ΒΟΛΕΪ

"Το Final 4 της Γλυφάδας θα είναι μια γιορτή του αθλητισμού"

"Το Final 4 της Γλυφάδας θα είναι μια γιορτή του αθλητισμού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρώτο σερβίς στο Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών 2016 ("Μάκης Λιούγκας", 26-27/3) δόθηκε σήμερα (25/3) με την επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας Περικλής Δορκοφίκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα τους ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα προσφέρει πλούσιο θέαμα και με το τέλος των αγώνων όλοι θα ασχολούνται με τις προσπάθειες των αθλητών μέσα στο γήπεδο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης είπε: «Σας καλωσορίζω όλους στη Γλυφάδα. Είναι μία σημαντική μέρα για την πατρίδα μας σήμερα και η μέρα που σηματοδοτεί κάτι καινούργιο για το άθλημα του βόλεϊ. Η Ομοσπονδία προσπαθεί να αναβαθμίσει τον θεσμό του Κυπέλλου και αφού ολοκλήρωσε ένα κύκλο με αγώνες στην περιφέρεια, επέλεξε φέτος έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες να γίνει το φάιναλ-4 στην Γλυφάδα. Ευχαριστούμε τον δήμο Γλυφάδας, είναι μία διοργάνωση που θέλουμε να είναι απαλλαγμένη από φαινόμενα βίας και έχω την αισιοδοξία ότι θα δικαιωθούμε. Ευχαριστούμε τις ομάδες που συμμετέχουν και μία ευχή από βάθος καρδιάς, όλο το βόλεϊ από Δευτέρα να ασχολείται μόνο με τις προσπάθειες των αθλητών και να βγει κερδισμένο το άθλημα μας. Δεν είναι εύκολο αλλά το μυστικό είναι η συνεργασία με τις ομάδες, θέτοντας τους προ των ευθυνών τους γιατί το βόλεϊ θα βγει ζημιωμένο από τα επεισόδια και είναι πολύ σημαντική η συνεργασία μεταξύ τους. Βάλαμε συγκεκριμένους κανόνες, θα τηρηθούν στο 100% και εύχομαι την Κυριακή το βράδυ να έχει επιβεβαιωθεί αυτό. Υπάρχει ανταπόκριση των σωματείων στα εισιτήρια, υπάρχει και κόσμος από την περιφέρεια και εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο».

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου σημείωσε: «Σας καλωσορίζω στην πόλη μας. Για μία ακόμα φορά φιλοξενούμε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Θα είναι μία γιορτή του αθλητισμού και οφείλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είμαστε έτοιμοι, ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά, ενώ οι ομάδες που συμμετέχουν είναι στο κορυφαίο επίπεδο. Εμείς είμαστε περήφανοι και μία ακόμα γιορτή θα αποτελέσει ένα κορυφαίο γεγονός, μία καλή αφορμή να ξεφύγουν λίγο από τις δυσκολίες των καιρών. Αντιλαμβανόμαστε ότι η συμμετοχή των φιλάθλων θα είναι μεγάλη και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν ξεκινάμε με το αίσθημα ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για κάτι δυσάρεστο, αλλά είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Ο Περικλής Δορκοφίκης σύμβουλος αθλητισμού Γλυφάδας δήλωσε: "Με την σειρά μου σας καλωσορίζω στην Γλυφάδα. Για εμάς είναι το 3ο φάιναλ-4 που διοργανώνουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία παράδοση εκδηλώσεων για να μπορούν οι άνθρωποι της πόλης να παρακολουθούν σπουδαία παιχνίδια. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία γιατί έχουμε συνεργαστεί άψογα για να βγει εις πέρας η διοργάνωση».

"Το Final 4 της Γλυφάδας θα είναι μια γιορτή του αθλητισμού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν την άγγιξαν, αλλά θέλουν να την σηκώσουν το βράδυ της Κυριακής

Όταν στάθηκαν μπροστά από το Κύπελλο, κανείς τους δεν θέλησε να το αγγίξει αν και προφανώς στο μυαλό τους υπήρχε η εικόνα να το κρατούν το βράδυ της Κυριακής…

Οι τέσσερις αρχηγοί των ομάδων που συμμετέχουν στο Final 4, Σωτήρης Πανταλέων (Παναθηναϊκός), Νίκος Παππαγγελόπουλος (ο υπαρχηγός της Κηφισιάς), Ντίμα Φιλίποφ (Ολυμπιακός), Βασίλης Κουρνέτας (ΠΑΟΚ) στις δικές τους τοποθετήσεις στάθηκαν στη σημασία της διεξαγωγής του τουρνουά στην Γλυφάδα και στην παρουσία μικρών παιδιών στο γήπεδο, ενώ δεν έκρυψαν και τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν για τις ομάδες τους.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων σημείωσε: «Ευχαριστούμε τον Δήμο Γλυφάδας για την φιλοξενία. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει μία καλή και όμορφη διοργάνωση. Εύχομαι να γίνουν αγώνες με πρωταγωνιστές μόνο τους αθλητές. Να μην υπάρχουν τραυματισμού και το επίπεδο των αγώνων θα είναι πολύ υψηλό για όποιον παρακολουθήσει τους αγώνες. Εύχομαι νικητής να είναι το άθλημα μας γιατί αυτή την εποχή χρειάζεται να δείξουμε μία καλή εικόνα προς τα έξω, να γεμίσουν και πάλι τα γήπεδα όπως στο παρελθόν. Όταν πας σε ένα φάιναλ-4 παίζεις πάντα για τη νίκη. Θα ήταν ευχής έργο να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στους τίτλους. Μην ξεχνάμε ότι έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από τον Ερασιτέχνη να επανέλθει ο Παναθηναϊκός στους τίτλους μετά από πολλές δυσκολίες και κάποια στιγμή θα γίνει. Υπάρχουν ομάδες που έχουν πιάσει καλύτερη απόδοση από εμάς φέτος, αλλά εμείς θα διεκδικήσουμε τη νίκη με όσες πιθανότητες μας αναλογούν».

Ο κεντρικός της Κηφισιάς Νίκος Παπαγγελόπουλος είπε: «Η Κηφισιά τα τελευταία χρόνια είναι συνεπής στο ραντεβού της στο φάιναλ-4. Φέτος για μας είναι ξεχωριστό, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στην αρχή, δεν ξέραμε αν θα υπήρχε η ομάδα. Είμαστε διψασμένοι για μία διάκριση για μας αλλά και για τον πρόεδρο και τον κόσμο της ομάδας που μας στηρίζουν από την αρχή. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε φαβορί απέναντι στον Παναθηναϊκό, είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Άγχος δεν έχουμε, έχουμε έμπειρους παίχτες που μπορούν να ανταποκριθούν στα κρίσιμα».

Ο αρχηγός και πασαδόρος του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ τόνισε: «Σίγουρα είναι μία γιορτή του βόλεϊ. Θέλω να σταθώ πρώτα ότι θα είναι μεγάλο κέρδος για το βόλεϊ η παρουσία μικρών παιδιών. Τα χρειαζόμαστε και θέλουμε να ασχοληθούν με το άθλημα μας. Μακάρι να γεμίσει το γήπεδο με παιδιά και θα είναι μία γιορτή για αυτά. Για μας είναι στόχος, ο Ολυμπιακός θέλει να το κατακτήσει το Κύπελλο και πιστεύω ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε. Για να το πάρεις θέλεις δύο νίκες και εμείς εκεί στοχεύουμε. Δεν θα παίξει ρόλο οι νίκες που έχουμε φέτος επί του ΠΑΟΚ. Στις διοργανώσεις και τα φάιναλ-4 τα σερί τα ξεχνάμε. Ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετικός. Εμείς θέλουμε το κύπελλο και εκεί στοχεύουμε».

Ο Βασίλης Κουρνέτας αρχηγός του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Δήμο Γλυφάδας για την φιλοξενία. Είναι σημαντικό να γίνονται μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ότι ο κόσμος που είναι στο βόλεϊι είναι καλό να βλέπει αυτά τα γεγονότα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το γήπεδο θα γέμιζε αλλά η κατάσταση που επικρατεί δεν μας δίνει αυτή την δυνατότητα. Γι'αυτό και εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Ήρθαμε να πάρουμε τον τίτλο όπως και οι υπόλοιπες ομάδες. Είναι δύο μέρες, θα τα δώσουμε όλα και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Εμείς αν κρίνουμε από το τελευταίο φάιναλ-4 στη Σύρο δεν θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Ίσως θα πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στα κρίσιμα σημεία. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε θέληση για διάκριση και όπως είπα αν παίξουμε καλά έχουμε τύχη».

"Το Final 4 της Γλυφάδας θα είναι μια γιορτή του αθλητισμού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι ευχές και οι διπλωματικές απαντήσεις των τεσσάρων προπονητών

Όπως κι οι αθλητές, έτσι κι οι προπονητές των τεσσάρων φιναλίστ απέφυγαν να έρθουν σε… επαφή με το Κύπελλο, ενώ ως είθισται σ’ αυτές τις περιπτώσεις εμφανίστηκαν αρκετά διπλωματικοί στις απαντήσεις τους.

Κι οι τέσσερις πάντως ξεκαθάρισαν ότι το έχει συμβεί μέχρι τώρα στα μεταξύ τους παιχνίδια, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι ημιτελικοί ενός Final 4 Κυπέλλου είναι τελείως διαφορετικές αναμετρήσεις.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Εύχομαι να γίνει ένα φάιναλ-4 αντάξιο στο όνομα των ομάδων, να γεμίσει το γήπεδο με οικογένειες και παιδιά και το επίπεδο του θεάματος να είναι αυτό που περιμένουν όλοι. Δεν σκεφτόμαστε την σύγκριση με ομάδες του παρελθόντος, κοιτάμε την δική μας προσπάθεια και είναι λάθος να συνδεθεί το πρωτάθλημα με το κύπελλο. Στο πρωτάθλημα δεν κρίνεσαι από ένα αποτέλεσμα από το σύνολο των αγώνων. Εδώ σε 24 ώρες κρίνονται τα πάντα, όλοι θέλουν το κάτι παραπάνω. Όλοι πιστεύουν στην ομάδα τους όπως και εγώ».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θέλησε να κάνει μία ευχή για το μέλλον για το άθλημα: «Το άθλημα μας αξίζει πολύ μεγαλύτερα γήπεδα και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, με την ευχή να υπάρχουν κάποια στιγμή και φίλοι των ομάδων. Για την ομάδα μου να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε σε ένα φάιναλ-4 μετά από αρκετά χρόνια αλλά αυτό δεν μας φτάνει. Θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες μας για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Έχουμε κάποια προβλήματα αλλά δεν έχει σημασία, τα αντιμετωπίζουμε εδώ και ένα μήνα. Θέλουμε να τα ξεπεράσουμε και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ο Ιταλός τεχνικός του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα τόνισε: «Ευχαριστώ τον Δήμο Γλυφάδας και εσάς τους δημοσιογράφους γιατί ξέρω ότι θέλετε να ευχαριστηθείτε τους αγώνες με όμορφο θέματα και να δείτε βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Είναι ο πρώτος μου χρόνος στην Ελλάδα και οι παίχτες μου έχουν δώσει την ευκαιρία να βρεθώ σε ένα δεύτερο φάιναλ-4. Αύριο θα γίνουν πολύ δύσκολα και όμορφα παιχνίδια. Εύχομαι όλος ο κόσμος να ευχαριστηθεί τους αγώνες. Περιμένω έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ, καμία σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος. Δεν θα παίξουν ρόλο οι νίκες μας επί του ΠΑΟΚ φέτος. Ξέρουμε ότι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και σίγουρα θα παρουσιαστεί καλύτερος».

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Γλυφάδας είπε: «Εύχομαι και πιστεύω ότι αυτή η διοργάνωση θα έχει απόλυτη επιτυχία. Όλοι θα δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό και εύχομαι να νικήσει ο καλύτερος. Νομίζω ότι η ομάδα μας έχει σκληρούς αθλητές, καλό σύνολο και το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας. Έχουμε δουλέψει καλά και θα είμαστε έτοιμοι για αυτό που μας περιμένει αύριο απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν μπορείς εύκολα να κάνεις προβλέψεις για τέτοιους αγώνες και αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι το φαβορί τότε θα πρέπει να δείτε τις αποδόσεις που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final 4 (υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2).

Σάββατο 26 Μαρτίου

15:30, Παναθηναϊκός - ΑΟΠ Κηφισιάς

18:30, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Κυριακή 27 Μαρτίου

18:00, Τελικός

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ