ΒΟΛΕΪ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των γυναικών το οποίο ξεκινά με αρκετά ερωτηματικά.

Η ώρα για το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ των γυναικών έφτασε. Εκεί όπου και πάλι είχαμε πολλά προβλήματα με δύο αποχωρήσεις ομάδων και αρκετή αβεβαιότητα λόγω των οικονομικών συνθηκών που υπάρχουν στη χώρα μας.

Με μια πρώτη ανάγνωση ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι το φαβορί με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει ο πιθανότερος διώκτης του. Πανναξιακός, ΑΟ Θήρας και ΑΕΚ έχουν ενισχυθεί και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μέσα στην έδρα τους. Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν ομάδες που εύκολα θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό όπως είναι η Ηλιούπολη, το Μαρκόπουλο, το Ρέθυμνο και ο Άρης με τον Πορφύρα, το Φιλαθλητικό και τον Αίαντα Ευόσμου να παλεύουν για τον ίδιο σκοπό.

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
INTIME SPORTS

Έτοιμος να διατηρήσει τα σκήπτρα του

Με τον τίτλο του φαβορί θα ξεκινήσει για ακόμα μία χρονιά ο Ολυμπιακός. Η αλλαγή καπετάνιου στο τιμόνι της ομάδας και τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να παίρνει τη θέση του Γιάννη Νικολάκη αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε στην ομάδα.

Ο ελληνικός κορμός παρέμεινε σχεδόν αναλλοίωτος. Κοσμά και Κωνσταντινίδου αποχώρησαν με την Εμμανουηλίδου να έρχεται να αντικαταστήσει το κενό στο κέντρο. Από εκεί και πέρα είχαμε αλλαγή σε όλες τις ξένες όπου ξεχωρίζει η απόκτηση της Τσβετάνοβα που "έβγαλε" μάτια πέρσι με τον Πανναξιακό.

Σίγουρα στον Ολυμπιακό θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους στην Ελλάδα και να κάνουν μία καλύτερη πορεία στην Ευρώπη.

Τι έκανε στις μεταγραφές: Από το λιμάνι αποχώρησαν τέσσερις αθλήτριες και αποκτήθηκαν ισάριθμες. Οι δύο από αυτές προέρχονται από την εγχώρια αγορά και γνωρίζουμε τι μπορούν να προσφέρουν.

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το "φονικό όπλο" που ακούει στο όνομα Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα (ένθετη φωτογραφία) και η εξαιρετική Μελίνα Εμμανουηλίδου μετακόμισαν από τη Νάξο στον Πειραιά και είναι δεδομένο ότι θα συμβάλουν τα μέγιστα. Ειδικά η σύγκριση ανάμεσα στη Βουλγάρα διαγώνια και την προκάτοχό της, Νέσοβιτς, δεν χρειάζεται καν να γίνει.

Από εκεί και πέρα στον Ολυμπιακό θα στηριχτούν και πάλι σε δύο παίκτριες από το εξωτερικό για τα άκρα τους. Η πρώτη που αποκτήθηκε ήταν η Άνα Λαζάρεβιτς. Ήταν μέλος της Εθνικής Σερβίας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο European Championship που διεξήχθη στα γήπεδα της Σερβίας και Ιταλίας το 2011, ενώ έχει συνολικά 30 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας της.

Η δεύτερη ήταν η Ναντζέγια Μαλασάι. Η ακραία από τη Λευκορωσία ξεκίνησε την καριέρα της από την Atlanta Baranovichi (Λευκορωσία) το 2006 μέχρι το 2013, κερδίζοντας 4 πρωταθλήματα (2008, 2009, 2011, 2012). Τις δυο τελευταίες σεζόν αγωνιζόταν στο Ρώσικο πρωτάθλημα με τα χρώματα της Proton Balakovo.

Αναλυτικά το πάρε - δώσε:

Έμειναν: Στέλλα Χριστοδούλου (Π), Αρετή Τέζα (Π), Κατερίνα Γιώτα (Κ), Τζίνα Λαμπρούση (Κ), Μανωλίνα Κωνσταντίνου (Α), Κωνσταντίνα Βλαχάκη (Α), Αρέτα Κονόμι (Λ), Ειρήνη Κοκκινάκη (Λ).

Έφυγαν: Σοφία Κοσμά (Α), Ιβάνα Μπραμπόροβα (Α), Γιοβάνα Βέσοβιτς (Α), Ιβάνα Νέσοβιτς (Δ), Αλίκη Κωνσταντινίδου (Κ)

Ήρθαν: Μελίνα Εμμανουηλίδου (Κ), Ναντζέι Μαλασάι (Α), Άννα Λαζάρεβιτς (Α), Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα (Δ)

Ο προπονητής: Μετά από δύο χρόνια στον Ολυμπιακό ο Γιάννης Νικολάκης δεν θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά. Η διοίκηση του τμήματος μετά από αναζήτηση κατέληξε στον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

Πρόκειται για τον πρώην προπονητή της γυναικείας ομάδας του Ερυθρού Αστέρα. Στα 48 του χρόνια ο Κοβάτσεβιτς πριν τον Ολυμπιακό είχε δουλέψει ήδη σε αρκετές ομάδες εκτός Σερβίας και είναι συνεργάτης του Ζόραν Τέρζιτς στην εθνική ομάδα των γυναικών.

Το ρόστερ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ

1. Κοβάτσεβιτς Μπράνκο Προπονητής

2. Σαραντίτης Σπύρος Βοηθός Προπονητή

3. Κρόκος Φώντας Στατιστικολόγος

4. Τσικούρης Γιώργος Γιατρός

5. Βέρτα Ιουλία Φυσιοθεραπευτής

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Με όπλο του τον ελληνικό κορμό

Στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Βήμα βήμα η ομάδα να επιστρέψει στην κατάκτηση τίτλων δημιουργώντας έναν αξιόμαχο κορμό από Ελληνίδες παίκτριες. Οι πράσινες πέρσι επέστρεψαν στους τελικούς και φέτος θέλουν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού κορμού παρέμεινε αφού τις περσινές βασικές συνεχίζουν στην ομάδα Τσίμα, Μερτέκη, Καββαδία, Γκούζου και Ρόγκα. Στον πάγκο παρέμεινε ο Γιώργος Ρούσης, ενώ προστέθηκαν στο ρόστερ η Νικολέτα Κουτουξίδου και η Μαρίνα Νομικού.

Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός θα βασιστεί για μία ακόμα χρονιά στην καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, αλλά και στην "καυτή" έδρα της Κυψέλης.

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Τι έκανε στις μεταγραφές: Δίχως αμφιβολία τρεις μεταγραφές του Παναθηναϊκού ξεχωρίζουν. Η πρώτη είναι η μεγάλη επιστροφή της Νικολέτας Κουτουξίδου (ένθετη φωτογραφία). Στα 35 της χρόνια η έμπειρη πασαδόρος επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι δεδομένο ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η έτερη επιστροφή που είχαμε ήταν αυτή της Μαρίας Νομικού η οποία μετά από το πέρασμά της από Ιταλία γυρίζει στα πάτρια εδάφη έχοντας διπλό ρόλο αφού δεν αποκλείεται να τη δούμε και στο ρόλο της ακραίας εκτός από αυτόν της διαγώνιας.

Η τρίτη μεταγραφή που ξεχωρίζει ήταν και η τελευταία χρονικά. Η Καναδή Μαρίσα Φλιντ προσθέτει ύψος και δύναμη πάνω στο φιλέ και αναμένεται να συνθέσει καλό δίδυμο με την Αγγελική Καββαδία.

Αναλυτικά το πάρε - δώσε:

Έμειναν: Ευγενία Τσίμα (Α), Ευαγγελία Μερτέκη (Α), Αγγελική Καββαδία (Κ), Ουρανία Γκούζου (Κ), Πέννυ Ρόγκα (Λ), Χαρά Παπαδοπούλου (Π), Ηλιάνα Γιαννακοπούλου (Α)

Έφυγαν: Άντζελα Βαμβακούση (Λ), Εύη Χρήστου (Α), Αντριάνα Βίλκου (Δ), Ναταλία Μεταξά (Κ), Τζόρτζια Τσατσούρι (Κ)

Ήρθαν: Νικολέτα Κουτουξίδου (Π), Μαρία Νομικού (Δ-Α), Μαριώτα Αγγελοπούλου (Α-Λ), Γεωργία Αργυρίου (Κ), Λυδία - Ευαγγελία Καστάνου (Δ), Έλενα Κωνσταντινίδου (Κ), Μαρίσα Φιλντ (Κ).

Ο προπονητής: Στον πάγκο του Παναθηναϊκού για μία ακόμα χρονιά θα κάθεται ο Γιώργος Ρούσης. Ο Έλληνας προπονητής έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του με τη δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα και σίγουρα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Σίγουρα η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη, αφού θα έχουμε μία δυνατή πεντάδα ομάδων φέτος, ωστόσο εάν ο Παναθηναϊκός λύσει το πρόβλημα της υποδοχής του μπορεί να καταφέρει πολλά.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ

Ρούσης Γιώργος Προπονητής

Μπάμπουλι Άγκι Βοηθός Προπονητή

Πριόβολος Γιάννης Στατιστικολόγος

Αγγέλου Βασίλης Φυσιοθεραπευτής

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
INTIME SPORTS

Να συνεχίσει το ταξίδι του

Ο Πανναξιακός άλλαξε φέτος πρόσωπο σε μεγάλο βαθμό κάνοντας πολλές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ του. Η Τσέσλαρ η οποία ήταν η σταθερά στην πάσα μαζί με την καλύτερη ξένη του πρωταθλήματος, Τσβετάνοβα αναχώρησαν για άλλες πολιτείες.

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Επέστρεψε όμως ο Ζόραν Κόβαζιτς και αυτό ήταν αρκετό να φέρει και πάλι χαμόγελα στη Νάξο. Διώτη, Κελεσίδου και η αρχηγός Σία Τοτσίδου παρέμειναν και το ελληνικό στοιχείο ανανεώθηκε με τις προσθήκες των Μεταξά, Νούσια (ένθετη φωτογραφία), Δρακουλίδου, Αποστολίδου, Καρπουζά και Γκιαούρη. Σε ό,τι αφορά τις ξένες ήδη έχουν φτάσει στη Νάξο η Πέριν και η Μιλοβάνοβιτς, ενώ δεν αποκλείεται να αποκτήσουν και άλλη παρέα.

Τι έκανε στις μεταγραφές: Σίγουρα η μεγάλη ανανέωση που έγινε στο ελληνικό στοιχείο έχει τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά με μεγαλύτερο την αποχώρηση της Μελίνας Εμμανουηλίδου που πήγε στον Ολυμπιακό. Από την άλλη όμως ήρθαν παίκτριες που είτε γνωρίζουν τον Κόβαζιτς (π.χ. Καρπουζά) και άλλες με όρεξη για δουλειά.

Στο κομμάτι των ξένων η Μιλοβάνοβιτς με καλή υποδοχή είναι δεδομένο ότι μπορεί να βοηθήσει, ενώ έχει και όλα τα στοιχεία που θέλει ο Σέρβος προπονητής. Η Πέριν καλείται να ντυθεί Εμμανουηλίδου και μαζί με τη Μεταξά να δημιουργήσουν ένα δυναμικό δίδυμο στο κέντρο. Φυσικά, σημαντική είναι και η προσθήκη της Νούσια η οποία επιστρέφει στην Α1.

Αναλυτικά το πάρε - δώσε:

Έμειναν: Ελένη Φάρκωνα (Κ), Σία Τοτσίδου (Α), Παναγιώτα Διώτη (Α), Ειρήνη Κελεσίδου (Λ), Ελισάβετ Αναγνώστου (Λ)

Έφυγαν: Κριστίνα Τσέσλιαρ (Π), Κωνσταντίνα Πασσιά (Π), Μελίνα Εμμανουηλίδου (Κ), Άννα Σαλούστρου (Κ), Μίλιτσα Γιόβιτας (Α), Αφροδίτη Λαδένη (Α), Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα (Δ), Ελεάννα Πολίτη (Λ)

Ήρθαν: Κωνσταντίνα Δρακουλίδου (Π), Ναταλία Μεταξά (Κ), Αποστολία Νούσια (Α), Σίσσυ Αποστολίδου (Α), Άννα Καρπουζά (Δ), Σοφία Γκιαούρη (Λ), Αλίσια Πέριν (Κ), Εμίλια Μιλοβάνοβιτς (Π)

Ο προπονητής: Πανναξιακός και Κόβαζιτς δεν άντεξαν για καιρό χώρια. Ο Σέρβος προπονητής επέστρεψε στην ομάδα της Νάξου μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις που δόθηκαν από τις δύο πλευρές.

Στόχος της νέας συνεργασίας των δύο πλευρών είναι η συνέχεια του επιτυχημένου έργου του Κόβαζιτς στην ομάδα. Σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμά του από την ομάδα ο Σέρβος προπονητής θα έχει στη διάθεσή του πολλά νέα πρόσωπα.

Παράλληλα, ο Πανναξιακός αναμένεται να στηρίξει πολλά στις ξένες που θα αποκτηθούν.

Το ρόστερ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ

Κόβατσιτς Ζόραν Προπονητής

Γαϊτανάκης Λεωνίδας Βοηθός Προπονητή

Ηλιοπούλου Δέσποινα Φυσιοθεραπευτής

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
INTIME SPORTS

Τόπο στις Ελληνίδες

Έστω και αναγκαστικά η ΑΕΚ και φέτος θα κατέβει στο πρωτάθλημα έχοντας μόνο Ελληνίδες στο ρόστερ της. Η βασική διαφορά είναι ότι φέτος έκανε σημαντικές κινήσεις αναβάθμισης του έμψυχου δυναμικού της.

Η επιλογή του να κατέβει η ΑΕΚ μόνο με Ελληνίδες και φέτος είχε να κάνει με το γεγονός ότι ακόμα υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών ξένων αθλητριών λόγω οφειλών που υπάρχουν. Εάν η ΑΕΚ είχε και ξένες σίγουρα θα έβαζε πλώρη ακόμα και για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι υπολογίσιμη αντίπαλος. Κάθε άλλο, αφού κάτω από την πέμπτη θέση είναι αδύνατο να πάει. Από εκεί και πέρα θα κοντραριστεί με όλους τους αντιπάλους και στόχος μοιάζει να είναι μία θέση στην τετράδα.

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
INTIME SPORTS

Τι έκανε στις μεταγραφές: Όπως αναφέραμε και λίγο πιο πάνω ενισχύθηκε σημαντικά η ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι πήρε μόνο Ελληνίδες. Η Λαμπρινίδου (ένθετη φωτογραφία) ντύθηκε και πάλι στα κιτρινόμαυρα επιστρέφοντας από την Ιταλία και μαζί με τις Καββαθά και Κωνσταντινίδου θα δημιουργήσει μια εξαιρετική τριπλέτα στο κέντρο.

Η Κοσμά θα ενισχύσει σημαντικά την ΑΕΚ στα άκρα όπου μαζί με την Ιβάνοβα θα αποτελέσουν το βασικό δίδυμο. Μια ακόμα επιστροφή ήταν αυτή της Τσοχατζή η οποία γύρισε σε γνώριμα λημέρια για να αναλάβει χρέη βασικής πασαδόρου.

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Έμειναν: Ιζαμπέλα Ιβάνοβα (Α), Ιωάννα Κατσαντώνη (Δ), Ξένια Κακουράτου (Λ), Φαίη Κουνάδη (Π), Βάσια Αντωνιάδη (Α), Λιάνα Βάθη (Α), Αγγελική Λαμπράκη (Α), Σοφία Μανιτάρη (Δ), Μαριάννα Μπέλια (Λ), Ασηημίνα Παπαδοπούλου (Α), Τοντάι Αριστέα (Κ), Κωνσταντίνα Πατέλη (Π)

Ήρθαν: Σοφία Κοσμά (Α), Άννα Καβαθά (Κ), Αλίκη Κωνσταντινίδου (Κ), Μαρία Λαμπρινίδου (Κ), Μαρίνα Τσοχατζή (Π), Δήμητρα Γεωργακοπούλου (Α), Δωροθέα Γούνη (Δ), Θάνια Καραγιάννη (Α), Άννα Σπανού (Α)

Ο προπονητής: Ο Μανώλης Ρουμελιώτης συνεχίζει στον κιτρινόμαυρο πάγκο αφού το κέρδισε με το σπαθί του. Πέρσι έφερε εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή και φέτος αναμένεται να παρουσιάσει ένα ακόμα καλύτερο σύνολο. Το μόνο πρόβλημα είναι οι συχνοί τραυματισμοί που υπήρξαν στην προετοιμασία. Αν δεν τους έχει αυτούς η ΑΕΚ είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται μέσα στην τετράδα.

Το ρόστερ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ:

Ρουμελιώτης Μανώλης Προπονητής

Κραβαρίτης Γιάννης Βοηθός Προπονητή

Μαργαρίτης Μάκης Βοηθός Προπονητή

Βαβέτσης Γιώργος Γυμναστής

Αγγελάκης Γιάννης Φυσιοθεραπευτής

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Ακόμα καλύτερα από πέρσι

Την ανοδική του πορεία θέλει να συνεχίσει ο ΑΟ Θήρας. Η ομάδα της Σαντορίνης μετά από μία εξαιρετική χρονιά θέλει να καθιερωθεί στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Ο ΑΟ Θήρας ήταν από τις ομάδες που έκλεισαν από νωρίς το ρόστερ τους κάνοντας συνολικά οκτώ μεταγραφές. Από την περσινή ομάδα μόνο οι Βεργίδου, Αρτακιανού, Μουντάκη και Οικονομίδου παρέμειναν στο νησί.

Τι έκανε στις μεταγραφές: Με δύο λέξεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μεταγραφική περίοδος για τον ΑΟ Θήρας: "Ενέσεις εμπειρίας". Οι τρεις ξένες και ειδικά οι Μπρινκμαν με την Βίντοβιτς αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα. Ειδικά από τη Γερμανίδα περιμένουν πολλά στη Σαντορίνη.

Στις έμπειρες συγκαταλέγεται και η Άρτεμις Σκορδίλη που μαζί με τη Βεργίδου θα συνθέσουν το δίδυμο στην πάσα. Παράλληλα, το ελληνικό στοιχείο ενισχύθηκε κυρίως στο κέντρο με την απόκτηση των Γεωργιάδη και Καραφουλίδου.

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Έμειναν: Όλγα Βεργίδου (Π), Μαριαλένα Αρτακιανού (Λ), Φερενίκη Μουντάκη (Α), Μαρία Οικονομίδου (Κ),

Ήρθαν: Αλεξάνδρα Βίντοβιτς (Δ), Αγγελική Βουβούλη (Λ), Αναστασία Γεωργιάδη (Κ), Νικολέτα Καραφουλίδου (Κ), Μιροσλάβα Κιγιάκοβα (Α),Ανίκα Μπρίνκμαν (Α), Άρτεμις Σκορδίλη (Π), Ζένια Τσβέτκοβα (Δ)

Ο προπονητής: Πέρσι ήταν εκείνος που από τα μέσα της χρονιάς και μετά διαδέχτηκε την Ελένη Μεμετζή στον πάγκο της ομάδας. Φέτος, ο Απόστολος Οικονόμου ανέλαβε εκείνος να δημιουργήσει την ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στη φετινή Α1. Σίγουρα η παρουσία τριών ξένων αθλητριών του δίνει το κάτι παραπάνω σε συνδυασμό με την δυνατή έδρα που διαθέτει η ομάδα.

Το ρόστερ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ

Οικονόμου Αποστόλης Προπονητής

Γκότσης Σωτήρης Βοηθός Προπονητή

Σομπόνης Γιώργος Στατιστικολόγος

Σπάθαρης Νίκος Φυσιοθεραπευτής

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Με την υπογραφή Ιβάνοβιτς

Με αρκετές αλλά και μια κοινή συνισταμένη θα πορευτεί αυτή τη χρονιά το Μαρκόπουλο. Η σταθερά ακούει στο όνομα Βέσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο και στοχεύει στη γρήγορη παραμονή και πορεία εντός της 8αδας.

Η ομάδα θα στηριχθεί στην πορτορικανή πασαδόρο Άσλεϊ Βάσκεζ. Αποκτήθηκε η η ακραία Δάφνη Βαρουδάκη από τον Α.Ο.Θήρας. Επίσης ήρθαν η ακραία Ασημίνα Νικολογιάννη από τον Ηρακλή Κηφισιάς και οι κεντρικές Μαριφένια Πατεράκη, Νάστα Σιρίνινα από την Ηλιούπολη και τον Μεσσηνιακό αντίστοιχα. Από τον Ηρακλή Κηφισιάς αποκτήθηκε και η Στυλιανή Μαρία Τσιάκουλα.

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Έμειναν: Βιργινία Δικαιούλια (Κ), Ελένη Καρακάση (Π), Τόνια Κοκίου (Λ), Νάσια Λιάγκη (Δ), Νικόλ Μολδοβανίδη (Λ).

Ήρθαν: Ευφροσύνη Αλεξάκου (Α), Δάφνη Βαρουδάκη (Α), Άσλεϊ Βάσκες (Π), Ασημίνα Νικολογιάννη (Α), Μαριφένια Πατεράκη (Κ), Νάστα Σιρίνινα (Κ), Στυλιανή - Μαρία Τσιάκουλα (Κ)

Το ρόστερ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ

Ιβάνοβιτς Βέσκο Προπονητής

Καλαρά Μαρία Βοηθός Προπονητή

Δαρεμάς Γιώργος Στατιστικολόγος

Πανόπουλος Δημήτρης Φυσιοθεραπευτής

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Με όπλο την Κρητική λεβεντιά

Δεν πάει για τετράδα, αλλά ούτε θα κινδυνεύσει να πέσει το Ρέθυμνο το οποίο αναμένεται να έχει μία ακόμα αξιοπρεπή παρουσία στα γήπεδα της Α1 γυναικών. Οι παλιοσειρές αποσύρθηκαν ωστόσο επέστρεψαν παίκτριες με εμπειρία όπως η Σαλούστρου και η Λαγουδάκη οι οποίες αναμένεται να βοηθήσουν.

Ο Θανάσης Ντζαφέρης που θα έχει στο πλευρό του τη μεγάλη Φεντότοβα κράτησε το μεγάλο μέρος του κορμού της ομάδας και πρόσθεσε παίκτριες οι οποίες δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν. Αν στην πορεία πάρε και ξένη ή ξένες μπορεί να χτυπήσει την έκτη θέση.

Αναλυτικά το πάρε δώσε:

Έμειναν: Αλεξίου Μαρία (Π), Βροντάκη Μαριλή (Λ), Δραμιτίνου Μάγδα (Δ), Κλεισάρη Ευτυχία (Κ), Μυτιληναίου Μαρία (Α), Ξαγοραράκη Βαρβάρα (Κ), Παπαδάκη Στελίνα (Κ), Παπουτσή Μαρία (Α), Παρασκάκη Γεωργία (Π), Σημαντηράκη Πολυξένη (Λ), Τουρλίτη Νικολέτα (Α), Τσελάνη Ειρήνη (Κ), Χατζάκη Ραφαέλα (Π), Χατζάκη Ελιάνε (Λ)

Ήρθαν: Κατερίνη Νίνα (Α), Παυλάκη Χριστίνα (Λ), Σαλούστρου Άννα (Κ), Ντεμάι Χριστίνα (Α), Ξαγοραράκη Γεωργία (Π), Λαγουδάκη Στέλλα (Α)

Το ρόστερ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ:

Ντζαφέρης Θανάσης Προπονητής

Ζιώγας Νίκος Βοηθός Προπονητή

Φεντότοβα Ιρίνα Βοηθός Προπονητή

Παπαδάκης Γιάννης Στατιστικολόγος

Πετράκης Στέλιος Γυμναστής

Μπαρκάτσα Βενετία Φυσιοθεραπευτής

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Με την ίδια συνταγή

Η Δήμητρα Λυκογιάννη θα συνεχίσει το εξαιρετικό της έργο για μία ακόμα χρονιά. Η προπονήτρια της Ηλιούπολης που οδήγησε την ομάδα της και πάλι στην Α1 σε αυτή τη δεύτερη σεζόν θέλει να παρουσιάσει το ίδιο μαχητικό σύνολο.

Άσος στο μανίκι της θα είναι μια παλιά μας γνώριμη η οποία επέστρεψε στα γήπεδα και έχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά. Η Μπλιάνα Γκλιγκόροβιτς θα είναι μία από τις ατραξιόν του φετινού πρωταθλήματος και σίγουρα οι νεαρές πασαδόροι της ομάδας θα έχουν πολλά να μάθουν από αυτή.

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Έμειναν: Μαρίνα Αργυροπούλου (Λ), Μάρβη Γιοβάνη (Δ), Ευαγγελία Καπέλλου (Κ), Δήμητρα Ευθυμιοπούλου (Α), Ζωή Γεωργίου (Π), Ελένη Κυριαζοπούλου (Λ), Καρολίνα Λάππα (Π), Νατάσα Μαρκοπούλου (Κ), Σεβαστή Μπανίκα (Α), Λαμπρινή Μπανίκα (Δ)

Ήρθαν: Κλαίρη Βέλλιου (Α), Μπλιάνα Γκλιγκόροβιτς (Π), , Όλγα Μαλουσάρη (Κ), Έλενα Καραγιαννίδου (Α), Γεωργία Τσαβαλιά (Α), Αλεξάνδρα Βούκοβιτς (Α)

Το ρόστερ:

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ

Δήμητρα Λυκογιάννη Προπονήτρια

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Αίας Ευόσμου, επέστρεψε στα σαλόνια

Μετά από 11 χρόνια ο Αίαντας Ευόσμου επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία ως δευτεραθλητής του Γ΄ομίλου της Α2 γυναικών 2014-15. Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Ηλίας Ζωλοσταθιάδης ο οποίος έφερε μαζί του από τον Λαγκαδά την διαγώνια Χριστίνα Ανδρονικίδου.

Αποκτήθηκαν δύο ξένες. Η μία είναι η Βουλγάρα ακραία Ντάνι Ναϊντένοβα, κόρη του Λιούντμιλ Ναϊντένοφ που στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό. Από τα αστέρια του πρωταθλήματος είναι και η Σλοβένα Έρικα Φαμπιάν η οποία αγωνίζεται ακραία. Η Φαμπιάν παίζει επαγγελματικά μπιτς βόλεϊ με συμπαίκτρια την αδελφή της η οποία όμως για ένα διάστημα σταμάτησε την ενεργό δράση λόγω μητρότητας κι έτσι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αίαντα.

Στόχος είναι η παραμονή αλλά η ομάδα έχει δυνατότητες για άνετο πλασάρισμα για την 8αδα.

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Έμειναν: Θεοδώρα Ακριτίδου (Λ), Χαριτούλα Γλυκίδου (Δ), Παναγιώτα Καλαγασίδη (Κ), Ευαγγελία Κυριακίδου (Κ), Ανδρονίκη Μπουρνή (Α), Μαρία Ξενιτιάδου (Α), Κωνσταντίνα Μπαχαράκη (Δ), Παναγιώτα Ξανθοπούλου (Π), Δήμητρα Τζιαρλή (Κ), Σουλτάνα Χτηστινίδου (Π)

Ήρθαν: Χριστίνα Ανδρονικίδου (Δ), Ευδοξία Γεωργιάδου (Λ), Έφη Καράτερζη (Α), Ντάνι Ναϊντένοβα (Α), Μαρία Στεφανίδου (Κ), Έρικα Φαμπιάν (Α),

Το ρόστερ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ

Ζωλασταθιάδης Ηλίας Προπονητής

Δάνας Λάμπρος Γυμναστής

Ιωακείμιδης Αθανάσιος Φυσιοθεραπευτής

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Φιλαθλητικός Λάρισας: Με ταλέντο και Δίρβα

Μετά από μία εξαιρετική χρονιά πέρσι στην Α2 η ομάδα που Φιλαθλητικού επέστρεψε στην Α1. Με ένα νεανικό ρόστερ, αλλά και ορισμένες έμπειρες αθλήτριες το σύνολο του Λάμπρου Πράππα θα παλέψει και αυτό για την παραμονή του.

Στα αξιοσημείωτα είναι η παρουσία της Δίρβα στο ρόστερ της ομάδας με την 38χρονη κεντρική να επιστρέφει στον τόπο καταγωγής της. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά κορίτσια με μεγάλο ταλέντο όπως η 17χρονη Νάσια Φακοπουλίδου.

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Έμειναν: Δήμητρα Αναγνωστοπούλου (Λ), Ουρανία Μαυροπάνου (Κ), Ελένη Μπαζιάνα (Ο), Χριστίνα Νικολοπούλου (Κ), Ευαγγελία Υφαντή (Δ), Αθανασία Φακοπουλίδου (Α), Ελευθερία Χατζηελευθερίου (Λ)

Ήρθαν: Εύη Γεροβασιλείου (Δ), Γιούλα Δίρβα (Κ), Μαρία Ντόνα (Π), Σάνια Τζούριτς (Α), Όλγα Τουσιούδη (Κ), Κωνσταντίνα Τσιοπούλου (Α)

Το ρόστερ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ

Πράππας Λάμπρος Προπονητής

Παπαδούλη Ευδοξία Στατιστικολόγος

Οικονόμου Άκης Γυμναστής

Πράππας Μιχάλης Φυσιοθεραπευτής

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών
Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Άρης: Γύρισε για να μείνει

Ο Άρης επέστρεψε στην Α1 και μοναδικός στόχος του είναι η παραμονή στην Α1 γυναικών. Είτε εύκολα είτε δύσκολα αναμένεται να τον πετύχει. Με ένα μείγμα νεαρών και έμπειρων αθλητριών οι κιτρινόμαυρες αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο απέναντι στην καλή πεντάδα της κατηγορίας, ωστόσο από εκεί και κάτω θα χτυπήσουν όλες τις ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης είναι μία από τις τρεις ομάδες της κατηγορίας που έχουν τρεις ξένες στη διαθεσή τους. Άλλωστε, ο Δημήτρης Σολκίδης περιμένει πολλά από τις Γκάνο, Πεσόα και Καετάνο οι οποίες αναμένεται να πάρουν πάνω τους την ομάδα στα δύσκολα.

Αναλυτικά το πάρε - δώσε:

Έμειναν: Διονυσία Τυφλιώρη (Κ), Αναστασία Γουγούση (Α), Σοφία Καψαμπέλη (Λ), Θεοδοσία Κοσμά (Α), Λαμπριάνα Πήττα (Κ)

Ήρθαν: Κέισι Γκάνο (Δ), Ηλιάνα Ιακωβίδου (Α), Ζου Καετάνο (Α), Αλεξία Καλανταρίδου (Α), Ειρήνη Τσομπανίδου (Κ), Χρυσάνθη Σταματίου (Α), Βιβιάνε Πεσόα (Π), Άρτεμις Πλούμη (Π)

Το ρόστερ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ

Σολκίδης Δημήτρης Προπονητής

Παναγιώτου Άννα Στατιστικολόγος

Γκιόσης Νίκος Γυμνάστρια

Τερζίδης Ιωάννης Γιατρός

Πέπελας Κωνσταντίνος Φυσιοθεραπευτής

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Πορφύρας: Μπήκε από το... παράθυρο

Λίγες μόνο ημέρες μετρά στην Α1 βόλεϊ γυναικών ο Πορφύρας. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε την τελευταία στιγμή στην κατηγορία μετά την απόσυρση του Αστέρα Αγίου Δημητρίου κάτι που αναμένεται να της δημιουργήσει πρόβλημα τουλάχιστον στην αρχή.

Άλλωστε, η ομάδα είχε στηθεί για να πρωταγωνιστήσει στην Α2 και όχι για την Α1 και αποτελείται μόνο από Ελληνίδες παίκτριες. Το εάν θα αποκτηθούν ξένες δεν το γνωρίζουμε εκείνο που φαίνεται ωστόσο είναι ότι ο Πορφύρας θα παλέψει για την παραμονή του στην κατηγορία.

Αναλυτικά το πάρε δώσε:

Έμειναν: Δώρα Γκολφινοπούλου (Π), Νόβη Γκούρα (Κ), Ευρυδίκη Δελάγα (Κ), Εβελίνα Θαλασσινού (Α), Άννα Μαρία Θεοχάρη (Κ), Πέννυ Καράκου (Δ), Μαριάννα Λιάρου (Λ), Στέλλα Μουστάκη (Α), Διονυσία Παλημέρη (Π), Ανδρονίκη Πρίφτη (Α), Μαρία Ράπτη (Α)

Ήρθαν: Βίκυ Μπούρμπη (Π), Δέσποινα Σιδεράτου (Δ), Αθηνά Σκυθιώτη (Λ), Στέβη Χαλβατζή (Κ), Εύη Χρήστου (Α)

Το ρόστερ

Το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Το προπονητικό τιμ:

Πανδής Βασίλης Προπονητής

Γιακουμής Γιώργος Γιατρός

Φωτόπουλος Θέμης Φυσιοθεραπευτής

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

1η αγωνιστική (17/10/2015)

ΟΠ Ρεθύμνου - ΑΠΣ Αίας

ΑΟ Παναθηναϊκός - ΑΟΦ Πορφύρας

ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΟ Μαρκοπούλου

ΑΕΚ Αθηνών - ΓΣ Ηλιούπολης

ΑΣ Άρης - ΑΟ Θήρας

Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός - Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ