ΒΟΛΕΪ

Φιλίποφ: "Το μέλλον είναι μπροστά μας!"

Φιλίποφ: "Το μέλλον είναι μπροστά μας!"

O Ντίμα Φιλίποφ και Κώστας Ταμπουρατζής μιλούν στο Sport24.gr για την πίκρα που τους άφησε η εμπειρία της συμμετοχής στο World League, τις προοπτικές που υπάρχουν στην Εθνική ομάδα, αλλά και την μεταγραφή τους στον Ολυμπιακό.

Από τη νέα σεζόν θα έχουμε την ευκαιρία να τους βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ντίμα Φιλίποφ και Κώστας Ταμπουρατζής θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και για τους δύο προέχει για την ώρα η Εθνική ομάδα.

Οι δύο διεθνείς μίλησαν στο Sport24.gr λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα με την Κίνα και αμφότεροι δεν μπορούσαν να κρύψουν την πικρία τους για τον αποκλεισμό από το World League, αλλά και την ελπίδα πως η Εθνική ομάδα έχει όλο το μέλλον μπροστά της για να πετύχει πολλά πράγματα.

- Συνηθισμένη ερώτηση μετά από τέτοια παιχνίδια, αλλά που θεωρείς ότι χάθηκε η πρόκριση;

Κώστας Ταμπουρατζής: "Καλή ερώτηση! Πιστεύω ότι το παιχνίδι χάθηκε στο τρίτο σετ. Εμείς τα δώσαμε όλα σε εκείνο το σημείο του αγώνα, αλλά η Κίνα είναι μία πολύ καλή ομάδα που ήθελε να πάρει τη νίκη. Είναι μία ομάδα με παραστάσεις από αγώνες World League. Εμείς ξεκινάμε τώρα μία νέα προσπάθεια και αν μας έλεγε κανείς ότι θα κάναμε δύο νίκες εκτός έδρας χωρίς τον καλύτερό μας παίκτη, δεν θα τον πιστεύαμε. Παρ' όλα αυτά ανταμειφθήκαμε από την προσέλευση του κόσμου κυρίως στο τελευταίο παιχνίδι. Θέλαμε να κάνουμε το καλύτερο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κρατάμε ότι πολλά παιδιά ήρθαν στο γήπεδο και ας ελπίσουμε ότι θα μείνουν κοντά στο βόλεϊ".

Ντίμα Φιλίποφ: "Πιστεύω στις δυνάμεις αυτής της ομάδας. Ήξερα μέσα μου ότι μπορούσαμε να προκριθούμε. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί πίστευα ότι μπορούμε να προκριθούμε. Κάποιοι θα πουν ότι παίξαμε καλά στο World League μετά από δέκα χρόνια. Εγώ είμαι τέτοιος χαρακτήρας και ήθελα να προκριθούμε πάρα πολύ. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε την δουλειά και αν μας δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε και του χρόνου στη συγκεκριμένη διοργάνωση, τότε θα καταφέρουμε να προκριθούμε".

- Μπορούν αυτές οι εμφανίσεις να αποτελέσουν μπούσουλα για το μέλλον;

Κώστας Ταμπουρατζής: "Σίγουρα! Είμαστε μία ομάδα με 14 παιδιά που οι 11 είναι κάτω των 30 και οι 9 κάτω των 25! Υπάρχει τεράστια προοπτική και νομίζω ότι αν συνεχίσουμε την καλή δουλειά, να γεμίζουμε τα γήπεδα, σε 5-6 χρόνια η Εθνική ομάδα θα μπορέσει να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τώρα κοιτάμε το European League, που είναι πολύ σημαντικό για εμένα να τα πάμε καλά κι εκεί".

Ντίμα Φιλίποφ: "Στα πρώτα δυνατά τεστ σε αυτό το Παγκόσμιο επίπεδο δείξαμε ότι μπορούμε να τις κοιτάμε στα μάτια. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά αρχίζουν και μας φοβούνται περισσότερο. Επίσης θέλω να κρατήσουμε τον κόσμο που ήρθε σήμερα στο γήπεδο. Μερικές φορές σήκωνα το κεφάλι και κοιτούσα τον κόσμο που πιστεύω ότι το ελληνικό βόλεϊ σε επίπεδο Εθνικής ομάδας έχει να δει πολλά χρόνια".

Στο τέλος της συνέντευξης οι δύο διεθνείς αναφέρθηκαν και στις μεταγραφές του στον Ολυμπιακό θέτοντας από νωρίς τους δύο, αυτονόητους όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στόχους των "ερυθρόλευκων", το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Κώστας Ταμπουρατζής: "Οι μόνοι στόχοι για τον Ολυμπιακό είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Νομίζω ότι θα γίνει καλή δουλειά από τους παίκτες και από τον εξαιρετικό προπονητή που ήρθε στην ομάδα. Όλοι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η ομάδα θα φτιαχτεί με 14 ισάξιους παίκτες. Εγώ προσωπικά περιμένω πως και πως να τελειώσω από την Εθνική ομάδα και να ξεκινήσει αυτή η νέα εμπειρία και να φτιάξουμε μία ομάδα που ο κόσμος του Ολυμπιακού θα γουστάρει να βλέπει".

Ντίμα Φιλίποφ: "Δεν είναι επιστροφή για μένα. Δεν το βλέπω έτσι. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που διεκδικεί πρωταθλήματα. Όταν δεν τα καταφέρνει, είναι αποτυχία. Εγώ θα προσπαθήσω μαζί με τους νέους συμπαίκτες μου να δώσουμε το 100% και να φέρουμε ξανά τους τίτλους στον Ολυμπιακό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ