχεται εμμέσως πως έδωσαν το παιχνίδι.

Τζίμπα: "Δώσαμε το παιχνίδι στη Βουλγαρία"

Η παραδοχή του Τζίμπα

Τότε όλοι έσπευσαν να βγάλουν "τρελό" τον συμπαίκτη τους, ωστόσο πέντε χρόνια μετά ο μεγάλος ηγέτης εκείνης της ομάδας παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι είχαν δώσει εκείνο το ματς. Ο Τζίμπα λίγες μέρες πριν βγει στην κυκλοφορία η αυτοβιογραφία του παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για όσα αναφέρει σε αυτή.

"Στην αυτοβιογραφία μου τον Οκτώβριο θα αναφέρω πολλά. Θα έχει πολλά επεισόδια και διαμάχες στην ομάδα του Μπερναντίνιο. Πρέπει να σταματήσουμε τη δημαγωγία για το εάν δώσαμε το παιχνίδι κόντρα στη Βουλγαρία ή όχι. Όλος ο κόσμος το είδε, αλλά βάλτε τα με τον κανονισμό. Μην τα βάζετε με τα παιδιά" είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Μάριο Ζούνιορ Περέιρα και τις δηλώσεις που είχε κάνει. "Ήθελα να χτυπήσω τον Μάριο Ζούνιορ γιατί μετά το ματς είχε πει ότι δώσαμε το παιχνίδι. Εγώ έπρεπε να τα διαψεύσω όλα. Δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε ο Μπερνάντο (σ.σ. Ρεζέντε) γιατί δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου και έπρεπε να μιλήσω εγώ" .

Αυτό το σχόλιο του προκάλεσε και την αντίδραση του Μπερνάντο Ρεζέντε για το θέμα. "Πήγα στη συνέντευξη Τύπου στο παιχνίδι που χάσαμε από τη Βουλγαρία. Ήμουν ο τελευταίος που έφυγα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις" τόνισε ο προπονητής της Βραζιλίας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στη συνέχεια οι Βραζιλιάνοι πέρασαν από τον όμιλο με Τσεχία και Γερμανία, στα ημιτελικά απέκλεισαν τους οικοδεσπότες Ιταλούς για να κατακτήσουν τελικά τον τίτλο επικρατώντας των Κουβανών με 3-0 στον τελικό.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στο παιχνίδι της Βραζιλίας με τους Βούλγαρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ