ΒΟΛΕΪ

Το "αντίο" του Ντάντε στα γήπεδα

Brazil's Dante Guimaraes Amaral celebrates after winning the final match between Cuba and Brazil at the Men's Volleyball World Championships in Rome, Sunday, Oct. 10, 2010. Brazil won 3-1 and clinched the title. (AP Photo/Andrew Medichini)
Brazil's Dante Guimaraes Amaral celebrates after winning the final match between Cuba and Brazil at the Men's Volleyball World Championships in Rome, Sunday, Oct. 10, 2010. Brazil won 3-1 and clinched the title. (AP Photo/Andrew Medichini) ASSOCIATED PRESS

Ο Άμαραλ Ντάντε με ένα συγκινητικό μήνυμα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τα γήπεδα. Τι έγραψαν για εκείνον οι Τζίμπα, Γκόμες και Μπρουνίνιο.

Μία τεράστια καριέρα ολοκληρώθηκε και επίσημα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό της Ταουμπάτε στα ημιτελικά της βραζιλιάνικης Λίγκας από την πρωταθλήτρια Σάντα Κρουζέιρα ο Ντάντε Αμαράλ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί.

Μία απόφαση την οποία είχε πάρει εδώ και ημέρες και απλά περίμενε την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ο Ντάντε στη διάρκεια της καριέρας του κατέκτησε τα πάντα τόσο σε συλλογικό όσο και επίπεδο εθνικών ομάδων. Στη χώρα μας φόρεσε τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ κατακτώντας πέντε τρόπαια. Συγκεκριμένα κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα (2006 Παναθηναϊκός/2017 ΠΑΟΚ), δύο Κύπελλα (2007, 2008 Παναθηναϊκός) και ένα Σουπερ Καπ (2006 Παναθηναϊκός).

Λίγες ώρες μετά το τελευταίο του ματς ο 37χρονος ακραίος ανέβασε ένα ποστ στο οποίο είπε το δικό του "αντίο" στα γήπεδα: "Με δυνατά συναισθήματα στο τελευταίο ματς της σεζόν έφθασε ένας κύκλος της ζωής μου στον τέλος του. Ήταν 23 χρόνια με πολλή αφοσίωση, μεγάλα συναισθήματα, κατακτήσεις τίτλων στο βόλεϊ και είμαι πολύ ευγνώμων για ο,τι έζησα.

Ευχαριστώ το Θεό για ο,τι μου έδωσε, τη δυνατότητα να φθάσω έως εδώ, τους γονείς μου, τη σύζυγό μου, τα αδέρφια μου, τα παιδιά μου, που πάντα με υποστήριξαν ανεξαρτήτως συνθηκών.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους τεχνικούς μου και τα επιτελεία τους με τα οποία δούλεψα, τις ομάδες που αγωνίστηκα, τους αθλητές που γνώρισα, τους αντιπάλους που τόσο συνέβαλαν στη βελτίωσή μου, τους φίλους της Εθνικής Βραζιλίας, τον Τύπο που πάντα με μεταχειρίστηκε καλά και καθαρά και κάθε οπαδό που πίστεψε στο βόλεϊ μου. Ήσασταν απίστευτοι.

Επίσημα αφήνω τα παρκέ, αλλά συνεχίζω στο βόλεi με την πραγματοποίηση ενός παλιού ονείρου, που είναι να αναπτύξω ένα κοινωνικό πρότζεκτ για να μάθω βόλεϊ σε παιδιά φτωχά και σύντομα θα έχω νέα για να τα μοιραστώ μαζί σας".

Η αντίδραση παλιών συμπαικτών του ήταν άμεση. Πρώτος και καλύτερος ο έτερος βασικός ακραίος της σπουδαίας Εθνικής Βραζιλίας, Τζίμπα. Εκείνος στα 41 του πια έχει αποσυρθεί εδώ και τέσσερα χρόνια και φρόντισε να τον καλωσορίσει στο κλαμπ των αθλητών που έχουν αποσυρθεί. "Καλώς ήρθες στην ομάδα. Συγχαρητήρια για όσα έκανες στην καριέρα σου, για όλα όσα πέτυχες. Σε ευχαριστώ για τη φιλία σου και που μοιράστηκες μαζί μου τόσες στιγμές εντός και εκτός γηπέδων. Να υπολογίζεις σε μένα".

Ο Μπρουνίνιο από την πλευρά του ανέβασε μία φωτογραφία τους και έγραψε: "Θυμάμαι στο Σίδνεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 ότι κέρδισα την φανέλα του ινδάλματος μου. Έξι χρόνια αργότερα είχα την τιμή να προπονούμαι και να αγωνίζομαι μαζί του. Μετά από αυτό περάσαμε πολλά μαζί, μάχες, νίκες και ήττες. Αποχαιρέτησες τα παρκέ, αλλά μένεις στην ιστορία του αθλητισμού. Ειλικρινής, φίλος κι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που είχα την ευκαιρία να δω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα πολεμιστή".

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και το ποστ του Χάρι Γκόμες. Ο διαγώνιος από τη Βενεζουέλα έπαιξε μαζί με τον Ντάντε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον ΠΑΟΚ και είχε μόνο καλά λόγια να γράψει για εκείνον: "Σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών κλείνει την καριέρα του και θέλω να τον ευχαριστήσω για όλα. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έκανες για το παγκόσμιο βόλεϊ, για μένα ήταν μεγάλη χαρά να παίξω μαζί σου. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα φάση της ζωής σου όπου σίγουρα θα συνεχίσεις να είσαι πρωταθλητής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ