Ταρνατόρος: "Θέλουμε να βοηθήσουμε το κυπριακό βόλεϊ"

Ταρνατόρος: "Θέλουμε να βοηθήσουμε το κυπριακό βόλεϊ"

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, μίλησε για όλα στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ και ανέφερε πως στόχος είναι η στήριξη με κάθε τρόπο στο κυπριακό βόλεϊ.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και η Ενωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών Ελλάδας (ΕΣΑΠ) διατηρούν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και εντός του 2016 η συνεργασία αυτή θα έχει πρακτικά αποτελέσματα. Ήδη, όπως είναι γνωστό, τέλος Ιανουαρίου του 2017 θα διοργανωθεί στην Κύπρο το φάιναλ – φορ του Λιγκ Καπ Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο ενόψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Volley U 19 στη Λάρνακα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ για όλα όσα αφορούν το ελληνικό, αλλά και το κυπριακό βόλεϊ.

"Έχω εντυπωσιαστεί"

Ο κ. Ταρνατόρος πρώτα μίλησε για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Volley U19  στη Λάρνακα λέγοντας ότι "είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου Beach Volley και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί. Ειδικότερα από το πλήθος των εθελοντών – ριών που κατακλύζουν τη Λάρνακα από το πρωί μέχρι το βράδυ και διαφημίζουν τη διοργάνωση, από το υψηλό επίπεδο των αγώνων, τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, αλλά και την ανταπόκριση του κόσμου που αγκάλιασε αυτή τη διοργάνωση".

Η Διεθνής Ομοσπονδία δεν χαρίζεται

Κληθείς ο κ. Ταρνατόρος να σχολιάσει το γεγονός ότι η Κύπρος για τέταρτη χρονιά αναλαμβάνει μια μεγάλη διοργάνωση, ο Ελλαδίτης παράγοντας ήταν αφοπλιστικός: "Η Διεθνής Ομοσπονδία δεν χαρίζεται. Για να δοθεί στην Κύπρο για τέταρτη χρονιά μεγάλη διοργάνωση σημαίνει ότι η Κύπρος έχει πάρει την ταυτότητα να διοργανώνει τέτοιες διοργανώσεις, αλλά και το κέφι κάτι που φαίνεται, αφού από το πρωί μέχρι το βράδυ η Λάρνακα ζει για το Beach Volley".

Αρχή το  Λιγκ - Καπ

O πρόεδρος του ΕΣΑΠ μίλησε και για τη διοργάνωση του φάιναλ - φορ του Λιγκ - Καπ που θα φιλοξενηθεί τον Ιανουάριο στην Κύπρο. Όπως είπε: "Έχουν δημιουργηθεί πολύ καλές ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ της ΕΣΑΠ με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΚΟΠΕ. Οι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του βόλεϊ σάλας και με δεδομένο ότι η ελληνική πετοσφαίριση βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδα αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει την Κύπρο".

Είναι μια καλή ευκαιρία η διοργάνωση του Λίγκ – Καπ στην Κύπρο με τη συμμετοχή τεσσάρων εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Ελλάδας (σ.σ. θα γίνουν γνωστές τέλος Οκτωβρίου) ώστε να γίνει η αρχή για τη στενή συνεργασία των δυο φορέων και την καλλιέργεια φίλων της πετοσφαίρισης στην Κύπρο. Η επιλογή της Κύπρου θα είναι μιας πρώτης τάξεως να δοκιμαστούν οι δυνάμεις του νησιού, σε τέτοια μεγάλη διοργάνωση.

Ο κ. Ταρνατόρος μίλησε για την ανάπτυξη του κυπριακού βόλεϊ λέγοντας: "Ως Κύπριοι έχετε ένα πλεονέκτημα, αφού είσαστε μικρή χώρα και μπορεί να γίνει πιο εύκολα η επιλογή των ταλέντων. Χαρακτηριστικά, στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα ψήφου 380 ομάδες κάτι που δεν επιτρέπει έστω και εάν υπάρχουν πολλά ταλέντα να γίνει σωστή επιλογή. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που οι Εθνικές  Ελλάδας κυρίως οι γυναίκες δεν έχουν φέρει μια μεγάλη διάκριση, σε αντίθεση με τους Άνδρες, όπου οι αθλητές είναι λιγότεροι και μπορεί να γίνει καλύτερη επιλογή".

Πολύ καλή δουλειά στην Κύπρο

Σύμφωνα με τον κ. Ταρνατόρο "βλέπω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στην Κύπρο και το κυπριακό βόλεϊ έχει ξεφύγει από την αφάνεια. Κάθε συνέργεια που γίνεται θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα αρκεί να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε μείξη ελληνικών και κυπριακών ομάδων".

Ο Ελλαδίτης παράγοντας του βόλεϊ θεωρεί ότι η συνεργασία μεταξύ ΚΟΠΕ και ΕΣΑΠ θα βοηθήσει στην ανέλιξη των Κυπρίων πετοσφαιριστών/ριών, αφού τόνισε: "Η εξέλιξη παικτών και ομάδων μπορεί να γίνει μέσω της τριβής με ανταγωνιστικές ομάδες. Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και ως εκ τούτου η επαφή των ελληνικών ομάδων με το κυπριακό βόλεϊ θα βοηθήσει. Η συνεργασία μπορεί να γίνει μέσω τουρνουά, μέσω καμπ, ή μέσω άλλων τρόπων".

Ο κ. Ταρνατώρος ανέφερε ότι το ελληνικό βόλεϊ κατόρθωσε να ξεφύγει από την κρίση, μειώθηκαν τα οικονομικά προβλήματα και ως εκ τούτου το βόλεϊ στην Ελλάδα απέκτησε μια υπεραξία που μπορεί να βοηθήσει την κυπριακή πετόσφαιρα.

Μιλώντας για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο κ. Ταρνατόρος ανέφερε ότι: "Μας ενδιαφέρει να μεγαλώσουμε το βόλεϊ και να δημιουργήσουμε ομάδες πόλεων πέραν των εμπορικών ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ηρακλής. Γι’αυτό βλέπετε ομάδες όπως τον Φοίνικα, Σύρου, τον Παμβοχαικό και άλλες να διακρίνονται. Το πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια είναι πολύ ανταγωνιστικό και τη νέα χρονιά η Λίγκα αλλάζει το σύστημα και στα πλέι-οφς θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες που καταλάβουν τις θέσεις από 1-8 στα πλέι-οφς και θα υπάρξουν πλέι -  άουτς μεταξύ των θέσεων 9-12".

Προβλήματα στο ελληνικό Beach Volley

O κ. Ταρνατόρος είπε αλήθειες για το ελληνικό Beach Volley (σ.σ. δεν προκρίθηκαν στους 32 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος U 19 οι ‘Ελληνες αθλητές) λέγοντας ότι υπάρχουν οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα γι’ αυτό η Ελληνική Ομοσπονδία μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου πρέπει να κάνει περισυλλογή και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος, γιατί κακά τα ψέματα το Beach Volley ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του ‘Ελληνα και έχει ελπίδες διάκρισης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ δεν άφησε ασχολίαστες τις επιτυχίες των κυπριακών ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley U19 λέγοντας ότι  η πρόκριση των αδελφών Γιασουμή στη φάση των 16 και των Ζακχαίου – Χ’’Κωνστάντα στις 32 δίνει ώθηση στο άθλημα. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι εντυπωσιάστηκε από τη ζεστασιά που δείχνει η κυπριακή ομοσπονδία στους αθλητές. "Αυτό" είπε "θέλουμε να πετύχουμε και εμείς στην Ελλάδα".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Η επόμενη αγαπημένη σου σειρά φαντασίας έρχεται στο Amazon

Όλα τα λινκς, οι ειδήσεις, τα εξώφυλλα που χρειάζεται να ξέρεις αυτή τη βδομάδα από τον χώρο του βιβλίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24