ΒΟΛΕΪ

Τώρα αρχίζουν τα σημαντικά

Τώρα αρχίζουν τα σημαντικά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Α1 βόλεϊ των γυναικών μπαίνει στην τελική της ευθεία με την έναρξη της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ. Παναθηναϊκός - ΑΟ Θήρας και Ολυμπιακός - Πανναξιακός τα ζευγάρια.

Με την αναμέτρηση Παναθηναϊκός Α.Ο-Α.Ο Θήρας ανοίγει την Τετάρτη (6/4, 15.00) η αυλαία της πρώτης φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών στο κλειστό του Πανελληνίου Γ.Σ.

Οι δυο ομάδες μετρούν από μια νίκη και μια ήττα μεταξύ τους στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με την ομάδα της Σαντορίνης στον πρώτο γύρο να επικρατεί 3-2 (16-25,25-22,19-25,25-21,15-8) επί των «πρασίνων» μέσα στην έδρα τους ενώ αντίστοιχα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο ΠΑΟ πήρε άτυπη ρεβάνς με 3-1 (25-19, 25-7, 25-20). Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι οι αντίπαλοι μονομάχησαν και στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, εκεί όπου οι «πράσινες» πήραν το εισιτήριο μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που έληξε 3-2 (25-22,17-25,22-25,28-26,15-8) στην Κυψέλη.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί την πρώτη φάση των πλέι οφ με τον τεχνικό των «πρασίνων», Δημήτρη Καζάζης να τονίζει: «Ξεκινά μια σημαντική σειρά αγώνων, θεωρώ ότι η ομάδα μου είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει. Θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα και έχουμε προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για τα παιχνίδια που έρχονται με την ομάδα της Σαντορίνης. Ο αντίπαλος είναι μια καλή και δυνατή ομάδα αλλά ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια και του κόσμου μας θα κάνουμε το πρώτο βήμα».

Από την άλλη αισιοδοξία υπάρχει και στη νησιωτική ομάδα που βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα με τον προπονητή του ΑΟ Θήρας, Απόστολο Οικονόμου να σχολιάζει για την αναμέτρηση: «Ξεκινούν αύριο οι ημιτελικοί και έχουμε μείνει οι τέσσερις καλύτερες ομάδες που θα παλέψουν για την είσοδο τους στον τελικό . Εμείς ως Α.Ο Θήρας αφού αρχικά πετύχαμε τον στόχο της 4αδας και την έξοδο μας στην Ευρώπη, μπαίνουμε για πρώτη φορά σε αυτήν την διαδικασία των πλέι οφ και θέλουμε να δείξουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο . Φυσικά, ξέρουμε ότι φαβορί ειναι ο Παναθηναϊκός , αλλά εμείς σε αυτή τη σειρά των αγώνων, θέλουμε να παίξουμε στα αγωνιστικά μας όρια έτσι ώστε να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για την είσοδο μας στον τελικό».

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της πρώτης φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών Τετάρτης (6/4, 17.00), ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανναξιακό (4η θέση) για το α’ ματς της ημιτελικής φάσης στο κλειστό του Ρέντη.

Οι δυο ομάδες στην κανονική περίοδο μετρούν από μια νίκη και μια ήττα με τον Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο να επικρατεί 3-0 (25-10,25-14,25-15) στου Ρέντη ενώ στο δεύτερο γύρο ο Πανναξιακός «έσπασε» το αήττητο των «ερυθρόλευκων» με 3-1 (25-18,20-25,26-24,25-23) που είχαν ταξιδέψει με ελλείψεις στη Νάξο.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς σχολίασε: «Είναι η ώρα για τους ημιτελικούς της σεζόν. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από το τελευταίο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο θα κερδίσουμε τα ματς που χρειάζονται και θα προκριθούμε στους τελικούς. Το πρώτο ματς είναι σημαντικό αλλά είμαστε έτοιμοι και έχουμε προπονηθεί καλά».

Στην αντίπερα όχθη, η αρχηγός του Πανναξιακού, Σία Τοτσίδου τόνισε: «Έχουμε δουλέψει αρκετά και θέλουμε σίγουρα να δείξουμε το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό μας πρόσωπο. Σίγουρα υπάρχει ένα ψυχολογικό αβαντάζ καθώς στο δεύτερο γύρο σπάσαμε το αήττητο του αντιπάλου αν και είχε εμφανιστεί με ελλείψεις αλλά αυτό που έμείς θέλουμε είναι να εκμεταλλευτούμε τις όποιες αδυναμίες του αντιπάλου. Βρισκόμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ και να χαρούμε την παρουσία μας δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό».

Η ημιτελική φάση των πλέι οφ και η πρόκριση στα τελικά του πρωταθλήματος κρίνεται στις δυο νίκες.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

1η αγωνιστική

Τετ 06 Απρ, 15:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟ Θήρας Κλειστό Γυμναστήριο Κυψέλης

Τετ 06 Απρ, 17:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΟΝ Πανναξιακός Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη 'Μελίνα Μερκούρη'

2η αγωνιστική

Σαβ 09 Απρ, 15:30 ΑΟ Θήρας - Παναθηναϊκός ΑΟ Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ

Σαβ 09 Απρ, 19:00 ΑΟΝ Πανναξιακός - Ολυμπιακός ΣΦΠ ΔΑΚ Νάξου

3η αγωνιστική (αν χρειαστεί)

Τρι 12 Απρ, 00:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΟΝ Πανναξιακός Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη 'Μελίνα Μερκούρη'

Τρι 12 Απρ, 00:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟ Θήρας Κλειστό Γυμναστήριο Κυψέλης

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ