ΒΟΛΕΪ

Τέσσερις ξένοι ή πέντε κοινοτικοί στη Volleyleague

VOLLEY LEAGUE / 5ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
VOLLEY LEAGUE / 5ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε την απόφασή της σχετικά με τους αλλοδαπούς που θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα της Volleyleague, προκρίνοντας μία μέση λύση σε σχέση με τις προτάσεις ΕΣΑΠ - ΠΑΣΑΠ.

Μετά από μήνες συζητήσεων και μια αναβολή, ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ κατέληξαν σε κοινή απόφαση για τον αριθμό των αλλοδαπών παικτών του νέου πρωταθλήματος της Volleyleague.

Η διοργανώτρια αρχή είχε καταθέσει πρόταση για 7 κοινοτικούς και 4 ξένους, με την ομοσπονδία των παικτών να αντιπροτείνει μέχρι 4 αλλοδαπούς (ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για ξένους ή κοινοτικούς) ή 5, σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα για ασφάλιση με μίνιμουμ τετράωρη εργασία.

Το "μπαλάκι" πέρασε στην ομοσπονδία, η οποία είχε και τον τελικό λόγο και εν τέλει κατέληξε σε μία ενδιάμεση λύση, που μπορεί να ικανοποιήσει αλλά και να δυσαρεστήσει και τις δύο πλευρές.

Τη νέα σεζόν, στο πρωτάθλημα μία ομάδα μπορεί να δηλώσει μέχρι 5 κοινοτικούς. Σε περίπτωση που θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιον ξένο, τότε ο αριθμός των αλλοδαπών (ξένοι και κοινοτικοί) που μπορούν να δηλωθούν μειώνεται σε 4, ανεξαρτήτως του αριθμού των ξένων που θα δηλωθούν.

Ως εκ τούτου, η έναρξη της σεζόν που επαναπρογραμματίστηκε για τις 28 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα μετά από το League Cup, θα ισχύει κανονικά.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ