ΒΟΛΕΪ

Το απόλυτο ρεκόρ των Πολωνών

Το απόλυτο ρεκόρ των Πολωνών

Το Sport24.gr κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και θυμάται τα ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε αγώνες βόλεϊ σε ένα ταξίδι από τη Μόσχα μέχρι το Μαρακανά. (VIDEO)

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο βόλεϊ είχαν υποσχεθεί πως μετά από χρόνια όλοι θα θυμούνται τη συγκεκριμένη διοργάνωση η οποία θα αλλάξει την ιστορία του θεσμού. Ήδη από την πρώτη κιόλας ημέρα της πέτυχαν ήδη τον σκοπό τους.

Στον πρώτο αγώνα όπου η διοργανώτρια Πολωνία αντιμετώπισε τη Σερβία περίπου 62.000 θεατές βρέθηκαν στο Εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας για να δουν τον αγώνα.

Φυσικά ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ρεκόρ αφού το αμέσως προηγούμενο ήταν οι 50.000 (το οποίο και θα θυμηθούμε παρακάτω). Οι Πολωνοί για να καταφέρουν να πετύχουν το συγκεκριμένο σκοπό χρειάστηκε να διαμορφώσουν ειδικά το ποδοσφαιρικό γήπεδο με νέες πτυσσόμενες εξέδρες.

Μάλιστα για να μη χαθεί η θέαση των υπόλοιπων θεατών έμειναν κάποιες σειρές καθισμάτων άδειες από τις κανονικές εξέδρες. Φυσικά, βοήθησε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο γήπεδο διαθετεί οροφή η οποία κλείνει και έχει μεγάλη αντοχή σε όλα τα καιρικά φαινόμενα.

Το απόλυτο ρεκόρ των Πολωνών

Το προηγούμενο ρεκόρ

Κι αν στην Πολωνία το γήπεδο ήταν κλειστό πριν από 62χρόνια οι συνθήκες δεν ήταν οι ίδιες. Για να βρούμε το προηγούμενο ρεκόρ θα πρέπει να πάμε στο 1952.

Τότε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο διοργάνωσε η Σοβιετική Ένωση στον τελικό του θεσμού συγκεντρώθηκαν περίπου 50.000 άνθρωποι. Τότε οι διοργανωτές αντιμετώπισαν την Τσεχοσλοβακία και επικράτησαν με 3-0 (15-11, 15-7, 15-6) κατακτώντας τον τίτλο.

Το απόλυτο ρεκόρ των Πολωνών

Η λαοθάλασσα στο Μαρακανά

Κι αν αυτά είναι τα ρεκόρ σε επίσημους αγώνες το μεγαλύτερο όλο των εποχών είναι δύσκολο να καταρριφθεί.

Το ταξίδι μας στο χρόνο θα σταματήσει το 1983. Τότε η Βραζιλία προσκάλεσε τη Σοβιετική Ένωση για ένα φιλικό παιχνίδι επανάληψη του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλου που είχε γίνει ένα χρόνο νωρίτερα στην Αργεντίνη.

Το φιλικό παιχνίδι διεξήχθη στο Μαρακανά κάτω από βροχή και το παρακολούθησαν 95.887 άνθρωποι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ μέχρι σήμερα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο αγώνας τελείωσε με νίκη της Βραζιλίας με 3-0 σετ.

Δείτε πλάνα από εκείνο το παιχνίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ