ΒΟΛΕΪ

Θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας ο Μουρίλο

Brazil's Murilo Endres celebrates during a men's semifinal volleyball match against Italy at the 2012 Summer Olympics, Friday, Aug. 10, 2012, in London. (AP Photo/Jeff Roberson)
Brazil's Murilo Endres celebrates during a men's semifinal volleyball match against Italy at the 2012 Summer Olympics, Friday, Aug. 10, 2012, in London. (AP Photo/Jeff Roberson) AP

Ο 36χρονος βραζιλιάνος ακραίος Εντρές Μουρίλο βρέθηκε θετικός σε χρήση της ουσίας "φουροσεμίδη" και αναμένεται το αποτέλεσμα του δεύτερου δείγματος του.

Η ύπαρξη θετικού δείγματος διεθνή Βραζιλιάνου αθλητή βόλεϊ είχε γίνει γνωστή τις τελευταίες ημέρες. Εκείνο που δεν είχε διαρρεύσει ήταν το όνομα του αθλητή. Τελικά, πρόκειται για τον Εντρές Μουρίλο.

Ο 36χρονος ακραίος διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος της σπουδαίας ομάδας της σελεσάο που σάρωσε όλους τους τίτλους και μετά από μία τετραετία στην Ευρώπη αγωνίζεται από το 2009 στη Βραζιλία για χάρη της SESI από το Σάο Πάουλο.

Η ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός είναι η φουροσεμίδη (furosemide) η οποία χρησιμοποιείται ως διουρητικό και σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα πρόκειται για "μάσκα". Δηλαδή, πρόκειται για σκεύασμα το οποίο χρησιμοποιείται για να κρυφτεί η πραγματική ουσία που έχει πάρει ο αθλητής.

Ο Μουρίλο σε ερώτηση που του έγινε δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι τονίζοντας πως περιμένει το αποτέλεσμα και του δεύτερου δείγματος. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Μουρίλο έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων δύο ασημένια μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνεςς (Πεκίνο και Λονδίνο), έξι χρυσά σε World League και δύο σε παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Photo credits: AP Photo/Jeff Roberson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ