ΒΟΛΕΪ

"Θέλουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε το τρόπαιο"

VOLLEY LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
VOLLEY LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (11/4) η συνέντευξη Τύπου του CEV Challenge Cup, με τους προπονητές και τις αρχηγούς του Ολυμπιακού και της Μπούρσα. Αναλυτικά όσα δήλωσαν ενόψει του αυριανού (12/4, 19:30) πρώτου τελικού στο "Μελίνα Μερκούρη".

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (11/4) η επίσημη συνέντευξη Τύπου του CEV Challenge Cup 2017 με τους προπονητές και τις αρχηγούς του Ολυμπιακού και της Μπούρσα. Aπό την πλευρά των "ερυθρολεύκων", το παρών έδωσαν ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς που τόνισε μεταξύ άλλων ότι αμφότερες οι ομάδες άξιζαν να βρεθούν στον τελικό και η αρχηγός της ομάδας, Στέλλα Χριστοδούλου. Από την ομάδα της Μπούρσα, ο Βέλγος τεχνικός, Βαν Ντε Μπραντ και η αρχηγός, Ιπέκ Σορόγκλου.

Κοβάτσεβιτς: «Οι δυο καλύτερες ομάδες στο Challenge Cup»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, στην τοποθέτησή του τόνισε τα εξής: «Οι δύο καλύτερες ομάδες φέτος στο Challenge Cup έφτασαν στον τελικό. Για εμάς η Ευρωπαϊκή χρονιά ας πούμε ότι ξεκίνησε στη Μπούρσα με το διεθνές τουρνουά και θα ολοκληρωθεί εκεί στον δεύτερο τελικό. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και από τον αντίπαλό μας. Θεωρώ ότι ο κόσμος που θα έρθει αύριο στο Ρέντη αλλά και στον επαναληπτικό στη Τουρκία θα απολαύσει βόλεϊ υψηλού επιπέδου που είναι πολύ σημαντικό για το άθλημά μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ξεχωρίζει κάποια αθλήτρια την Μπούρσα, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Όχι, όπως είπε και ο συνάδελφος μου δεν είναι μόνο μία ή δύο αθλήτριες αλλά όλη η ομάδα που αγωνίζεται. Δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ των δύο. Γνωριζόμαστε πολύ καλά, όμως μία στιγμή έμπνευσης ή μιας παίκτριας μπορεί να κάνει την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο».

Χριστοδούλου: «Ο κόσμος θα μας δώσει το κάτι παραπάνω»

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου, ανέφερε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενες για την πορεία μας, είναι πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Θα αντιμετωπίσουμε αύριο και το Σάββατο έναν δυνατό αντίπαλο που παίζει σε ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δεν ξέρω αν είναι το φαβορί αλλά έχει τον πρώτο λόγο. Σε έναν τελικό θέλεις να πάρει τον τίτλο και τη νίκη. Θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας. Ο κόσμος είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσει το κάτι παραπάνω, την ώθηση που θέλουμε και είμαστε χαρούμενες που θα παίξουμε αύριο σε έναν κατάμεστο γήπεδο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως ζουν τις τελευταίες μέρες αυτή και οι συμπαίκτριες της, τόνισε: «Είμαστε όλες πολύ χαρούμενες. Ήταν εδώ και αρκετά χρόνια στόχος του Ολυμπιακού να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Βρισκόμαστε όλες πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και σε συνδυασμό με την πολύ καλή διοικητική οργάνωση, φτάσαμε φέτος ως εδώ. Πιστεύουμε στην ομάδα και όταν είσαι σε έναν τελικό, θέλεις να κερδίσεις και να πάρεις το τρόπαιο».

Τέλος, σχολιάζοντας την αντίπαλο του Ολυμπιακού, η Στέλλα Χριστοδούλου δήλωσε: « Πολύ δυνατός αντίπαλος, με εμπειρίες στην Ευρώπη καθώς πρόπερσι κατέκτησε και τον τίτλο. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι που γίνεται στην έδρα μας, αλλά ότι και να γίνει είναι μόνο το πρώτο βήμα. Στη Προύσα θα κριθούν όλα, εμείς θέλουμε να τα δώσουμε όλα και στα δύο παιχνίδια και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

VOLLEY LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
VOLLEY LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η τοποθέτηση του προπονητή της Μπούρσα

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Βέλγος τεχνικός της Μπούρσα, Βαν Ντε Μπραντ, τόνισε τα εξής: «Πρώτα απ' όλα είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στον τελικό και παίζουμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Ελπίζαμε ότι απέναντι στη Κράσνογιαρσκ θα νικούσε ο Ολυμπιακός, όχι μόνο γιατί είναι στην Ελλάδα και πιο κοντά σε σχέση με την Ρωσία αλλά γνωρίζουμε καλύτερα την ομάδα, την έχουμε ήδη αντιμετωπίσει. Ελπίζουμε να παίξουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να έχουμε μετά ελπίδες και στο δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν μυστικά μεταξύ των δύο ομάδων, είπε: «Η ομάδα μας είναι γεμάτη, δεν έχουμε τραυματισμούς. Δεν υπάρχουν μυστικά όταν είσαι σε αυτό το στάδιο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με την Τσανάκαλε που είναι από την Τουρκία, με την Αστερίξ που είναι από το Βέλγιο όπως και εγώ. Είναι γνωστοί σε μας όπως και εμείς για αυτούς αλλά αυτό μπορεί να είναι και πρόβλημα. Στα χαρτιά οι προπονητές νομίζουν ότι έχουν κερδίσει αλλά στον αγώνα είναι διαφορετικά».

Για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού: «Όχι καθόλου δεν αγχώνομαι, αντίθετα το απολαμβάνω. Ήμουν και εγώ παίκτης και απολάμβανα όταν ένα γήπεδο ήταν γεμάτο. Όταν είναι εναντίον σου εσύ την ώρα του αγώνα καταλαβαίνεις ότι είναι υπέρ σου. Εύχομαι και στην Ελλάδα και στην Τουρκία να υπάρχει όμορφη ατμόσφαιρα και ο κόσμος να απολαύσει όμορφο βόλεϊ».

Τέλος, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της ομάδας του στο τούρκικό πρωτάθλημα, είπε: « Είχαμε τρεις στόχους φέτος. Πρώτος να βρεθούμε στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου, όπου τα καταφέραμε. Δεύτερον να παίξουμε στον τελικό του Challenge Cup τον οποίο και καταφέραμε. Δυστυχώς αποκλειστήκαμε στα προημιτελικά στο πρωτάθλημα αλλά το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Η Γαλατασαράι είναι φοβερή ομάδα και την πετύχαμε σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε σίγουρα απογοητευμένοι γιατί πάντα θες να φτάσεις μακριά αλλά κάποιες φορές πρέπει να αποδέχεσαι την ήττα σου και να συνεχίσεις».

Σορόγκλου: «Σεβασμός στον Ολυμπιακό»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αρχηγός της Μπούρσα, Ιπέκ Σορόγκλου, η οποία δήλωσε: « Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ. Υπάρχει τεράστιος σεβασμός για τον Ολυμπιακό αλλά στόχος μας είναι να πάρουμε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου», ενώ για τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και της Μπούρσα τόνισε: «Σίγουρα οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα δημιουργήσουν καλή ατμόσφαιρα. Όμως και οι δικοί μας οπαδοί δεν είναι... εύκολοι και θα το δείτε στην Τουρκία την ατμόσφαιρα που δημιουργούν».

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ